שתף קטע נבחר

דו"חות טובים למיקרוסופט: היכתה את התחזיות בהכנסות וברווח

ענקית התוכנה דיווחה הערב על תוצאות הרבעון הפיסקלי הראשון של 2020. על פי הודעת החברה הכנסותיה היו 33.1 מיליארד דולר, זינוק של 14% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי היה 10.7 מיליארד דולר - זינוק של 21%

מיקרוסופט דיווחה הערב (ד') על תוצאות הרבעון הפיסקלי הראשון של 2020. על פי הודעת החברה, הכנסותיה בשלושת החודשים יולי-ספטמבר 2019 הסתכמו ב-33.1 מיליארד דולר - זינוק של 14% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי עמד על 10.7 מיליארד דולר זינוק של 21%. הרווח למניה היה 1.38 דולר - עלייה של 21%. בסך הכול החברה הכתה את תחזיות האנליסטים שציפו להכנסות של כ-32.15 מיליארד דולר ורווח למניה של כ-1.25 דולר.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

דו"חות מיקרוסופט מזניקים את החברה לשווי הגבוה בעולם

עקפה את אמזון - מיקרוסופט החברה עם שווי השוק השני בגודלו בעולם

וול סטריט: מיקרוסופט עלתה ב-3.3%, פייסבוק זינקה ב-5.9%

 

אחרי שהצליחה להחזיק שווי שוק של מעל טריליון דולר במשך רוב הרבעון האחרון, החברה יכולה להמשיך וליהנות ממנו כנראה גם ברבעון הקרוב. שווייה כיום עומד על כ-1.056 טריליון דולר והמספר נשאר יציב. המניה זינקה השנה בכ-34% עד כה ומדובר במספר שכפול ממדדי ה-S&P 500 והדאו ג'ונס בשנה האחרונה. 

   (צילום: מיקרוסופט)
מטה מיקרוסופט(צילום: מיקרוסופט)

המשקיעים יכולים להיות יותר ממרוצים. ישנם מספר מהלכים שצפויים להגדיל את הכנסותיה בהמשך השנה. מערכת ההפעלה הוותיקה והמוצלחת שלה ווינדוס 7 מסיימת את חייה באופן רשמי בינואר הקרוב. זו עדיין פופולרית מאוד ומותקנת על מספר רב של מחשבים. אך עם סיום התמיכה הרשמית עבורה, לקוחות רבים - בעיקר ארגוניים - צפויים לשדרג את הגרסאות ולעבור סופית לווינדוס 10.

 

זו כנראה גם הסיבה לכך ששוק המחשבים האישיים החל להראות סימני התאוששות, כפי שדיווחו IDC וגרטנר השנה. גידול במספרי המכירות יקפיץ גם את היקף ההכנסות ממכירת ה-OEM של ווינדוס. עסקי המחשבים האישיים הציגו הכנסות של 11.1 מיליארד דולר, לעומת צפי וול סטריט שהיה כ-10.8 מיליארד דולר.

 

קו חומרה חדש

בנוסף, החברה חשפה באירוע שהתקיים לפני כשבועיים את קו החומרה החדש שלה שכלל כמה הפתעות כגון טאבלט וסמארטפון בתצורות ייחודיות כמו גם מחשב ווינדוס מבוסס על שבב ARM שפיתחה ביחד עם קוואלקום. קו החומרה שלה אמנם אינו מעסיקה המובילים, אך הוא חושף טפח מאסטרטגיית הפיתוח העסקי של שוק מערכות ההפעלה שלה.

 

למשל גרסת ה-ARM של ווינדוס שיכולה לפתוח שוק חדש עבורה שמבוסס על מחשבים זולים ושמיועדים לשימוש בדרכים ושמתחרים במחשבי הכרומבוק של גוגל. שוק זה שכולל בין היתר את תחום החינוך מהווה מקום שבו היא תוכל להתפתח ולהגדיל את שליטתה בשוק המחשבים.

 

גם תחום מחשוב הענן מהווה עסק רווחי שהחברה מצליחה להגדיל באופן עקבי. ברבעון הנוכחי המספרים מראים שהכנסותיה מהתחום היו כ-10.8 מיליארד דולר לעומת הערכות וול סטריט שעמדו על כ-10.42 מיליארד דולר.

 

אחרי אמזון

נתח השוק של מיקרוסופט עדיין לא מאיים על אמזון ששולטת על יותר יותר משליש מהשוק, אך החברה ממשיכה לכרסם בעקביות במתחרה הגדולה ובעיקר היא מצליחה לשמר קצב צמיחה מרשים. על פי הודעתה, עסקי Azure ב-29% לעומת התקופה המקבילה בשנה שעברה. בשילוב עם עסקי ענן נוספים, מדובר על הכנסות מצטברות של כ-11.6 מיליארד דולר.

 

הכנסות חטיבת התוכנה והשירותים היו גם הן 11.1 מיליארד דולר מה שמייצג עליה של כ-15% לעומת שנה שעברה. עסקים אלה כוללים את מכירת רשיונות אופיס, לינקדין הציגה גידול בהכנסות של כ-26% ועסקי תוכנת ה-CRM דיינמיקס עלו בכ-16%. החברה צפויה לדווח על צפי ההכנסות לרבעון הקרוב בשיחת המשקיעים שתיערך מאוחר יותר בלילה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיקרוסופט
מטה מיקרוסופט
צילום: מיקרוסופט
מומלצים