שתף קטע נבחר

עמיר פלג

דור של צדיקים / פלג בחמישי

שמונה משחקני מכבי ת"א ניצלו את הפגרה כדי לטוס לאומן, כולל הקפטן ששוחרר מהנבחרת בגלל פציעה, אבל היה כשיר למסע

המקצוענים

שכטר, מיכה, עטר ושות' מתחזקים

ההספדים, מסתבר, היו מוקדמים. קצת יותר מחודשיים אחרי שהודחו ממוקדמות ליגת האלופות על ידי קלוז' הרומנית, ונפרדו גם ממוקדמות הליגה האירופית בהפסד כפול מביך לסודובה הליטאית, סוף־סוף הוכיחו שחקני מכבי ת"א שהם יכולים לצאת למשימה באירופה ולחגוג. ליד קברו של רבי נחמן באומן.

 

זה קרה למחרת ה-0:0 מול הפועל חדרה בבלומפילד. "שמונה שחקנים שהם החברים הכי טובים בחדר ההלבשה של האלופה טסו להתפלל, לטבול במקווה ולנשום מהקדושה שיש באומן", נכתב באחד הדיווחים, לצד צילומים שפירסמו כמה מהם באינסטגרם. ההרכב כלל את הקפטן דור מיכה, ששוחרר מסגל הנבחרת עקב מתיחה בשריר הארבע־ראשי, אייל גולסה שהארבע־ראשי שלו לא מחלים כבר שנה, עומר אצילי שמתאושש מניתוח בקע, איתי שכטר, אלירן עטר, אבי ריקן, אופיר דודזאדה ומתן חוזז.

 

איתי שכטר, דור מיכה ואלירן עטר (איור: אמיר בגון)
הצדיקים הצהובים (איור: אופיר בגון)

 

הגיבוש והנחישות בהחלט מרגשים. לא הרבה כדורגלנים בעולם מוכנים לעשות שמיניות באוויר כדי לעזור לקבוצתם, בזמנם החופשי, ולהוכיח שאפשר להתחזק בלי שחקנים זרים. "אשרינו שזכינו", כתב אצילי בפוסט מאומן, משפט שלא זכינו לשמוע מאז חגיגות האליפות.

 

על פניו, הטיסה לאוקראינה הייתה צעד מתבקש. חלק מהנוסעים נפלו קורבן למכת הפציעות בקבוצה, ואם הצוות הרפואי ואמבטיות הקרח בקריית שלום לא עשו את העבודה, אין מנוס מביקור במקווה. מרבית האחרים, שיהיו בריאים, לא השתלבו בהרכב של ולדימיר איביץ' - וכשאין לך על מי לסמוך, נותרה רק כתובת אחת. רק אל תגלו לו שמדובר בצדיקים שמחללים שבתות בפרהסיה, ומקעקעים את גופם למרות האיסור המפורש בתורה.

 

האם אחרי התיקו המאופס מול חדרה לא היה עדיף שיישארו בארץ ויתרגלו התמודדות מול מערכים צפופים? ייתכן, אם כי גם ביקור באומן בחודש תשרי מספק את הסחורה. אבל מבין כל הנוסעים שניצלו את פגרת הנבחרת הקצרצרה, הכי מעניין סיפורו של מיכה, שמיד אחרי התיקו מול חדרה עידכן את המאמן הלאומי כי אינו כשיר במאה אחוז. הקפטן קיבל פטור טלפוני מהנסיעה לאוסטריה, ולמחרת כבר ישב עם החבר'ה על הטיסה לקייב.

 

אלירן עטר ודור מיכה (צילום: עוז מועלם)
קעקועים זה מותר?(צילום: עוז מועלם)

 

"לשחקן שנפצע בשריר הארבע־ראשי ומעוניין לחזור למגרש בהקדם האפשרי, מומלץ בדרך כלל לעבור טיפולים יומיומיים", הסביר לי רופא שמתמחה בתחום. "זה יכול להיות חבישה מיוחדת, מתיחות, עיסוי, טיפול בחשמל, אולטרה־סאונד ועוד - תלוי בחומרת הפציעה". איזה מהטיפולים יכול היה להתאים במקרה של מיכה לא ברור, אבל טיסה של קרוב לשלוש שעות לשדה התעופה בקייב, נסיעה של כשלוש שעות לקברו של הרבי, וחזרה לישראל באותה תנוחה - אינה אחד מהם.

 

שלום דור, מתי שוחררת מהנבחרת?

"דיברתי עם אנדי גם לפני המשחק, ועידכנתי אותו אחריו, במוצ"ש. הוא אמר שהוא לוקח לאוסטריה רק שחקנים כשירים במאה אחוז".

 

מתי טסתם לאומן?

"ראשון בערב, ללילה אחד".

 

 

היה לך כרטיס טיסה מוכן?

"לא, השגתי ביום ראשון".

 

זה לא קצת חסר אחריות? בארבע־ראשי צריך לטפל.

"ברור שהאידיאל הוא להישאר ולטפל כל יום, אבל זה לא קרע בשריר ולא היה חמור מלכתחילה. הייתה לי מתיחה".

 

אז על מי אתה סומך יותר, על הרופאים במכבי או על רבי נחמן?

"על שניהם".

 

אשרי המאמין, ולא סתם זה נשמע כמו מתיחה.

 

ה"עוול"

זוהר כבר לא פושט רגל

אולי בהשראת החג שבו עולים בני עמנו לרגל, ציין איציק זוהר את המנהג בדרכו הייחודית וסגר את תיק פשיטת הרגל. למעלה מחצי מיליון שקל שילם הצדיק לנושיו לאחר שבע שנות חובות, כולל התחמקות מהסדר שפסק בית המשפט. שיהיה במזל.

 

ואם מישהו ציפה להתנצלות מצד כדורגלן העבר הפרובלמטי שהתבלבל בין המציאות לריאליטי, כך סיכם את הפרשה פרקליטו, עו"ד לירום סנדה: "מאז שבוטל הסדר הנושים, פעל משרדנו ואושר לזוהר הסדר נושים חדש שבמסגרתו הוא משלם 85 אחוזים מכל חובותיו. בסיכום ההליך יש רק מסקנה אחת שאותה חשוב לזוהר להדגיש והיא העוול המשווע שעשו לו עם סכום חובות הזוי ומנופח. זוהר שילם סכום שאותו לא משלמים אפילו טייקונים במדינה"... מעניין באמת אם גם משכר הטרחה הוא ישלם רק 85 אחוזים, אחרי שבע שנים.

 

איציק זוהר. נפטר מהחובות (צילום: ההתאחדות לכדורגל) (צילום: ההתאחדות לכדורגל)
איציק זוהר. נפטר מהחובות(צילום: ההתאחדות לכדורגל)

 

ויש עוד משהו שחשוב להדגיש: הסדר הנושים החדש הושג בשנה שעברה, אחרי שזוהר טען: "אין לי שום חובות ולא כלום". בראיון אחר הוא שטח את דפוס פעולתו: "יש הרבה שיגידו - עשיתי הרבה טעויות בחיים שלי, אבל אני עשיתי הרבה חיים בטעויות שלי"... פילוסוף.

 

אבל עכשיו לפחות ברור למי נעשה עוול. לנהנתן שסיפר מעשיות, התגורר בדירות פאר, נהג במכוניות יוקרה, התנהג כמו טייקון ולא החזיר חובות. השקפת עולם שאחת מידידותיו הטובות בטח הייתה אומרת עליה: מה ששלו - שלו, וגם מה שלא שלו - שלו.

 

ההורס

עזורי נכשל בשני המינים

ב־2013 מונה גיא עזורי, מאמן עם קריירה מקרטעת, לראש האקדמיה לכדורגל נשים. התוצאות לא היו משהו אבל סיפורים מוזרים לא חסרו, לרבות התעקשות לשמש כפרשן בטלוויזיה בזמן שנבחרת הנערות שלו ערכה אימון לפני משחק חשוב. זה לא הפריע לחאפרים הלארג'ים בהתאחדות להפוך אותו, לפני כשנתיים, לשיאן השכר בנבחרות הצעירות - עם למעלה מ-32 אלף שקל בחודש.

 

לאחר הגעת הצוות האוסטרי, הוחלט בהתאחדות לעשות לעזורי הסבה, ולמנותו למאמן נבחרת הנוער עד גיל 19. המבחן הראשון הגיע בטורניר מוקדמות היורו, שנערך בשבוע שעבר. כדי לעלות ישירות לשלב העילית, היה מספיק לנבחרת לסיים במקום השני בבית של ארבע נבחרות, אך ישראל סיימה שלישית - אחרי הולנד ולטביה, שהוגרלה מדרג נמוך משלנו.

 

גיא עזורי. שוב נכשל (צילום: אלש ציפוץ) (צילום: אלש ציפוץ)
גיא עזורי. שוב נכשל(צילום: אלש ציפוץ)

 

וכך, פחות משבועיים אחרי הודעת המדינה לבג"ץ כי תתקצב את כדורגל הנשים והגברים בישראל על פי אותן אמות מידה, סיפק עזורי אופציה נוספת לשוויון מגדרי: במקום להוסיף כסף לכדורגל הנשים, אפשר להוריד את הרמה של הגברים.

 

האטומים

גלעדי והשפנים מהוועד האולימפי

"רחלי ויגדורצ'יק, עוזרת המאמנת והכוריאוגראפית של נבחרת ישראל בהתעמלות אמנותית, ביקרה היום במשרדי הוועד האולימפי בישראל וחתמה גם היא על האמנה לשוויון מגדרי". את הפוסט החגיגי הזה העלו בשבוע שעבר, עם תצלום מהאירוע כמובן, בדף הפייסבוק של הוועד. אחד מסעיפי האמנה מדבר על "הבטחת סביבת אימון ועיסוק מוגנים ומכבדים בספורט לבני כל המינים".

 

יומיים קודם פורסמה באותו עמוד פייסבוק תמונה קבוצתית של אדם מבוגר ומדושן עונג, בין שתי מאמנות ושתי מתעמלות, והיה גם הסבר: "אלכס גלעדי, חבר הוועד האולימפי הבינלאומי, התארח היום בתחרויות הנשים באליפות העולם בהתעמלות מכשירים בגרמניה. אלכס פגש את ליהיא רז והמאמנת שלה מורן קלפנר ואת מיתר לביא והמאמנת שלה מיה שני".

 

אלכס גלעדי במסיבת עיתונאים לקראת טוקיו 2020 (צילום: אורן אהרוני)
אלכס גלעדי(צילום: אורן אהרוני)

 

למי שהספיק לשכוח, או בעצם מעדיף לא לזכור, גלעדי אינו רק חבר בוועד הבינלאומי.

הוא גם איש תקשורת בכיר ששתי עיתונאיות העידו כי "ראיון עבודה" שערך להן בשנות ה־90 הידרדר להצעה מגונה - אחת מהן, כשהוא משיל מעליו חלוק משי ומציג את מרכולתו. ב"שידורי קשת", שם כיהן גלעדי כנשיא, הסיקו את המסקנות והוא נאלץ להיפרד מהתפקיד. הצבועים והשפנים בוועד האולימפי שלנו - בראשות היו"ר יגאל כרמי, המנכ"ל גילי לוסטיג והטוענת לכתר יעל ארד - לא רק שאינם מעזים להתעסק איתו, הם אפילו מתגאים בתצלום שלו לצד מתעמלות צעירות.  איזו התרפסות, כמה חוסר רגישות, ואיפה אמא ויגדורצ'יק כשצריך אותה?

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איור: אופיר בגון
מיכה, שכטר ועטר
איור: אופיר בגון
מומלצים