שתף קטע נבחר

אחות שכולה טוענת להשפלה בהר הרצל: "רצו להכניס מגנומטר ידני בין הרגליים שלי"

גלי תיבון, אחות של רס"ן עוז תיבון שנפל ב-96' וצלמת סוכנות הידיעות הצרפתית, נשלחה לסקר את הטקס לזכר השר רחבעם זאבי במעמד ריבלין ונתניהו. היא נדרשה לעבור בדיקה בגלאי ידני: "הבודקת רצתה שאפסק רגליים, זה גובל במעשה מגונה", סיפרה. שב"כ: "מצרים על אי הנעימות"

גלי תיבון ()
גלי תיבון

גלי תיבון, צלמת ותיקה של סוכנות הידיעות הצרפתית, טוענת כי עברה השפלה במהלך בדיקה ביטחונית של שירות הביטחון הכללי בכניסה לבית העלמין הצבאי בהר הרצל בירושלים. המקרה שעליו הלינה תיבון אירע אתמול (יום ג') במהלך טקס האזכרה לשר רחבעם זאבי במלאת 18 שנה להירצחו.

 

תיבון, אחות שכולה, הגיעה לבית העלמין על מנת לצלם את הטקס שנערך במעמד נשיא המדינה ראובן ריבלין וראש הממשלה בנימין נתניהו. אחיה, רב-סרן עוז תיבון היה הרופא החטיבתי הראשון של חטיבת חברון. הוא נהרג בינואר 1996 מירי של מחבלים מרכב חולף בדרכו מחברון לירושלים. האח שנפל קבור כ-20 מטרים מקברו של זאבי.

 

הצלמת, בעלת תעודת עיתונאי של לשכת העיתונות הממשלתית שמנציחה את ראשי ממשלות ישראל מאז 1996, ניסתה לעבור דרך שער המגנומטר שהוצב בהר, אולם במהלך הבידוק הביטחוני נשמע צפצוף. לדברי תיבון, המגנומטר צפצף מאחר שהיא עונדת תכשיטים רבים - דבר שאירע פעמים רבות בהגעתה לאירועים מאובטחים.

 

"זה חצה את הגבול"

בשל הצפצוף החליטה הבודקת הביטחונית להעביר את הצלמת גם דרך מגנומטר ידני. ואולם, לדברי תיבון הבדיקה הידנית הייתה פולשנית ומשפילה. "בדרך כלל הצפצוף בשער המגנומטר מוביל תמיד לבדיקה נוספת ידנית או בדיקה של המגנומטר הידני באזור החגורה והבטן. אלא שמעולם לא נתקלתי בדרישה כזאת חצופה, כאשר אחת הבודקים ביקשה שאפסק רגליים כדי שהיא תכניס את המגנומטר הידני בין הרגליים וזאת בפרהסיה.

 

"היא שאלה אותי אם אני מסכימה. אמרתי לה שלא ושזה גובל במעשה מגונה. אני לא יודעת אם זו יוזמה אישית של הבודקת או נהלים חדשים, אבל מבחינתי זה חצה את הגבול. הזדעזעתי מהבקשה שלה והרגשתי מושפלת".

בנימין נתניהו ראובן ריבלין טקס אזכרה רחבעם זאבי (צילום : אוהד צויגנברג)
הנשיא ריבלין וראש הממשלה נתניהו בטקס לזכר השר זאבי(צילום : אוהד צויגנברג)

האחראית על הבודקים הגיעה למקום וטענה שהם מעוניינים לבצע את הבדיקה בצד. תיבון סירבה, הרוחות התלהטו ואז הצלמת הרימה את קולה. למקום הגיע אחראי האבטחה מטעם שב"כ שביקש ממנה להירגע, הציע לה מים, הסביר שחייבים לעבור את הבדיקה והבטיח שישמרו על כבודה.

 

"נחמד מאוד שנתנו בקבוק מים והיו אדיבים כביכול", אמרה תיבון, "אבל כל זאת לא מבטל את ההשפלה שבבקשה הלא לגיטימית לבדיקה מעבר לאינטימית במקום מוצנע בפרהסיה".

גלי תיבון (צילום: מארק ניימן, לע
תיבון במהלך אחת מעבודותיה בבית הנשיא(צילום: מארק ניימן, לע"מ)

בחילופי הדברים ציינה תיבון כי הבדיקה שדורשים ממנה היא ההפך הגמור של בדיקה בצורה מכובדת. היא גם הזכירה את העובדה שאחיה קבור בהר הרצל. תיבון עזבה את המקום בזעם מבלי שצילמה את טקס האזכרה לזאבי. בעקבות כך, כלי תקשורת רבים בעולם שמנויים לסוכנות הידיעות הצרפתית לא קיבלו ויזואליה מהטקס.

 

תיבון אמרה אמש: "באמת שאני מבינה את הצורך של האבטחה והבדיקות הביטחוניות ומניסיון נוכחתי שזה ניתן לביצוע גם ללא צורך בהשפלה ובטח שלא פומבית".

 

תיבון כבר הייתה מעורבת בעבר בבידוק ביטחוני שנוי במחלוקת. בספטמבר 2011 היא התבקשה להסיר את החזייה שלה במהלך בדיקה ביטחונית בכניסה למשרד ראש הממשלה בירושלים. תיבון, שהייתה אז נציגת התקשורת הזרה, סירבה אז לבקשה ועזבה את המקום מבלי לצלם מסיבת עיתונאים של נתניהו.

 

משירות הביטחון הכללי נמסר בתגובה: "הגברת תיבון הגיעה לטקס האזכרה הממלכתי לזכרו של רחבעם זאבי ז"ל. עם הגעתה, וכחלק מהמהלך השגרתי בעת כניסה לאירוע נתבקשה לעבור בידוק טרם כניסתה. במהלך הבידוק התעורר צורך להשלים את ההליך באמצעי בידוק ידני. הגברת תיבון סירבה להמשיך בתהליך הבדיקה ולא נכנסה לאירוע. אנו מצרים על אי הנעימות שנגרמה לגברת תיבון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים