שתף קטע נבחר

המחיר כבד: אמריקנים חולים טסים לחו"ל

מערכת הבריאות היקרה של ארה"ב מכריעה לעיתים את מי שזקוקים לניתוח, אבל לא יכולים לשאת בהוצאות. מדי שנה כמעט שני מיליון אמריקנים נוסעים לטיפולים רפואיים בחו"ל, וחוסכים אלפי דולרים: "זה טירוף, וזה מדכא"

כשוורוניקה מריל החליטה לעבור ניתוח לקיצור קיבה היו לה שתי אפשרויות: לשלם 12 אלף דולר על הניתוח בבית בארה"ב, או לנסוע למקסיקו ולשלם שליש מהסכום. היא ארזה מזוודה.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

  

הביטוח של ורוניקה היה מכסה את הוצאות הניתוח רק אם היה מדובר בהשמנת יתר מסוכנת, או אם היא הייתה חולה בסוכרת או סובלת מלחץ דם גבוה. האמריקנית בת ה-50, ששוקלת 95 ק"ג, מעוניינת להוריד 20 ק"ג ממשקלה כדי להימנע מסיבוכים רפואיים בעתיד. "זה עצוב שהייתי חייבת לנסוע למדינה אחרת בשביל הניתוח", אומרת מריל, נהגת אוטובוס מאריזונה. יש לה שלל תלונות למערכת הבריאות האמריקנית – היקרה ביותר בעולם. "אנחנו לא היינו צריכים לעשות את זה. זה טירוף. אנחנו היחידים עם מערכת כזאת, וזה מדכא".

תיירות מרפא ארה
ורוניקה מריל נכנסת לניתוח בבית החולים במקסיקו(צילום: AFP)
 

אחרי בדיקת האפשרויות לניתוח בחו"ל ורוניקה חסכה כסף, ויצרה קשר עם סוכנות מיוחדת שארגנה לה את הנסיעה לטיחואנה. העיר במקסיקו נחשבת לאחד ממוקדי "תיירות המרפא" עבור האמריקנים. בין האנשים שחוצים את הגבול יש גם חולי סרטן, חולי לב, אמריקנים שסובלים מבעיות גב או מבעיות בכלי הדם, וכאלה שמעוניינים לבצע טיפולי פוריות או לקנות תרופות בזול. "אם רק הייתי יכולה לעשות את זה בארה"ב... אבל אני לא יכולה לשלם כל כך הרבה כסף", אומרת ורוניקה בצער. "אני רק רוצה להיות בריאה".

 

ארגון Patients Beyond Borders מדווח שמדי שנה כ-20 מיליון "תיירי מרפא" נוסעים לחו"ל בשביל טיפולים רפואיים. 1.9 מיליון מהם אמריקנים. היעדים הפופולאריים ביותר עבור האמריקנים הם מקסיקו וקולומביה – למרות שבארה"ב שתי המדינות עלולות להיות מזוהות יותר עם סחר בסמים ופחות עם בתי חולים. יעדים בולטים אחרים: קוסטה ריקה והרפובליקה הדומיניקנית. כל המדינות מציעות טיפולים זולים במרפאות באיכות גבוהה.

תיירות מרפא ארה
"לא יכולה לשלם כל כך הרבה. רוצה להיות בריאה"(צילום: AFP)
ברני סנדרס ואליזבת וורן, שני מועמדים בולטים בפריימריז הדמוקרטיים לבחירות 2020, הציעו לספק ביטוח בריאות אוניברסאלי – דבר "הגיוני" לפי מריל. עד הרפורמה המיוחלת נעזרת מריל ב"תאגיד תיירות המרפא", שמארגן כל פרט קטן בטיפול שלה במקסיקו: כולל הטיסה מפיניקס לסן דייגו, הנסיעה במונית במעבר הגבול והמלון שבו תהיה בטיחואנה. העלות הכוללת של הכרטיסים, המלון והניתוח בבית החולים: 3,800 דולר.

 

גם אחרי שוורן וסנדרס הציגו בקמפיין את תוכנית "ביטוח בריאות לכולם" האמריקנים לא צפויים להפסיק לחפש אופציות זולות לניתוחים בחו"ל. ג'ונתן אדלהיט, מנכ"ל איגוד תיירות המרפא, אומר שמספר האמריקנים שיוצאים לטיפולים רפואיים בחו"ל עלה מאז רפורמת "אובמה קר" ב-2010, שדורשת שלכל האמריקנים יהיה ביטוח בריאות. אדלהיט מספר שמעסיקים שהוצאות הבריאות שלהם "כמעט הוכפלו מאז 'אובמה קר'" שלחו את העובדים שלהם לניתוחים ולטיפולים שונים בחו"ל. הוא מציין כי הייתה חברה שחסכה בשיטה הזאת 20 מיליון דולר בחמש שנים.

תיירות מרפא ארה
חברות מטיסות עובדים חולים לחו"ל וחוסכות מיליונים(צילום: AFP)
 

רפורמת ביטוח הבריאות האוניברסלי עשויה להפוך את ארה"ב למדינה שבה, כמו באירופה או בקנדה, האזרחים ממתינים שנים לניתוחים שאינם דחופים. "זמני ההמתנה יובילו את האנשים לתיירות המרפא", אומר אדלהיט. וכך בבית החולים בטיחואנה שבו מנותחת ורוניקה מריל אפשר למצוא גם לא מעט מטופלים מקנדה ומאירופה.

 

אירופה היא יעד מבוקש עבוד חולים אמריקנים שמעוניינים לחסוך כסף, למרות שהיא לא עושה הרבה כדי לעניין אותם בטיפול – בניגוד למדינות כמו סינגפור, תאילנד והפיליפינים. גם לארה"ב מגיעים תיירי מרפא, בעיקר עשירים ממדינות ערביות ואסיאתיות שמעוניינים בשירותים ברמה הגבוהה ביותר. בניגוד אליהם, ורוניקה מריל מאריזונה לא יכולה להרשות זאת לעצמה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
בבית החולים במקסיקו
צילום: AFP
מומלצים