שתף קטע נבחר

עשרות הפגינו נגד הטיפול הממשלתי ברצח נשים: "אין מחילה"

נשים בכל הארץ מחו בעקבות הרצח של מיכל סלה ז"ל, האישה ה-12 שנרצחה על רקע מגדרי מתחילת השנה. המארגנות מאשימות את הממשלה שטרם העבירה תקציבים לתוכנית מניעת אלימות במשפחה: "רשלנות מדינית"

 

 

עשרות נשים השתתפו הבוקר (ג') בהפגנות במוקדים שונים בארץ במחאה על אופן הטיפול של הממשלה בתופעת רצח הנשים. בין המוקדים הרבים: כיכר פריז בירושלים, מול ביתו של שר המשפטים אמיר אוחנה בשדרות ההשכלה בתל אביב, מול ביתו של שר האוצר משה כחלון ברחוב הירקון בחיפה, מול קריית הממשלה בבאר שבע, אשקלון, קריית אונו, עמק חפר ועוד.

 

מחאה נגד רצח נשים בחיפה (צילום: שושן אצמון)
מחוץ לביתו של שר האוצר כחלון בחיפה(צילום: שושן אצמון)
 

מחאה נגד רצח נשים בירושלים (צילום: תמר אוחנה )
(צילום: תמר אוחנה )

המפגינות יזמו את ההפגנות, שמתקיימות סמוך לכניסת יום הכיפורים, תחת הכותרת "אין מחילה על רצח נשים", בעקבות רציחתה של מיכל סלה ז"ל ברמת מוצא ביום חמישי האחרון, על פי החשד על ידי בעלה אלירן מלול.

 

מחאה נגד רצח נשים בחיפה (צילום: שושן אצמון)
מחאה נגד רצח נשים בחיפה(צילום: שושן אצמון)

מחאה נגד רצח נשים בקרית אונו ()
מפגינות בקריית אונו

מחאה נגד רצח נשים בירושלים (צילום: תמר אוחנה )
כיכר פריז בירושלים(צילום: תמר אוחנה )

מחאה נגד רצח נשים בעמק חפר (צילום: נגה)
מפגינים גם בעמק חפר(צילום: נגה)

אחת המפגינות בתל אביב סיפרה כי "אני פה כי האישה הכי יקרה לי כמעט נרצחה על ידי בעלה. עד היום כשהיא לא עונה לטלפון אני פוחדת. גם כשהוא 'רחוק' הוא ממשיך להתעלל ולהטיל טרור, אם זה בבתי משפט או סתם בכל דרך אפשרית כדי לדאוג שהיא וילדיה יחיו באימה ויזכרו כמה כוח יש לו עליהם. אלה לא חיים. המדינה חייבת לתת מענים לכל כל הרבה נשים וילדים שנמצאות במצב הזה".

 

מארגנות המחאה מסרו כי "אישה נוספת נרצחה השבוע בידי בעלה. זו האישה ה-12 שנרצחת השנה על רקע מגדרי. לא מדובר בעוד אג'נדה פוליטית צינית שצריך למקם בסדר העדיפויות. לא מדובר בסטטיסטיקות יבשות ובשמות ריקים. מדובר בחייהן של אימהות, בנות, אחיות וחברות, שנרצחו באכזריות על ידי בן משפחה, ומתו מוות סתמי. יותר מעשרים נשים בכל שנה זעקו על חייהן, והרשויות לא עשו דבר. אלפי נשים וילדים חיים תחת טרור תמידי בתוך המשפחה והמקום שאמור היה להעניק ביטחון - הופך לזירת רצח".

 

המארגנות הוסיפו כי "מקרי הרצח הללו הם רק קצה הקרחון. כבר ב-2016 נכתבה ואושרה תכנית חירום לאומית למניעת אלימות במשפחה, אך מאז ועד היום התקציבים לא עברו. הבטיחו, עמדו על במות ונשאו נאומים מלאי להט והתבררו כגזענים וכאפסים בעשייה. חברי הממשלה בחרו להשתמש במוות הכואב הזה בציניות גסה למטרות פוליטיות מכוערות. אבל אנחנו לא כלי למטרות פוליטיות, המוות שלנו הוא לא עוד נתון סטטיסטי על דף לבן. אנחנו נמשיך וניאבק, עד שנציגי הציבור יזכרו שאין מחילה על רצח נשים, גם אם ממש מתאמצים".

 

מחאה נגד רצח נשים באשקלון (צילום: הילה סרוסי ויינשטיין)
מיצג באשקלון(צילום: הילה סרוסי ויינשטיין)

מחאה נגד רצח נשים באשקלון (צילום: הילה סרוסי ויינשטיין)
(צילום: הילה סרוסי ויינשטיין)

נילי מדרר, ממארגנות המחאה, אמרה כי "רשלנות מדינית עומדת מאחורי מותן של אחיותיי. הגעתי לפה רגע לפני הצום, כי הכאב הוא בלתי נסבל. שמישהו יסתכל לי בעיניים ויגיד לי שזו ההגנה הכי טובה שהוא יכול לתת"

 

מנכ"לית תנועת "כולן", ברכה ברד, אמרה כי "ממשלה שיודעת למצוא מיליארדים למטרות אחרות מתקשה פתאום לאתר תקציב למטרה כל כך חשובה. ברור לנו מה הסיבה - זה קורה כי לנשים בסיכון אין גב פוליטי שיציב אולטימטום בפני מקבלי ההחלטות ולכן הן תלויות ברצונה הלא מאוד טוב של הממשלה. בואו נזעק את זעקת אחיותינו - אין מחילה על רצח נשים ועל הימנעות מהעברת משאבים לטיפול בתופעה".

 

מיה ברשישת, מקבוצת המחאה לוט"ם הוסיפה: "הגיעו מים עד נפש. נבחרי הציבור מתנהלים כאילו זה בכלל לא נוגע אליהם, בזמן שאנחנו ממשיכות להירצח. לא מדובר פה בסטטיסטיקות יבשות אלא בחיי אדם ולא מתקבל על הדעת שהצעד שיש לנקוט כדי למנוע את הרצח הבא יושב על שולחן הממשלה כבר שלוש שנים, מעלה אבק ואיש לא נוקף אצבע. השרים וראש הממשלה שלנו מצהירים בכך שחיי נשים שווים פחות, ואנחנו לא מוכנות לקבל את זה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שושן אצמון
מודעות אבל פזורות לאות מחאה
צילום: שושן אצמון
מומלצים