שתף קטע נבחר

חברת הביטוח מנורה בהודעה דרמטית: לא נשווק יותר ביטוח סיעודי

חברת מנורה הודיעה שבגלל ירידת הריבית במשק היא נאלצת להפסיק לשווק ביטוחי סיעודי; חברת הביטוח הראל, השחקנית הגדולה בתחום, בוחנת אף היא יציאה מהתחום ובעקבותיה צפויות לפעול גם הפניקס, כלל ומגדל

חברת הביטוח מנורה הודיעה היום (ב') שהיא מפסיקה לשווק תוכניות ביטוח סיעודי. בהודעת החברה לסוכניה נכתב: "לצערנו הרב, כתוצאה מירידת הריבית במשק והשפעתה על התוצאות העסקיות במוצרי הפרט בענף הסיעוד אנו נאלצים להפסיק לשווק את כלל תוכניות הסיעוד הפרטיות בחברתנו וזאת עד להודעה חדשה".

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו 

 

שלא נצטרך: המדריך השלם לביטוח סיעודי

עשרות מבוטחים סיעודיים עדיין לא מקבלים כסף

מדד השירות בשוק הגמל והפנסיה: המצטיינת - ילין לפידות; במקום האחרון: פסגות

 

מדובר בהודעה דרמטית, שכן משמעותה היא יציאתה של מנורה משוק הסיעוד, למרות שהייתה בו שחקנית קטנה יחסית. ייתכן גם כי מדובר בפתח ליציאה של שחקניות נוספות מהענף.

אילוסטרציה. חברות הביטוח הראל ומנורה יפסיקו לשווק ביטוח סיעודי (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה. חברות הביטוח הראל ומנורה יפסיקו לשווק ביטוח סיעודי(צילום: shutterstock)

בחודשים האחרונים הודיעו כל חברות הביטוח בענף על הפסקת שיווק פוליסות סיעוד עם פיצוי לכל החיים, אך כאן מדובר בצעד מרחיק לכת של הפסקת ביטוחי סיעוד פרטיים כליל. המהלך נובע מדרישות ההון שחלות על חברות הביטוח: ענף הסיעוד הוא עתיר סיכון וחברות הביטוח נדרשות להקצות יותר הון על חשבון הרווחים שלהן. המשמעות עבור המבוטחים היא יציאה של מבטח מהתחום, הקטנת התחרות וחשש מהתייקרות של פוליסות הביטוח הסיעודי.

 

 

גם הראל בדרך להפסיק לשווק ביטוח סיעודי

אחרי ההכרזה המפתיעה של מנורה מבטחים היום לסוכני הביטוח על החלטתה בגלל סביבת הריבית הנמוכה ודרישות ההון הגבוהות שדורש התחום, נראה כי מדובר היה רק בסנונית ראשונה.

 

חברת הביטוח הראל, השחקנית הגדולה בתחום הסיעוד הפרטי עם נתח שוק של כ-30% מהענף, בוחנת אף היא יציאה מהתחום ובעקבותיה צפויות לפעול גם הפניקס, כלל ומגדל. הרקע - החלטת מבטחת המשנה הגדולה שספגה את רוב הסיכון של חברות הביטוח המקומיות, סקור, לצאת מהתחום.

 

התארכות תוחלת החיים לצד סביבת הריבית הנמוכה מאלצות את חברות הביטוח להקצות מאות מיליוני שקלים עבור ביטוחי הסיעוד שלא ניתן לחלק כדיבידנד. דרישות הון מחמירות שיובאו לישראל לפני שנתיים מאירופה אילצו את החברות הגדולות בענף להגדיל במאות אחוזים את ההפרשות שלהם לביטוחים מסוג זה וההצדקה הכלכלית לשיווקן ירדה מאוד.

 

מדובר בתופעה דומה לזו של ביטוחי המנהלים עם מקדם הקצבה המובטח שחדלו לשווק אותם ב-2013 על רקע התארכות תוחלת החיים וחוסר הודאות שבהבטחת קצבה קבועה לאורך כל חיי הפנסיונר שלא תושפע מכך. באנגליה כבר לא משווקים ביטוחים סיעודים פרטיים ובארה"ב יש רק שש חברות ביטוח המשווקות ביטוחים כאלה.

 

כיום יש כ-700 אלף מבוטחים בביטוחים הסיעודיים הפרטיים אך מרבית הציבור - כ-4 מיליון איש מבוטחים בביטוחים הסיעודים של קופות החולים. לצידם עוד כ-3.5 מיליון איש שלא מבוטחים כלל. לפי הערכות אחד מכל שלושה אנשים יהפוך לסיעודי במהלך חייו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים