שתף קטע נבחר

מבחן במחשבים: ניידים ממומלצים לסטודנטים

שיהיה קל, מהיר, עם סוללה חזקה וזיכרון פנימי גדול, וייכנס בקלות לתיק: לקראת תחילת שנת הלימודים האקדמית - חמישה מחשבים אישיים שיתאימו לסטודנט הממוצע, במחיר של כ-3,000 שקל

עם כל הכבוד לסמארטפון אין היום סטודנט ללא מחשב אישי, שמשמש כתחליף האולטימטיבי לעט ולמחברת ואפילו לחלק מהספרים של פעם. אבל מספר דגמי המחשבים בשוק וטווח המחירים העצום עלולים לבלבל כל סטודנט, בוודאי זה שחוסך פרוטה לפרוטה כדי לאפשר לעצמו חיים גם מחוץ ללימודים.

 

גלישה ברשת (אילוסטרציה: Shutterstock)
כך תבחרו את הלפטופ המתאים עבור הצרכים שלכם(אילוסטרציה: Shutterstock)

 

מהן הדרישות המינימליות של סטודנט ממוצע מהמחשב האישי הנייד, המלווה אותו לכל מקום - בקמפוס, בבית ובדרכים? קשה מאוד להכליל, כי ברור שסטודנטים לגרפיקה, להנדסה ולארכיטקטורה, למשל, יזדקקו למחשבים יקרים יותר, בעלי כושר עיבוד ותצוגה טובים במיוחד. אבל ניתן להניח, שתלמידי רוב המחלקות יוכלו להסתפק במכשירים בסיסיים בהרבה, שעיקר המטלות הנדרשות מהם הן כתיבה, עריכה וניהול מסמכי "אופיס", פתיחה של חלונות דפדפן רבים במקביל, עבודה ברקע של יישומי מייל או הודעות אחרים, ומצלמת רשת סבירה לשיחות "סקייפ" ותואמיה.

 

אז איך צריך להיראות מחשב כזה? קל ככל האפשר; בעל מארז עמיד וחסין בטלטולים; כולל מסך, לטעמנו בין 13.3 ל-14 אינץ', רחב מספיק להציג שני מסמכים זה לצד זה אבל לא רחב מדי כך שיתקשה להחליק לתיק הגב; עם צג שלא יעייף את העיניים בשימוש ממושך; מצוייד בסוללה מאריכת חיים; מהיר, כדי לא לעכב ו"לתקוע" מטלות בסיסיות (מה שאומר מעבד חזק וכונן אחסון מהיר מסוג SSD); בעל זיכרון פנימי (RAM) של לפחות 8 ג'יגה-בייט כדי לאפשר עיבוד מהיר ועבודה חלקה על כמה יישומים במקביל בלי לקפוא; ועם "שקעים" (כניסות) שיאפשרו לחברו בקלות לעכבר חיצוני, למקלדת, לטלוויזיה, למסך ביתי גדול, או למערכת שמע. על נפח כונן האחסון אפשר, לדעתנו, להתפשר ולרדת למינימום: רובנו שומרים היום ב"ענן" את הקבצים החשובים באמת. ושימו לב: מאורך חיי הסוללה המובטח על ידי היצרן יש תמיד להפחית כ-20% כדי לקבל הערכה ריאלית לשימוש ממוצע.

 

איתגרנו חמישה מיבואני המחשבים המובילים וביקשנו מכל אחד מהם להציע דגם המתאים, לדעתו, לסטודנט, ושמחירו נע סביב 3,000 שקל. את הדגמים שהוצעו לנו ניתחנו לפי יתרונותיהם וחסרונותיהם לסטודנטים. עם זאת, הרבה תלוי בטעם וריח וייתכן שתכונה שתיראה נחוצה לסטודנט אחד עדיין תיחשב מיותרת לחברו. לשיקולכם.

 

לנובו | IdeaPad C340-14IWL

מסתובב, עם צג מגע

הנייד של לנובו הוא מהיותר נדיבים ברשימה: מעבר למפרט הסטנדרטי, הוא מציע גם צג מגע וגם קורא טביעות אצבע, וגם מגיע בתצורת "2 ב-1" - כלומר ניתן לסיבוב מלא של 360 מעלות לשימוש כטאבלט, או למצב "אוהל" לצפייה בווידיאו. החיסרון העיקרי לטעמנו: משקל קצת גבוה יחסית - 1.65 ק"ג (אף על פי שיש כבדים ממנו בהרבה בשוק).

 

מחשב נייד לסטודנטים (צילום: יח
מסתובב, עם צג מגע. לנובו(צילום: יח"צ)

 

שאר המפרט מציע יותר מתנאי המינימום שהצבנו: המעבד הוא Core i5 מבית אינטל (דור 8), הצג - 14 אינץ' מסוג IPS הסטנדרטי וברזולוציית Full HD עם שוליים דקים יחסית משני צדדיו ומעליו. הזיכרון הפנימי שלו הוא 8 ג'יגה-בייט, כונן האחסון מסוג SSD בנפח 256 ג'יגה-בייט, והוא מגיע בשלושה צבעים.

 

אורך חיי הסוללה הממוצע, לפי לנובו, מגיע ל-10.5 שעות, אבל יש לו טעינה מהירה - 80% מהקיבולת בתוך שעה בלבד. הרמקולים הסטריאופוניים מבוססי Dolby Audio. יציאות: שתיים של USB 3.1, אחת של USB C, אחת של HDMI, קורא כרטיסי זיכרון, וכניסת 3.5 מ"מ לאוזניות. ניתן לרכוש בנפרד גם עט מגע מיוחד.

 

המחיר המומלץ: 3,030 שקל.

יתרונות: צג מגע, קורא טביעות אצבע, ניתן לסיבוב מלא, שוליים דקים,

טעינה מהירה.

חסרונות: קצת כבד.

 

14-cf1001nj | HP

כרטיס גרפי ייעודי

המתחרה של HP דומה מאוד לנייד של לנובו, אך הוא לא כולל צג מגע, אין בו זיהוי טביעת אצבע, והוא לא מאפשר סיבוב מלא או תצורת טאבלט. מצד שני, הוא קל יותר - 1.43 ק"ג בלבד, כולל מסך משובח יותר, וגם כרטיס גרפי ייעודי Radeon 530 של AMD. ככלל, גם המפרט שלו מתאים בדיוק לרמת הביניים הנדרשת - מעבד Core i5 מבית אינטל (דור 8). הצג - 14 אינץ', מתהדר בשוליים דקים יחסית מצידיו (אבל עבים למדי מעליו ומתחתיו). עם זאת הוא מגיע בטכנולוגיית LED המשובחת יותר, וברזולוציית HD (בלבד). הזיכרון הפנימי הוא של 8 ג'יגה-בייט. גם כאן כונן האחסון הוא מסוג SSD בנפח 256 ג'יגה-בייט.

 

כרטיס גרפי ייעודי. HP (צילום: יח"צ)
כרטיס גרפי ייעודי. HP(צילום: יח"צ)

 

אורך חיי הסוללה הממוצע של המחשב - 12.5 שעות, לפי HP (החברה טוענת כי הריצה בו וידיאו לאורך 12 שעות ו־15 דקות). הוא גם בעל תכונת טעינה מהירה - 50% בתוך 45 דקות, וכולל רמקולים סטריאופוניים. יציאות: שתיים של USB 3.1, אחת של USB C, אחת של HDMI, קורא כרטיסי זיכרון, וכניסת 3.5 מ"מ לאוזניות.

 

המחיר המומלץ: 3,000 שקל.

יתרונות: קל יחסית, כרטיס גרפי, חיי סוללה ארוכים, טעינה מהירה.

חסרונות: אין צג מגע, אין זיהוי טביעת אצבע.

 

טושיבה (דיינאבוק) | Satellite pro a40 d

שגרתי ומגושם

דיינאבוק הוא המותג החדש למה שהיו בעבר מחשבי טושיבה, שזכו לנתח שוק משמעותי בארץ, בעיקר ברמות המחיר הגבוהות. אבל המחשב שמציעה כיום החברה לסטודנטים, בפחות מ-3,000 שקל, שגרתי לגמרי, ועל הנייר - נחות ממתחריו. המעבד, למשל, הוא אמנם Core i5 של אינטל, אבל מהדור השביעי. רוב המתחרים מציעים מעבדי דור שמיני (DELL אפילו דור עשירי). גם המארז לא מעורר התפעלות: תצורה מיושנת, אפילו טיפה מגושמת, עם שוליים עבים סביב הצג, ומשקל של 1.75 ק"ג.

 

מחשב נייד לסטודנטים (צילום: יח
שגרתי ומגושם. טושיבה(צילום: יח"צ)

 

המסך, 14 אינץ', מציע רזולוציית HD בלבד, אם כי בטכנולוגיית LED. הכונן - SSD 256 ג'יגה-בייט וזיכרון ה-RAM בנפח 8 ג'יגה-בייט, דומים למה שמציעים האחרים. כך גם רמקולי הסטריאו המובנים וטכנולוגיית הסראונד שנכללו בו. אורך חיי הסוללה המרבי, לפי דיינאבוק, לא עולה על 8 שעות. בתחום היציאות המחשב דווקא נדיב: יציאת רשת, שלוש יציאות USB 3.0, יציאת HDMI, וקורא כרטיסים.

 

המחיר המומלץ: 3,000 שקל.

יתרונות: יציאת רשת.

חסרונות: מעבד אינטל דור שביעי בלבד, שגרתי, שוליים עבים סביב הצג, חיי סוללה בינוניים.

 

Inspiron 3593 | DELL

גדול וכבד

המחשב שמציעה יבואנית DELL לסטודנטים הוא גדול, כבד ושגרתי מהניידים שמציעות המתחרות, אבל גם החזק מכולם. הוא בעל צג 15.6 אינץ' (עם שוליים רחבים למדי מצידיו, לא מוצרים), ושוקל כ-1.9 ק"ג - גודל ומשקל שסטודנט ממוצע יחוש היטב על גבו בסיבוביו בקמפוס. עם זאת, משתמשי מחשב רבים דווקא מתעקשים על מסך רחב ונוח כזה, במיוחד כשהוא מגיע ברזולוציה של Full HD ובטכנולוגיית LED, ומוכנים לשלם על כך במשקל.

 

מחשב נייד לסטודנטים (צילום: יח
גדול וכבד. דל(צילום: יח"צ)

 

גם ב-Inspiron אין צג מגע, זיהוי טביעת אצבע ואופציה לתצורת טאבלט. אבל דווקא לנוכח המבנה המיושן־יחסית שלו, מפתיע לטובה המעבד המשולב בו - Core i5 של אינטל, מהדגם הכי טרי בשוק (דור עשירי). ההבדל בעבודה השוטפת לא יהיה דרמטי, בטח במשימות שמבצע סטודנט ממוצע, אבל משתמשים הרגישים לביצועים יחושו בו.

שאר פרטי המפרט דומים למתחרים: זיכרון פנימי של 8 ג'יגה-בייט, וכונן אחסון מסוג SSD בנפח 256 ג'יגה-בייט. רמקולי הסטריאו מגיעים בטכנולוגיית צליל ייחודית של DELL. אורך חיי הסוללה הממוצע - 9 שעות, לפי החברה. יציאות: אחת של USB, שתיים של USB 3.1, אחת של HDMI, קורא כרטיסי זיכרון, וכניסת 3.5 מ"מ לאוזניות.

 

המחיר המומלץ: 2,890 שקל.

יתרונות: מעבד אינטל דור עשירי.

חסרונות: כבד, שולי צג רחבים, אין צג מגע, אין זיהוי טביעת אצבע. חיי סוללה בינוניים.

 

אסוס | ZenBook UX333FA

מעבד חלש אך שוליים דקיקים

אסוס ידועה בשוק במחשבים לא שגרתיים, שלרוב מספקים יותר תכונות, אפילו גימיקים, במחיר יותר נוח. ברמת המחיר שהצבנו, ההצעה שלה מוצלחת פחות בכל הנוגע לרמת המעבד - Core i3 (דור 8) של אינטל, שנחשב רמת כניסה בלבד לעומת i5 שמציעים המתחרים - אבל טובה יותר בתחומים אחרים: למשל, המשקל. המחשב שוקל 1.09 ק"ג בלבד. ההצעה טובה יותר גם ביחס לרזולוציית המסך ולתצורה שלו: ה-ZenBook הוא היחיד מבין החמישה שהשוליים סביב המסך שלו, גם מעליו ומתחתיו, דקיקים ממש.

 

מעבד חלש, שוליים דקיקים. אסוס (צילום: יח"צ)
מעבד חלש, שוליים דקיקים. אסוס(צילום: יח"צ)

 

הוא לא כולל צג מגע, אין בו זיהוי טביעת אצבע, והוא גם לא מאפשר תצורת טאבלט. המסך הוא ברוחב 13.3 אינץ' בלבד (מול 14 אינץ' לפחות אצל מתחריו), אבל בטכנולוגיית LED המצויינת וברזולוציית Full HD, ובשל השוליים הדקיקים - המחשב כולו לא רק קל אלא גם קטן במיוחד. משטח המגע יכול להפוך גם למקלדת ספרות - רעיון ייחודי של אסוס.

 

שאר המפרט דומה: זיכרון פנימי של 8 ג'יגה-בייט (אם כי מדור קודם, DDR3), וכונן אחסון מסוג SSD בנפח 256 ג'יגה-בייט. מערכת הסאונד כוללת רמקולי סטריאו סראונד משובחים. אורך חיי הסוללה הממוצע - 14 שעות, לפי החברה. יציאות: אחת של USB, אחת של USB 3.1, אחת של USB C, אחת של HDMI, קורא כרטיסי זיכרון, וכניסת 3.5 מ"מ לאוזניות.

המחיר המומלץ: 2,990 שקל.

יתרונות: קל, מסך כמעט ללא שוליים, משטח המגע הופך למקלדת ספרות, חיי סוללה ארוכים.

חסרונות: מעבד חלש יחסית, אין צג מגע, אין זיהוי טביעת אצבע.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילוסטרציה: Shutterstock
הלפטופ הנכון לסטודנטים
אילוסטרציה: Shutterstock
מומלצים