שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    פלאפל, סביח ושניצל בפיתה אחת
    מוגזמת: טעמנו את הפיתה בשוק התקווה, שיש בה גם פלאפל, גם סביח וגם שניצל. האם זה טעים, איך הפיתה מחזיקה מעמד וכמה עולה כל התענוג? כל התשובות בפנים

     

    צילום: ירון ברנר | עריכה: רותם שבתאי

    צילום: ירון ברנר | עריכה: רותם שבתאי

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    האם פעם מצאתם את עצמכם מתלבטים מה לאכול "על הדרך"? אולי סביח, אולי פלאפל, אולי שניצל בפיתה? ובכן, במקרה של הדוכן החדש שנפתח סמוך לשוק התקווה בתל אביב, כל התשובות נכונות: הכירו את "בוטקה 23" - מקום חדש שמציע מנת רחוב מוגזמת במיוחד - סביח, פלאפל ושניצל בפיתה אחת.

     

    סקפטים? גם אנחנו היינו. האם מדובר כאן בניסיון סנסציוני למשוך תשומת לב, או שזה כמו מוטציה סוטה של עידן השפע? אז יצאנו לבדוק את הדבר הזה, והתוצאה - הרשו לנו לעשות לכם ספויילר כבר עכשיו - טעימה בטירוף.

    פיתה מוגזמת: פלאפל, סביח ושניצל (צילום: ירון ברנר)
    פיתה מוגזמת: פלאפל, סביח ושניצל(צילום: ירון ברנר)

    "בוטקה 23" נמצא, כאמור, סמוך לשוק התקווה בתל אביב, ובעליו מנצלים את הקרבה לחומרי גלם טריים מהשוק - ירקות, רטבים, ועוד. תחקיר קצר העלה כי הרעיון למנה המוגזמת, הנקראת בשם "פיתה בוטקה", לא הגיע ממאנץ' לילי כפי שחשדנו, אלא ממקורות תמימים הרבה יותר - הבישולים של הבית.

     

    "בבית של ההורים תמיד היינו אוכלים הכל מהכל ביחד", מסביר ההוגה, רפי אקסלרוד, שנולד וגדל בשכונת התקווה. "זה כל הבישולים של יום שישי ביחד - השניצל, הביצה, תפוח האדמה". ואכן, חוץ מהשילוב המשולש של סביח, פלאפל ושניצל, הביצה ותפוח האדמה עוברים בישול ארוך במים לאורך הלילה, ומקבלים טעמים עמוקים כמו במרכיבים של חמין.

     

    בקיצור, ספרנו כבר ארבע מנות בפיתה אחת. אבל איך פיתה אחת מחזיקה את כל השפע הזה? קודם כל, ראוי לציין שהחלק של הפלאפל די סמלי - ובמנה שלנו קיבלנו כדור פלאפל אחד, תוספת מוכרת בהרבה סביחיות. אבל לא נהיה קטנוניים - המנה הזו עמוסה בכל טוב, עד כדי כך שעוד כדור פלאפל אחד היה גורע ולא מוסיף. הפיתות עצמן נשמרות בתוך סיר אידוי ששומר עליהן אלסטיות יחסית - וראו זה פלא - הפיתה נשארה שלמה כל הדרך.

     

    אז איך הטעם? ובכן, לא התאכזבתי. אפשר להרגיש שמשתמשים שם בחומרי גלם טובים וטריים, החל מהפיתה, דרך הירקות שמרכיבים את הסלטים ועד השניצל, שהיה דק, פריך, ומתובל היטב.

     

    השילוב הזה, שנשמע מעט ביזארי בהתחלה - סביח, פלאפל ושניצל, עובד נהדר, ואם אתם לא חוששים מהרפתקאות, מומלץ פשוט להזמין מנה עם הכל כולל הכל, לרבות החריף, העמבה, החומוס והטחינה. התוצאה היא שילוב מעולה של מרקמים וטעמים, המחיר הוא רק 30 שקלים, ואם כבר הגעתם עד לשכונה, נצלו את ההזדמנות לבקר בשוק הסמוך.

     

    בוטקה 23, אצ"ל 23, תל אביב

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    פלאפל, סביח ושניצל בפיתה אחת
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים