שתף קטע נבחר

מחשבים מסלול מחדש

אהרון לוי עזב עבודה שוחקת כמחסנאי חלפים במוסך והפך לנהג אוטובוס. רחל עבדה במשך שנים בבית אבות ועשתה הסבה מקצועית למורת דרך. דניאל זכה לפנסיה מגשרת כבר בגיל 65, "ובלעדיה הייתי יוצא מהעבודה בגיל 67 על קביים", הוא מודיע. לכולם מימנה "קרן מעגלים" את החלום

בשיתוף "קרן מעגלים"

 

בעבר הלא רחוק, כשאדם צעיר היה נכנס למקום עבודה לאחר שחרורו מצה"ל הוא היה פורש ממנו לרוב רק כעבור יותר מ־40 שנה, עם הגיעו לגיל הפנסיה. כיום, לעומת זאת, האפשרויות המקצועיות נרחבות הרבה יותר ואנשים בונים לעצמם כמה קריירות לאורך חייהם.

 

האפשרות לעבור עבודה קריטית כשמדובר במי שעובדים במקצועות שוחקים, פיזיים, מפרכים. מי שעוזרת להם בכך היא "קרן מעגלים", אשר מממנת למי שעומדים בקריטריונים הכשרה מקצועית על חשבון המדינה. אהרון לוי (51) מטבריה הוא אחד מאלה שנהנו מהאפשרות הזאת.

 

לוי עבד עד לפני שנה וחצי כמחסנאי חלפים במוסך בטבריה. לפני כן, במשך 19 שנה, הוא היה עובד ייצור ומבקר איכות במפעל בצפון. "העבודה במפעל לא הייתה קשה מאוד פיזית אבל הרוטינה שחקה אותי ולאחר 19 שנה הגעתי עם הבעלים להחלטה משותפת על עזיבה", הוא מספר, "בגלל שהייתה לי תמיד משיכה לעולם התחבורה מצאתי לאחר מכן עבודה כמחסנאי חלפים במוסך, אבל מהר מאוד גיליתי שהעבודה הפיזית הזאת כרוכה בהמון לכלוך, בהרמת משאות וציוד בתנאים של חום גבוה במחסן - ולא מתאימה לגילי. רצה הגורל ושמעתי על 'קרן מעגלים' דרך חבר שעבר הכשרה דרכה, והגשתי בקשה להתקבל. לשמחתי, עמדתי בקריטריונים ובחרתי בקורס של נהג רכב ציבורי".

 

למה בחרת לעבוד דווקא כנהג?

"משום שמדובר על עבודה לא פיזית, בישיבה ובמקום ממוזג. אני גם אוהב את המגע עם האנשים אז הכל התחבר לי. כמו כן, בעבר הרחוק הייתי נהג מונית תקופה מסוימת אז לא הייתי צריך לעבור את ההכשרה התיאורטית הארוכה בקורס הנהיגה הציבורית. כל מה שנותר לי היה לעבור לימודים מעשיים ולעשות מבחן נהיגה, שאותו עברתי בהצלחה".

אהרון לוי (התמונה באדיבות המצולמים)
אהרון לוי(התמונה באדיבות המצולמים)

תעודת ההסמכה שקיבל אהרון עשתה את שלה, ומיד עם סיום הקורס הוא התקבל לעבודה כנהג אוטובוס באזור טבריה והסביבה בחברת "סופר בוס".

 

"אני מאוד מרוצה מההסבה המקצועית שעשיתי", הוא מספר, "אני אוהב לנהוג, השכר יותר גבוה מאשר בתפקידים הקודמים שעשיתי אז מדובר על מצב אופטימלי מבחינתי. אני ממליץ לעוד אנשים במצבי לפנות ל'קרן מעגלים' ולעשות שינוי בחייהם. בקרן יש מגוון של קורסים, כך שכל אחד יכול למצוא תחום שאותו הוא אוהב".

 

אצל רחל הינה פושקריוב, ההכשרה דרך "קרן מעגלים" הובילה להקמת עסק עצמאי משלה. היא בת 66 ועלתה לישראל עם בעלה בשלהי שנת 2004 מרוסיה, בהיותה בת 51. בנה הצעיר עלה לישראל לפניה, מה שהקל עליה ועל בעלה את הקליטה בישראל. במהלך לימודיה באולפן הסוכנות בטבריה ניגש אליה אחד האחראים במקום וסיפר לה על אישה קשישה ומיוחדת מקיבוץ דגניה הזקוקה למטפלת. "לאור העובדה שהעברית שלי לא הייתה ממש טובה חלמתי על עבודה עם אישה מבוגרת, שאיתה אוכל לשוחח בעברית וכך ללמוד את השפה לעומק", היא מספרת, "כשאותו אדם פנה אליי חשבתי על כך שבישראל החלומות מתגשמים מאוד מהר. בפעם הראשונה שהגעתי אל אותה קשישה הבחנתי שהיא יושבת וקוראת את אנה קרנינה של טולסטוי. החיבור בינינו היה מיידי".

רחל פושקריוב (התמונה באדיבות המצולמים)
רחל פושקריוב(התמונה באדיבות המצולמים)

לאחר מספר שנים שברה הקשישה את רגלה והועברה לבית אבות סיעודי בדגניה א' - ורחל נקלטה גם היא כעובדת במקום. "אהבתי את העבודה בבית האבות אבל עם השנים היא הפכה להיות יותר ויותר שוחקת וחיפשתי לרכוש מקצוע שיעניין אותי ויהיה פחות שוחק פיזית", היא אומרת, "לשמחתי שמעתי על 'קרן מעגלים' באותה תקופה, נרשמתי, עמדתי בקריטריונים שלהם ובחרתי ללמוד קורס הוראת דרך".

 

איך הגעת דווקא לקורס הזה?

"במקביל לעבודתי כמטפלת הייתי גם קריינית ברדיו רק"ע ועסקתי בסיפורים על ההתיישבות המוקדמת בעמק הירדן, טבריה ואזור הכינרת, כך שהיה לי ידע רב על האזור ועל האתרים המעניינים שבו. זה התחבר לי מאוד למקצוע הוראת הדרך".

 

את ההכשרה, שנמשכה יותר משנתיים, היא החלה בגיל 63 וסיימה בשנה האחרונה. "הקורס היה פשוט נהדר" היא אומרת, " טיילנו בארץ מצפון ועד דרום ולמדנו לעומק את ההיסטוריה שלה. מאוד נהניתי וקיבלנו תעודת הסמכה בסוף".

 

מה את עושה כיום?

"את בית האבות עזבתי ואני עובדת כמטפלת בהוסטל לאנשים בעלי מוגבלויות. במקביל פתחתי עסק בשם 'הינה רחל טיולים בטבריה, עמק הנהרות ועמק הירדן', שעוסק בטיולים שמתמקדים בטבריה, בהתיישבות בעמק הירדן ובהתפתחות הנצרות באזור הכינרת ומיועד לדוברי רוסית. אני מאוד מרוצה מההכשרה שקיבלתי".

 

"קרן מעגלים" מוכרת בעיקר בזכות ההכשרות המקצועיות שאותן היא מממנת לעובדים השחוקים במשק, אך קיים אצלה מסלול חשוב לא פחות, מסלול הפנסיה המגשרת. מסלול זה מיועד לגברים בגילאי 65-67 או נשים בגילאי 60-62 המעוניינים לפרוש מוקדם יותר מגיל הפרישה, והקרן מבצעת את הגישור בינם לבין המעסיק. מרגע כניסתו של העובד למסלול הפנסיה המוקדמת ועד מועד פרישתו החוקית לפנסיה משולמים לו דמי הקצבה שלה יהיה זכאי בעת פרישתו או "דמי קיום" חודשיים של עד 7,500 שקל. קרן הפנסיה היא זו שמעבירה לעובד את "דמי הקיום" ישירות.

דניאל כהן (התמונה באדיבות המצולמים)
דניאל כהן(התמונה באדיבות המצולמים)

אחד מאלה שנהנים ממסלול הפנסיה המגשרת הוא דניאל כהן (65) מנשר. הוא עבד במשך 22 שנה כאיש אחזקה במפעל, ולאור השחיקה הגוברת ביקש לפרוש מהארגון. "עבדתי במפעל במשמרות יומיות וליליות באופן תדיר והייתי כבר עייף, פיזית ונפשית", הוא מספר, "פניתי להנהלת החברה, ביקשתי לצאת לפנסיה מוקדמת, ולשמחתי 'קרן מעגלים' נכנסה לתמונה והעבירה את מתווה הפנסיה המוקדמת להנהלה. לאחר שהתגבשה ההצעה היא הועברה אליי. בחנתי את ההצעה לעומק והסכמתי לה. אין ספק שההצעה הייתה לרוחי ועזרה לי מאוד".

 

כמה זמן אתה בפנסיה?

באפריל חגגתי 65 ומחודש מאי אני בגמלאות, לשמחתי. היו לי בעיות רפואיות שונות ובלעדי 'קרן מעגלים' אני מרגיש שהייתי יוצא מהעבודה בגיל 67 על קביים. אני מאוד ממליץ לאחרים לשקול את מסלול הפנסיה המגשרת הזה".

 

עובדים שחווים שחיקה ומעוניינים לשמוע יותר, מוזמנים לפנות לקרן מעגלים: 1-800-071-144

 

בשיתוף "קרן מעגלים"


פורסם לראשונה 20/11/2019 06:58

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים