שתף קטע נבחר

עכשיו זה רשמי: שכר הדירה בברלין יוקפא לחמש שנים

מפלגות הקואליציה הגיעו לסיכום על הקפאת שכר הדירה - וסללו את הדרך לאישור הפורמלי של ההצעה ברשות המחוקקת של ברלין בשבוע הבא. ראש העיר, מיכאל מולר: "אנחנו נכנסים לטריטוריה חדשה. כולם מדברים על זה - אבל אנחנו נוקטים צעדים בשטח"

המפלגות החברות בקואליציה העירונית בברלין הגיעו אתמול (ו') להסכם בנוגע להקפאת שכר הדירה בבירת גרמניה במשך חמש שנים. הצעדים אושרו על ידי מפלגת השמאל, הסוציאל דמוקרטים והירוקים.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

ברלין מתכוננת להקפיא את שכר הדירה

הדיירים נדהמו: שכר דירה בפרויקט שכירות ארוכת טווח זינק בפתאומיות

5,000 שקל בחודש במידטאון: נפתחה ההרשמה לדיור בר השגה בת"א

 

בכך נסללה הדרך לאימוץ ההצעה על ידי הרשות המחוקקת בברלין בשבוע הקרוב - הצבעה הנחשבת פורמלית בלבד, מאחר שלמפלגות הקואליציה יש בה רוב. "אנחנו נכנסים לטריטוריה חדשה", אמר ראש העיר של ברלין, מיכאל מולר. "כולם מדברים על זה - אבל אנחנו נוקטים צעדים בשטח". 

   (צילום: Pixabay)
ברלין מלמעלה(צילום: Pixabay)
 

היוזמה, שהוכרזה בראשונה ביוני, אמור לתת מענה לזינוק, בשיעור של 100%, במחירי השכירות בעיר בעשור האחרון.

 

המחירים זינקו בערים אירופיות נוספות

ברלין, שהייתה ידועה בעבר הודות ליוקר המחייה הנמוך שבה, נפגעה קשה במיוחד מעליית מחירי הדיור, שנבעה בין השאר מכך שההצע לא תאם לביקוש הגבוה. המצב הוביל להפגנות רבות ולקריאות לביצוע משאל עם שיחייב את העירייה להפקיע דירות מאנשים המחזיקים בנכסים מרובים.

  

הצעדים הנוכחיים אמנם אמורים להקל על הדיירים, אך הם לא מספקים פתרון שיעזור להגדיל את ההצע של דירות ברות השגה. מומחי נדל"ן והחברות הגדולות כמו Vonovia ודויטשה ווהנן טוענים שהקלת הרגולציה בתחום הבנייה תועיל יותר למצב, שכן היא תסייע לקבלנים וליזמים לעמוד בביקוש.

  

המהלך עלול גם להפוך את שוק הנדל"ן של העיר לפחות אטרקטיבי למשקיעים. "אם הגבלת השכירות תהיה מעוגנת בחוק, זה יהיה סימן לכישלון פוליטי בעיר הבירה", הגיב אנדראס מטנר, נשיא איגוד הנדל"ן הגרמני ZIA. לדבריו, בעיר צריכים להתמקד בבניית יותר דיור בר השגה במקום להגדיל את הרגולציה.

 

  

ברלין בפרט וגרמניה בכלל אינן היחידות שמתמודדות עם עלייה במחירי הדיור. בברצלונה לדוגמה, מחירי הדיור זינקו ביותר מ-50% בחמש השנים האחרונות. לפיכך, חוק חדש מחייב את בעלי הדירות בשכונות הנחשקות ביותר לקבוע את השכירות לפי מדדים שהעירייה תפרסם. התקנה הזו התקבלה בעקבות חוק שהעבירה ממשלת ספרד במרץ שמחייב להגביל את העלאות השכירות לקצב האינפלציה.

  

בדומה, באמסטרדם העירייה מתכננת לחייב בעלי בתים לגור בנכס שלוש שנים לפחות, ובמקביל משרד הפנים עובד על חקיקה שתעניק לרשויות המקומיות סמכות להגביל את מחירי השכירות באזורים מסוימים.

 

אחת המפסידות הגדולות של המהלך הנוכחי בברלין היא דויטשה ווהנן (Deutsche Wohnen) - משכירת הדירות הגדולה בעיר, שחלק גדול מהזעם הציבורי הופנה כלפיה. מניית החברה נפלה ב-16.5% מאז הוכרזה התוכנית ביוני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים