שתף קטע נבחר

"אני שמח על השינוי בחיי"

עובדים בעבודה פיזית שוחקת ומרגישים שאתם רוצים שינוי? יש דרך. יניב ספראי משלב קריירה חדשה כמורה דרך עם עבודה כנהג אוטובוס, גבריאל עזב את עבודתו כממונה בטיחות והפל למורה לנהיגה, ואילו אפרים עזב עבודה כשכיר והקים חברה לתכנון אדריכלי ולבטיחות בעבודה. לכולם מימנה "קרן מעגלים" את הגשמת החלום

בשיתוף "קרן מעגלים"

 

אם תזדמנו באחד מסופי השבוע אל שמורות הטבע בגליל ובגולן אולי ייצא לכם לפגוש שם קבוצת מטיילים המלווה על ידי מדריך מלא תשוקה וידע, יניב ספראי (52) מקיבוץ להבות הבשן. יכול להיות שהמטיילים בקבוצה שלו לא ידעו כי המדריך שלהם עובד למחייתו במקביל כנהג אוטובוס בקריית־שמונה. איך נוצר השילוב המיוחד הזה? הכל התחיל ב"קרן מעגלים", אשר תומכת באנשים במקצועות שוחקים, דרכה עשה יניב קורס מורי דרך, קורס שעליו חלם במשך שנים.

 

"את דרכי המקצועית התחלתי בתחום אחר לגמרי מנהיגת אוטובוסים", מספר ספראי, "עם שחרורי מהצבא החלטתי ללמוד קולנוע, תחום שאותו למדתי במשך שנתיים. בהמשך הדרך הייתי שותף להפקות של כמה פרסומות בקולנוע, אבל לאט לאט התחדדה אצלי ההבנה כי מקצוע הקולנוע תובעני מאוד ודורש הקרבות רבות על חשבון חיי המשפחה. כאדם מאוד משפחתי, שהחליט עוד בגיל צעיר שהוא הולך להיות נוכח בכל הלידות של ילדיו, החלטתי לעשות שינוי כיוון ובחרתי להיות נהג וחבר 'אגד', בדיוק כמו אבי וחמי".

 

מתי נכנס חיידק מורה הדרך לחייך?

"כשנכנסתי לחברה לפני 26 שנה, 'אגד' לא הפעילה רק קווי אוטובוס ציבוריים כמו היום אלא עסקה גם בהפעלת קווים לטיולים ברחבי הארץ. כנהג, ישבתי סמוך למדריכים השונים, הייתי מקשיב להם ותוך כדי לומד את המקצוע. חשבתי לעצמי שאני יכול לעשות את התפקיד הזה בדיוק כמוהם, ואף טוב יותר, אבל החיים המשיכו במסלולם ועניין ההסבה למורה דרך לא ממש התממש עבורי".

יניב ספראי (התמונה באדיבות המצולם)
יניב ספראי(התמונה באדיבות המצולם)

חיידק הטיולים לא עזב את ספראי, אבל קיבל ביטוי באופנים אחרים. "לאחר שנים כאדם מעשן, בעידוד הבן שלי החלטתי לעבור גמילה מעישון, ותוך כדי הגמילה התמכרתי לצד השני של הסקאלה – לכושר גופני. התחלתי לצאת למסעות אופניים בשטח שנמשכו מספר ימים, ולאחר זמן הפכתי למעין מדריך בטיולים האלו, זה שמסביר לרוכבים בכל מקום מה אנו רואים ומה ההיסטוריה של האתר. אפשר לומר שאהבת ההדרכה הייתה טבועה בי תמיד", הוא מספר.

 

השינוי הגדול בחייו קרה לפני מספר שנים, כשגילה שהוא יכול לעבור קורס מקצועי דרך "קרן מעגלים". מבין הקורסים ברשימה, היה אחד שמיד בלט – מורי דרך. "את הקורס סיימתי לפני שנתיים, בדיוק ביום הולדת 50 שלי", הוא מספר, "מאז הפכתי להיות עצמאי במקביל לעבודתי כנהג ואני מדריך קבוצות בעיקר בשבתות ובחגים, לרוב באזור הצפון. לצורך קידום העסק הקמתי דף פייסבוק בשם 'סיפורי דרך יניב ספראי'. אני מאוד מודה ל'קרן מעגלים' על הזכות שניתנה לי. לשמחתי, הקורס מקנה לי כיום הכנסה נוספת וזה גם מקצוע לעתיד".

יניב ספראי (התמונה באדיבות המצולם)
יניב ספראי(התמונה באדיבות המצולם)

אצל גבריאל טל (52) מגדרה, ההכשרה שאותה עבר הובילה לשינוי גדול. "במשך שנים עבדתי כקצין בטיחות בחברות וארגונים שונים, ביניהם 'אסם' ורשות העתיקות", הוא אומר. "במסגרת התפקיד ב'אסם' הייתי אחראי בין היתר על בטיחות צי הרכב של החברה, שכלל רכבים רגילים, משאיות, מלגזות ועוד. כמו כן הייתי אחראי על העברת הדרכות בטיחות שוטפות למפעילים ולנהגים".

 

איך הגעת ל"קרן מעגלים"?

"עם השנים העבודה שחקה אותי וחיפשתי לעשות שינוי לעבודה קלה יותר מבחינה פיזית. לשמחתי יצא לי להכיר את 'קרן מעגלים' דרך מנהלים ב'אסם', שהפנו אותי אליה. מתוך מגוון הקורסים שהוצעו, קורס מורי נהיגה משך אותי ביותר".

 

הקורס שעבר טל כלל חלק עיוני וחלק מעשי ונמשך שנתיים וחצי, שבמהלכן הגיע לכיתה שלוש פעמים בשבוע. "את הקורס עברתי במכללת עתיד בראשון־לציון. סיימתי אותו לפני כשנה. צוות המורים שם היה מאוד מקצועי כך שלמדתי וגם נהניתי".

 

מצאת עבודה מהר?

"מאוד מהר. הגשתי מועמדות למשרת מורה עצמאי לנהיגה בבית־ספר לנהיגה בבית־שמש, הם ראו שאני מאוד רציני ואחראי וקיבלו אותי. גם העובדה שיש היום מחסור חריף במורי נהיגה בארץ שיחקה לטובתי. אני מאוד מרוצה כיום בתפקיד שלי ומנחיל לתלמידים שלי לא רק את מה שלמדתי בבית־הספר להוראת נהיגה, אלא גם חוקים בטיחותיים מצילי חיים שאני מכיר מעברי כקצין בטיחות".

 

מי שפתח עסק עצמאי משלו בעקבות ההכשרה דרך "קרן מעגלים" הוא אביב אפרים (46) מנתיבות. אביב עבד במשך כעשור כמפקח בנייה בעירית נתיבות ותפקידו היה לאתר חריגות בנייה או חריגות מנהלים באתרי הבנייה השונים בעיר. התפקיד, שכלל סיורים תכופים בכל אתרי הבנייה בעיר, היה שוחק. לאחר כעשור הוא ביקש לצאת לדרך חדשה, ובדיוק בנקודה זו שמע על הקרן.

אביב אפרים (התמונה באדיבות המצולם)
אביב אפרים(התמונה באדיבות המצולם)

"זה קרה לפני שלוש שנים", הוא משחזר, "חשבתי לעשות הסבה מקצועית וללמוד משפטים, אבל חברה יעצה לי ללמוד משהו שקשור לתחום פיקוח הבנייה כדי שאגיע לתחום החדש עם ניסיון ממשי ולא רק עם תעודה. בעקבות עצתה החלטתי לבחור בקורס ממוני בטיחות, המשיק באופנים רבים לתחום פיקוח הבנייה. אותה חברה סיפרה לי גם על 'קרן מעגלים', וכך יצא לשמחתי שבאותה שנה התחלתי בקורס הנכסף - ובמימון המדינה".

 

אביב מספר כי הקורס במכללת "בבאר הדרכות" בבאר שבע ארך כשנה. "ישר בסיום הקורס פרשתי מתפקידי כמפקח בנייה בעיר והחלטתי לצאת לדרך חדשה עם עסק שנקרא 'אביב פרויקטים', שאני הבעלים שלו מזה כשנתיים. אני מספק בעסק שירות רב תחומי: גם תכנון אדריכלי - על רקע העובדה שאני בעל תעודת הנדסאי באדריכלות, וגם אחריות על בטיחות באתרי עבודה. בפן האדריכלי אני מתכנן בין השאר תבע"ות, מכין תוכניות בנייה ומוציא היתרים. בפן הבטיחות בעבודה אני עובד עם מספר מפעלים, שאחד מהם נמצא כאן בנתיבות. נכון להיום אני נמצא לקראת הרחבת תחום הבטיחות בעבודה גם לבטיחות באתרי בנייה, מה שיהווה חוט המקשר בין שני התחומים שבהם העסק שלי מתמחה. באופן אישי אני מאוד שמח על המהלך ועל השינוי שעשיתי בחיי. מדובר על דרך חדשה, למידה שלא נגמרת ואני נהנה מכל רגע".

אביב אפרים (התמונה באדיבות המצולם)
אביב אפרים(התמונה באדיבות המצולם)

 

עובדים שחווים שחיקה ומעוניינים לשמוע יותר, מוזמנים לפנות לקרן מעגלים: 1-800-071-144

 

בשיתוף "קרן מעגלים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים