שתף קטע נבחר

פרשת משככי הכאבים עלתה לטבע כבר מיליארד דולר

כך עולה מדו"חות חברת התרופות הישראלית שפורסמו היום. את הרבעון השלישי סיימה טבע עם תוצאות שתאמו את ציפיות האנליסטים בוול סטריט

 

 

טבע מסכמת רבעון: חברת הפארמה הישראלית מסכמת את החודשים יולי ספטמבר עם הכנסות של 4.264 מיליארד דולר, ירידה של 6% בהשוואה לרבעון המקביל ב-2018, הנובעת בעיקר מהתחרות הגנרית הגוברת לקופקסון. החברה עמדה בציפיות האנליסטים שעמדו על 4.227 בשורת העליונה של הדו"ח. 

 

פרשת משככי הכאבים: טבע גיבשה הסדר כולל בהיקף של 23.25 מיליארד דולר

פרשת משככי הכאבים: טבע הכפילה ההצעה להסדר ל-29 מיליארד דולר

דיווח: טבע הציעה הסדר פשרה של 15 מיליארד דולר בפרשת משככי הכאבים

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

בשורה התחתונה רושמת טבע רווח נקי של 637 מיליון דולר או 59 סנט למניה, לעומת 694 מיליון דולר או 68 סנט למניה ברבעון המקביל, ובדומה לתחזיות האנליסטים. 

   (צילום: shutterstock)
מפעלי טבע(צילום: shutterstock)
  

טבע הצליחה לספק הפתעה חיובית אחת וזאת בדמות תזרים מזומנים חופשי של חצי מיליארד דולר. "אנחנו על המסלול להשיג את היעד הדו-שנתי של חסכון של 3 מיליארד דולר בהוצאות", אמר מנכ"ל טבע קור שולץ עם פרסום הדו"חות.

 

שולץ: "ייתכן שיפור בשנה הבאה"

בשיחת הוועידה שהתקיימה לאחר פרסום הדו"חות הפתיע שולץ לטובה כשאמר שככל הנראה 2019 תהיה שנת השפל של טבע ובשנה הבאה היא תוכל להציג שיפור קל: "עוד מוקדם מדי לתת תחזיות, אבל בהינתן הדברים כמו שהם היום וללא אירועים שליליים חיצוניים ייתכן שנראה שיפור בשנה הבאה". שולץ הוסיף כי הדבר תלוי בהמשך ההתייצבות בקופקסון כפי שהיה ברבעונים האחרונים וזאת בתנאי שלא תיכנס מתחרה נוספת לקופקסון הגנרי. כמו כן אמר שולץ שהדבר תלוי בקצב הצמיחה של אוסטדו והמשך החדירה של אג׳ובי.

 

אחד הגורמים שעשויים לסייע לטבע בשנה הבאה הוא ההשקה החשובה עליה הודיעה החברה אתמול - גרסת ביוסימילר לתרופת הריטוקסן של רוש שמיועדת בעיקר לטיפול בלימפומה. ביוסימילר היא תרופה שמתבססת על חומר פעיל דומה לזה של תרופת המקור שמיוצרת על בסיס הנדסה גנטית. מדובר בדור הבא של הגנריקה, שקרוב יותר לתרופת מקור ולכן מאפשר גם תמחור גבוה יחסית.

 

טבע העריכה אתמול כי התרופה החדשה שתימכר תחת השם טרוקסימה תשווק לסיטונאים במחיר הנמוך ב-10% בלבד מריטוקסן המקורי. על אף שטבע תיאלץ להתחלק בהכנסות עם סלטריון הקוריאנית שפיתחה יחד עימה את התרופה, מדובר בפוטנציאל גדול שכן מכירות הריטוקסן הסתכמו ב-4.2 מיליארד דולר ב-2018 בארה"ב. שולץ ציין בשיחת הוועידה כי במהלך הרבעון הראשון של 2020 צפויה טבע להשיק גם את גרסת הביוסימילר להרצפטין, תרופה המיועדת לטיפול בסרטן השד עם מכירות שנתיות של כשלושה מיליארד דולר .

 

המניה מתאוששת

הירידה בביצועי טבע נובעת כאמור מהנסיגה במכירות הקופקסון, בעיקר בשוק האמריקני - שם נרשמה נפילה של 41% במכירות בהשוואה לרבעון המקביל, לסכום של 271 מיליון דולר. גם באירופה נרשמה ירידה במכירות הקופקסון, בשיעור של 14%, לסכום של 106 מיליון דולר.

 

במקביל לפרסום הדו"חות הודיעה טבע על מינוי אלי כליף לסמנכ"ל הכספים של החברה במקומו של מייקל מקללן, שעל פרישתו הודיעה לפני שלושה חודשים.

 

מניית טבע בניו יורק נפלה ב-48% מתחילת השנה, אך טיפסה ב-20% בחודש האחרון, על רקע דיווחים שיצאו מהחברה על הפשרה המתגבשת בפרשת משככי הכאבים - במסגרתו תשלם 23 מיליארד דולר בתרופות, לתקופה של 10 שנים. התשלום במזומן לפי ההסדר צפוי לעמוד על כ-250 מיליון דולר.

 

על אף שההסדר הסופי עוד לא נחתם טבע רשמה הפרשה של 468 מיליון דולר בגין ההוצאות המשפטיות שבהן תצטרך לשאת במסגרת ההסדר. סך ההפרשות והמחיקות הגיעו למיליארד דולר וכללו עוד מחיקות מוניטין בגין רכישת אקטביס והוצאות התייעלות. ההפרשה הנוכחית בגין תביעות משככי הכאבים מגיעה בהמשך להפרשה של 646 מיליון דולר שביצעה טבע ברבעון השני של השנה. אם לוקחים בחשבון את כל ההפרשות והמחיקות, הרי שטבע מציגה הפסד של 29 סנט למניה.

 

טבע דייקה את התחזית השנתית ל-2019 והעלתה מעט את הקצה התחתון של הטווח - כעת צופה החברה הכנסות של 17.4-17.2 מיליארד דולר בסיכום השנה, רווח תפעולי של 4 עד 4.2 מיליארד דולר (לעומת הטווח הקודם של בין 3.8 ל-4 מיליארד דולר) ותזרים מזומנים חופשי של 1.7 עד 2 מיליארד דולר.

 

במהלך הרבעון השלישי הפחיתה טבע את החוב שלה ב-1.8 מיליארד דולר וכעת הוא עומד על 26.9 מיליארד דולר, בהשוואה ל-28.7 מיליארד דולר בתום הרבעון הקודם של השנה.

 

בעוד שמרבית התרופות של טבע סובלות מירידה במכירות, הבודדות שמציגות שיפור הן אוסטדו ואג'ובי, אך עדיין במספרים אבסולוטיים מאוד נמוכים. מכירות אוסטדו קפצו ב-71% בארה"ב ל-107 מיליון דולר ואילו אג'ובי, ההבטחה הגדולה של החברה לטיפול במיגרנה הניבה הכנסות של 25 מיליון דולר בלבד. מדובר במספר מאכזב שכן ברבעון הקודם ייצרה התרופה שאמורה לתפוס נתח שוק במהירות הכנסות של 23 מיליון דולר. שולץ ציין עם פרסום הדו"חות שהתרופה מצליחה לשמור על נתח השוק יחסית למתחרים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים