שתף קטע נבחר

רוצים לקנות באמזון? 17 דברים שכדאי לדעת

מעולם לא קניתם בענקית הקמעונאות המקוונת? כעת כשהיא החלה לפעול בישראל, אספנו טיפים שיהפכו אתכם למומחים לניווט במבוך קניות האונליין

 

 

אמזון הגיעה לישראל, ואם עוד לא יצא לכם לשוטט באתר - יכול להיות שהגיע הזמן: עם כניסתה הרשמית של ענקית הקמעונאות המקוונת לארץ לפני כחודש, אספנו 17 טיפים למתחילים (ולמתקדמים) שיעזרו לכם למצוא את עצמכם ואת המוצרים שאתם מחפשים באתר הפופולרי.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו  

 

ההשפעה של אמזון על ישראל מוגבלת - בינתיים

מסתמן: לא משתלם לקנות באמזון בשילוח המקומי

אמזון החלה לשלוח לגו לישראל

 

     (צילום: shutterstock)
אמזון(צילום: shutterstock)

 

"בתולי אמזון" שכבר קנו באתרים אחרים יתרגלו מהר מאוד לאתר הנעים. בעוד שאתרים סיניים כוללים לפעמים בליל מגובב של מוצרים, כאן הכל מאוד מסודר. מנוע החיפוש הייחודי מחפש בתוך קטגוריות ותת-קטגוריות ומאפשר פילוח בתוך פילוח, חיתוכים לפי יצרן, שילוח מקומי, מוצר משומש או חדש, דירוג המוכר (בכוכבים), והמלצות ודיס-המלצות של צרכנים. יש גם המלצות של אמזון עצמה, כמו "דיל היום" ו"מה חדש", הכוונה למוצרים בשילוח מקומי מהיר, והבלטה של מוצרים וקטגוריות שחיפשתם בעבר.

 

המותגים באתר מקוריים, אם כי לעיתים נמכרים בידי צד שלישי. פרימרק למשל הזהירה לאחרונה שהיא לא מוכרת באמזון - מדובר במוכרי צד ג' שקנו ממנה סחורה, ומוכרים אותה ביוקר באתר.

 

המחיר באמזון הוא תמיד המחיר הסופי: כולל עלות השילוח לישראל, מע"מ (כששווי העסקה כולל השילוח גבוה מ-־75 דולר), ומכס (שנדרש על חלק מהמוצרים בקנייה מעל 500 דולר).

 

לפעמים יש טעויות בחישוב המס - כך, לעיתים נגבה מס קנייה, שבוטל בארץ על חלק מהמוצרים - אבל אל דאגה: אם אמזון גבתה מכם ביתר, היא תחזיר לכם כסף. אם היא גבתה פחות מדי, הרווחתם, היא לא תגבה מכם את ההפרש.

 

הרישום לאתר חייב להיות מדויק: בדקו את המיקוד שלכם באתר של דואר ישראל, אל תטעו בשם הרחוב, אל תתרגמו אותו לאנגלית, ואל תשכחו לתת מספר טלפון, כדי שיסמסו לכם במקרה של טעות או עיכוב.

 

הכי בטוח זה לקנות מאמזון עצמה כמוכרת. באמזון יש 3 סוגי מוכרים - היא עצמה, מוכרים שמשתמשים במחסניה כך שהיא המשלחת (fulfilled by Amazon), ולבסוף, מוכרים עצמאיים שאחראים למוצר ושילוחו, ברמת אמינות משתנה. אם נתקלתם בבעיה, תצטרכו להתמודד מולם, אך אם הם לא יהיו שירותיים, תלונה לאמזון תעזור לכם מאוד.

 

באמזון עלות המשלוח מחושבת כמחיר בסיס + מחיר לפי משקל או נפח (הגבוה מביניהם). בדרך כלל הוספת מוצרים קטנים לסל לא תייקר כמעט את המשלוח, שבפני עצמו יקר לעיתים קרובות.

 

לקראת ימי הקניות בנובמבר, עשו מינוי לאמזון המכונה prime, שמאפשר גישה להנחות עמוקות יותר. החודש הראשון הוא חינם, ואחרי כן תשלמו 13 דולר בחודש (או 119 בשנה), או שתבטלו את המינוי ולא תשלמו כלום. בעתיד ניתן להירשם שוב, אבל אז תשלמו פר חודש.

 

מינוי כזה (8 ליש"ט בחודש, 79 בשנה, חודש ראשון חינם) מעניק הנחה גדולה בשילוח לארץ - ללא חיוב לפי נפח. מי שקונים מאמזון בריטניה (ויש מה לקנות משם, כמו בקבוקי תינוקות של טומי טיפי או מוצרי טפאל) חייב להירשם לפריים.

 

גם באמזון גרמניה, ספרד, איטליה וצרפת ניתן לאתר מציאות לפרקים - בעיקר בגרמניה, ובעיקר של מותגים גרמניים. שווה לסרוק.

 

גם בתוך אמזון, מוצר משומש עשוי להיות זול משמעותית. השוו מחירים גם לאמזון בריטניה, לאתרים אחרים מחו"ל, ותמיד גם למחירים בארץ. לפעמים יש מבצעים מקומיים שייצאו משתלמים יותר ממחיר אמזון, במיוחד כי השילוח מארה"ב הוא יקר. בדקו תמיד אם יש למוצר שילוח מקומי, בתוך ישראל, ומה העלות בהינתן השילוח, שכן אמזון לא תמיד מקדמת את המוכרים הישראלים.

 

 

אל תשכחו לקרוא ביקורות של צרכנים ולבדוק דירוגים (כוכבים), במיוחד אצל מוכרים שאינם אמזון עצמה. שימו לב למספר הביקורות. חנות יכולה לקבל ציון מזהיר ממדרג אחד בלבד. היזהרו.

 

יש אתרים, וגם תוספים לדפדפן כמו keepa, שמציגים היסטוריית מחירים של המוצר שחשבתם לקנות. למשל: רוצים לקנות מוצר מסוים בבלאק פריידיי? ב"פריים דיי", יום המבצעים השנתי של אמזון, המחיר בדרך כלל נמוך יותר ושווה להתאפק עד אז.

 

מתח החשמל בארץ הוא 220 וולט, ובארה"ב 110. לכן יש מוצרים שלא תוכלו לקנות מארה"ב, כמו מסכי טלוויזיה ומיקסרים, אלא אם תקנו גם שנאי מתח. יש מוצרים שתוכלו להזמין מארה"ב = כמו שואב אבק אלחוטי (אם כי עלות המשלוח תהפוך את ההזמנה ללא משתלמת), טאבלט, סמארטפון - שידרשו רק מתאם לשקע החשמל, או החלפה פשוטה של התקע.

 

אתם חושקים במוצר מסוים באתר וכתוב לידו שהוא לא נשלח לישראל? אז כתוב. התקדמו בכל זאת לשלב ה"קופה". לעיתים קרובות יש הפתעות, ומגלים שם שהוא כן נשלח ארצה, ופשוט קוטלג לא נכון.

 

באמזון ארה"ב קנו תמיד בדולרים ולא בשקלים, אחרת תשלמו עמלת המרה כפולה: של אמזון ושל חברת האשראי. באמזון בריטניה קנו בליש"ט, ובאמזוני אירופה למיניהם - באירו.

 

המוצר היה פגום, לא עמד בציפיות, לא הגיע? התלוננו בשירות הלקוחות של החברה. תקבלו את הכסף בחזרה במהירות.

 

מה כדאי לקנות באמזון? ספרים כמובן (האתר החל את דרכו במכירת ספרים), מוצרי אמזון כמו רמקול חכם (eco), טאבלט (fire) וכל מוצר שעושה שימוש באלקסה, העוזרת החכמה של אמזון. כדאי לקנות את קינדל, קורא הספרים המשובח שיש לו כמה גרסאות - גרסת האמצע תספיק לכם כדי לקרוא ספרים (באנגלית) - וגם צעצועים לילדים שאין בארץ ופריטים שנמכרים בישראל ביוקר. אפשר גם להיעזר בהמלצות של קבוצות קניות שמנוהלות על ידי מומחי קניות. בפייסבוק תמצאו הרבה כאלה.

 

אמזון ואתרי ענק אחרים הם מלכודת של קניות ומבצעים, מערבולת שתסחף אתכם להוצאות והתמכרות אם לא תהיו זהירים. היכנסו לאתר רק כשאתם באמת צריכים לקנות משהו, ולא סתם כדי לראות מה חדש.


פורסם לראשונה 20/10/2019 18:04

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים