שתף קטע נבחר

פרס לאסף גרניט בפריז ומסעדה חדשה בירושלים

בטקס הפרסים של מגזין "לה פודינג" בפריז קיבלה מסעדת "שבור" של השף אסף גרניט את אחד הפרסים המרכזיים בתחרות, והעיתונים המקומיים לא מפסיקים לפרגן. בקרוב גרניט גם פותח מסעדה חדשה בשוק מחנה יהודה בירושלים

מסעדת "שבור" בפריז ממשיכה לקצור שבחים: המגזין הצרפתי "לה פודינג", שנחשב לאחד המגזינים הצעירים והבועטים בעולם הקולינריה, פירגן אמש (יום ג') לשף אסף גרניט ולמסעדת "שבור", בטקס פרסים שהתקיים בעיר.

צוות מסעדת שבור בפריז (מימין לשמאל): אורי נבון, אסף גרניט, דן יושע, תומר לנצמן
צוות מסעדת שבור בפריז (מימין לשמאל): אורי נבון, אסף גרניט, דן יושע, תומר לנצמן
 

המסעדה, שנפתחה בפריז בתחילת ספטמבר השנה, קיבלה רק לפני כשבועיים טפיחה חזקה לאגו של בעליה ממגזין "פורבס", שם דורגה במקום הראשון ברשימת המסעדות הטרנדיות המומלצות בעיר. "כל מנה בה היא עדות ליצירתיות המטורפת של השף, וכל ביס הוא אגרוף קולינרי לחיך", כך נכתב.

 

אמש, כאמור, קיבלה המסעדה את אחד משני הפרסים המרכזיים בתחרות המסעדות, הנחשבת לאחת הטרנדיות והפופולריות בפריז, ורבים אף רואים במגזין "לה פודינג" את ה"מישלן החדש" של צרפת. גרניט ושותפו השף אורי נבון, ושני השותפים שלהם ב"שבור" - השף דן יושע ותומר לנצמן, המנהל של המסעדה - הוזמנו לטקס הפרסים, שם נתבשרו כי "שבור" קיבלה את פרס "דלפק השף הכי טוב בפריז".

צוות מסעדת שבור בפריז ()
חוגגים (מימין לשמאל): דן יושע, אורי נבון, אסף גרניט, תומר לנצמן

גרניט, שהוא בנוסף שופט ב"משחקי השף", זוכה בשנים האחרונות לעדנה בינלאומית, כזו שאף שף ישראלי לא זכה בה מעולם, עם מסעדותיו באירופה - בלונדון ובפריז. תחת גרניט וקבוצת "מחניודה" ושותפו השף אורי נבון, נמצאות מסעדותיו בירושלים ("מחניודה", "הדקל 3" ו"יודל'ה"), בלונדון ("פאלומר", "ברברי, ו"קואל אופיס") ושתי מסעדות בפריז - "בלאגן", שנפתחה לפני כשנתיים, ו"שבור".

מסעדת
שף אסף גרניט(צילום: יח"צ)

מסעדת
מסעדת "שבור" בפריז(צילום: יח"צ)
"לפני שבועיים קיבלנו הזמנה לטקס", סיפר גרניט, ששוהה כבר שלושה חודשים בפריז. "כשפתחנו את המקום הם כתבו עליו ביקורת יפה, ואז כשהגענו אתמול לטקס פרסים שלהם, גילינו שקיבלנו את הפרס המרכזי. לא ידעתי כמה שזה גדול, אבל אתמול התברר שזה ביג טינג וזה מופיע בכל העיתונים הגדולים, כולם פירגנו".

 

איך אתה מרגיש עם ההתעניינות הגדולה במסעדה בזמן כל כך קצר? 

"אני בעיקר מרגיש שאנחנו עובדים קשה כבר עשר שנים, וכיף לקבל הכרה. יש משהו בהתבגרות שלנו שגורם לנו לעשות דברים יותר נכון ויותר מדוייק. אנחנו מתעסקים רק בעשייה ולא מתעסקים באחרים או במה חושבים עלינו. בתוך הארגון אנחנו מתעסקים בעצמנו ובאנשים שעובדים איתנו וזה נותן פירות. עבורי התקופה הזאת ממש מהנה כי אני נמצא שעות רבות במטבח של 'שבור' וזה כיף לי".

 

במקביל לכל זה גרניט אמור לפתוח בקרוב מסעדה חדשה בשוק מחנה יהודה בירושלים, שתיפתח בהמשך הרחוב שבו שוכנת כיום מסעדת "מחניודה" - רחוב בני יעקב. קבוצת "מחניודה" וגרניט, עובדים בימים אלה על פרוייקט מעניין נוסף, שייפתח גם הוא בשוק מחנה יהודה, בסמוך למסעדת האם של הקבוצה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרס לאסף גרניט בפריז ומסעדה חדשה בירושלים
מומלצים