שתף קטע נבחר

ביס מהעולם: סיורים קולינריים במדריד, בבורדו ובברצלונה

מצאתם טיסה זולה? לקחתם כמה ימי חופש מהעבודה? עכשיו הגיע הזמן לשריין לכם סיור קולינרי מודרך בעיר שהגעתם אליה, בשביל שתכירו כל פינה מתוקה וכל מעדן מקומי: שלוש המלצות לסיורים מקסימים שאסור לכם לפספס

 

צפו: האוכל המשגע של מדריד

 

ואמוס, טאפס!

רודריגו גונזלס הוא הבחור שלכם במדריד, וזה לא הישראלי מ"קחי אותי שרון"

 

חברת Strawberry Tours היא חברה בין־לאומית שפועלת במדריד ובעוד ערים מרכזיות באירופה, ומציעה סיורים מודרכים שמחירם לא נקבע מראש. איך זה עובד? נרשמים באתר בחינם, מגיעים לסיור ובסופו משאירים למדריך הסיור טיפ, לפי ראות עיניכם. יש כמה סיורים, ביניהם סיורי אומנות, היסטוריה ואדריכלות, אבל אנחנו נרשמנו מבעוד מועד לסיור טאפסים במדריד.

 

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:


 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)
בכיכר מרכזית פגש אותנו רודריגו גונזלס, ספרדי צעיר וחביב מראה, בעל חוש הומור מצוין ואנגלית מעולה במבטא ספרדי מטריף. יחד איתנו התקבצו זוג הורים וטינאייג'ר מהפיליפינים, איש עסקים מדרום אפריקה, בחורה צעירה מברזיל ועוד בחור מלונדון. גונזלס הסביר לנו שיחד נצא למסע בטאפאס ברים שלא מיועדים לתיירים, ובכל מקום שכזה נקבל לשולחן טעימות אוכל ושתייה, במחיר אחיד. כמה? לא יותר מ־5 יורו לאדם בכל מקום.

 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)

כל זה קורה ברדיוס של קילומטר וכמה טוב שזה נשמע, זה אפילו היה טוב יותר. כמעט שלוש שעות הסתובבנו יחד בין הברים, קבוצת קיבוץ הגלויות שלנו, ובכל מקום שמרו לנו שולחן. הגענו, ישבנו ואז רודריגו רץ למטבח והחל להוציא יחד עם המלצרים את הטאפסים, ובכל מקום ים של טאפסים נפלאים.

 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)
 

מה אכלנו? צ'יסטורה, שהן נקניקיות קטנות מהעיר פמפלונה, ארטישוק עם פלפל, טורטייה ספרדית, טעימות חמון כולל ניסיון אמיתי לפרוס דק דק רגל חמון איברי מובחר, כמנהג המסורת, בייבי סקוויד, פאטאטס בראבס ואפילו כריש בטמפורה, שהיה טעים להפליא. אה, וזה כולל גם שתייה, ומה לא שתינו: סנגרייה קרה, ברמו, שהוא יין מתובל עם קרח וגם "מהו" שהיא בירה מדרידאית.

 

בכל עת, גונזלס דואג להסביר הכול על המאכלים ותרבות האוכל והשתייה במדריד, ולדאוג גם לצמחונים ולאוכלי הכשרות שיקבלו את המגיע להם. כמה דרינקים אל תוך הערב, כולנו כבר היינו חברים, החלפנו כתובות אינסטגרם וחוויות חיים. חלק מאיתנו שעברו גם את סיורי האומנות וההיסטוריה עם המדריכים של הקבוצה, אמרו שמדובר בסיורים לא פחות מרתקים. אל תחמיצו.

 

הסיור באנגלית, המחיר נקבע על ידכם.

להזמנת סיור: strawberrytours.com

 

בורדו, מון אמור!

טיסות איזי ג'ט ב־36 יורו, לא תבואו להכיר?

 

ברוכים הבאים לבורדו, בירתה של דרום מערב צרפת. גם אנחנו לא היינו זוכים להכיר אותה אלמלא איזי ג'ט החלו להציע טיסות סופר זולות ליעד הזה, ואנחנו חטפנו אחת עם הילדות בקיץ. יונה מזור שחיה היום בבורדו, נדדה בחייה מצרפת לישראל ואז שוב לצרפת, וככזו היא מדברת עברית וצרפתית באופן שוטף. היא הגיעה לבורדו לגמרי במקרה, כשחיפשו עוזרת הפקה לתוכנית האוכל "אנחנו על המפית" שצולמה שם. היא בכלל גרה אז בעיר אחרת, אבל כמה ימים בבורדו הספיקו לה בשביל לחזור לבעלה ולילדים ולהכריז שעוברים לשם.

האוכל בבורדו (צילום: מלי זיידמן)
אוייסטרים ושרימפס(צילום: מלי זיידמן)
 

הסיור שלה הוא הרבה יותר מקולינריה, אבל יש בו המון אוכל, לא לדאוג. כל הזמן אוכלים מאכלים מצוינים וטעימים נורא, ובמקביל, יונה, באהבתה העזה והרומנטית לעיר, מסבירה על ההיסטוריה של העיר ותושביה, על נהר הגארון ותפקידו ההיסטורי ועל כל תענוגות החיים שתושבי העיר טובלים בהם. הסיור הקולינארי של יונה נמשך שלוש שעות ומתמקד בגסטרונומיה המקומית. הוא משלב ביקור בשוק המרכזי של בורדו ובפינות חמד קולינריות, במסעדות ובמעדניות קטנות, שאין סיכוי שהיינו מגיעים אליהן בלעדיה. המחיר כולל את כל הטעימות בסיור, מה שהופך אותו למאוד מאוד אטרקטיבי.

 

אפשר לבוא כיחידים, כזוגות או כקבוצות, ובכל מקרה תקבלו את כל החבילה. מתחילים עם קנלה, קינוח מקומי נפלא, שהומצא על ידי נזירות שנותרו עם שאריות קמח והמציאו פלא. ממשיכים אל כיכר הקומדיה, הטיילת של בורדו, מראת המים, הארמון המפואר ואז מגיעים למעדניית בוטיק שמוכרת קנלה מלוח במגוון טעמים, מחצילים ועד זיתי קלמטה, והם הביס הטוב ביותר שתאכלו כנראה בטיול הזה. משם לחנות גבינות של יצרנים מקומיים ואז אל השוק המקומי, שם תשבו לטעום אויסטרים מופלאים או שרימפסים ורדרדים ומתוקים. הילדות שלנו, אמיצות ללא חת, טעמו אויסטר, בלעו אותו ופסקו "מגעיל", אבל אנחנו הרגשנו שעשינו משהו טוב בחיים האלה, והילדות עוד ישובו לטעום אויסטרים בבגרותן. משם לדוכן שמוכר מאפה מקומי מתוק, ואז לחנות שמתמחה במעדנים בסקיים, וממנה יוציאו עבורכם טעימות של נקניקים משובחים וגבינות נהדרות. משם אל חנות שמוכרת מקלות שוקולד במגוון טעמים ואז לחנות פחזניות עם קרם שנטילי, שכמותן לא טעמתם.

האוכל בבורדו (צילום: מלי זיידמן)
נקניקים(צילום: מלי זיידמן)
  

יונה מציעה שלושה סיורים כולל סיור טעימה של בורדו, הכול מהכול וגם מסלול מקוצר שמותאם לילדים עד גיל 12 וכולל גם משחקי דרך שמשתפים את כל החושים ומסבירים על ההיסטוריה של העיר. את הסיור הקולינרי הכי כדאי לעשות ביום ראשון, אז השוק רוחש וגועש, אבל גם אם לקחתם טיסת איזי ג'ט שיוצאת ברביעי וחוזרת בשבת, יש על מה לדבר. יומיים-שלושה בבורדו, עם סיור קולינרי של יונה הם נופש שהוא חוויה בלתי נשכחת.

 

הסיור בעברית (או בצרפתית) עלות הסיור: 85 יורו למשתתף מגיל 16 ומעלה, כולל כל האוכל המוזכר למעלה, ו־25 יורו למשתתף מגיל 6 ומעלה. סיור מקוצר לילדים שנמשך בין שעה וחצי לשעתיים יעלה רק 25 יורו למשתתף בוגר ו־10 יורו לילד מגיל שש.

 

להזמנת סיור: יונה מזור, +33.643.98.96.84, בדף הפייסבוק "להתאהב בבורדו" או באינסטגרם @in_love_with_bordeaux

 

 

הסודות של ברצלונה

טל הולצמן חיה בשכונת גרסיה הקסומה, ומראה לכם איך נראים החיים האמיתיים בברצלונה

 

טל הולצמן ובעלה היו אנשי תקשורת ישראלים, שכמו כולנו השתעשעו עם הרעיון לעבור לגור בחו"ל. לפני ארבע שנים הם הגשימו את החלום הזה, ועברו לגור בברצלונה. כחלק מהשעשוע, הם נכנסו לרשימת המתנה של גן מבוקש בשכונת גרסיה, וכשקיבלו את ההודעה שיש בו מקום, הבינו שזה באמת קורה, ארזו את עצמם, שכרו דירה בשכונה ועשו זאת.

האוכל בברצלונה (צילום: מלי זיידמן)
טאפאס בברצלונה(צילום: מלי זיידמן)

מאז הם פה, הילדים כבר מדברים קטלאנית שוטפת והתחברו עם כל ילדי השכונה, בעלה לומד תואר בניהול כדורגל כדי להשתלב באימפריית הכדורגל של ספרד והיא עורכת סיורים בשכונה שבה היא גרה, ותוך כדי היא מגלה כל מה שתרצו לדעת על החיים בעיר התוססת הזו. הרחוב הארוך פסאו די גרסיה, הוא הרחוב שמוביל אל שכונת גרסיה, ומכאן שמו. השכונה המהממת הייתה פעם כפר שעשירי העיר החזיקו בה בתי נופש, ולמרות שביקרתי בברצלונה האהובה עליי מאוד כבר עשר פעמים לפחות, מעולם לא הגעתי אליה.

 (צילום: איתי פישגודה) (צילום: איתי פישגודה)
(צילום: איתי פישגודה)
את הסיור מתחילים באחד השווקים הרבים בשכונה, כאן מסבירה טל על הפואט, הנקניק המקוי הקטאלני, ואפשר להתרשם מהמבחר המדהים של פירות הים, האוכל המבושל הלא מתובל שאפשר לקנות פה ולהרכיב ארוחה בצ'יק בבית, גוש ריבת החבושים המסורתית ששווה לקנות ולשים בבית על נתח גבינה, הזיתים פה, שתמיד מגיעים מחוררים וממולאים בפיסת אנשובי ועוד. אחר כך ממשיכים לבר, מה אכפת לכם שעשר בבוקר, ושותים וורמוט שהוא המשקה הנפוץ ולא הסנגרייה שמיועדת לתיירים, וגם טועמים פלטת שימורים - דגים, פירות ים וזיתים שהם לגמרי נשנוש מקובל בברים, ובכלל בחיים של הברצלונאים.

 (צילום: איתי פישגודה) (צילום: איתי פישגודה)
(צילום: איתי פישגודה)

אחר כך ממשיכים לסייר בשכונה, הסיור לא קולינרי לגמרי, אלא מקיף את חיי השכונה כולה, ועל הדרך גם תאכלו לשמוע כמה עולה גן בברצלונה (הרבה פחות מפה), כמה ילדים לומדים בכיתה (גג 25 תלמידים) וכמה עולה לשכור פה דירת גג ארבעה חדרים יפה ומדונדשת (חצי מחיר מתל אביב, ואפילו פחות). מסיירים בין חנויות הבוטיק היפות בשכונה ומבינים שמדובר בשכונה סופר מגניבה, שאפשר לראות בהאימהות מניקות ילדים בני חמש, המון חנויות קעקועים, גברים חמושי מנשאי תינוקות, מכוני יוגה והמון חנויות שדוגלות בסחר הוגן, פייר טרייד וכו'.

האוכל בברצלונה (צילום: מלי זיידמן)
ויש גם שוקולד!(צילום: מלי זיידמן)
 

טל גם נכנסת איתכם לסופר וממליצה מה כדאי להביא מכאן לארץ (מלח מלדון, בארבעה יורו!) מסיירים בין חנויות של בעלות מלאכה, פלאזות עם ברזיות קסומות באמצען, וחנויות של אגודות שיתופיות שונות שמציעות מיזמים מקסימים: מחנויות ספרים ללא תשלום ועד חנויות וינטג' מעזבונות של קשישים שמפעילים בהתנדבות קשישים אחרים, וכל הכסף הולך לתרומה. אחר כך טל לוקחת אתכם לקרלוס, בעל חנות חומצים ושמנים, שהוא סופר סטאר מקומי שנותן לכם לטעום הכול תוך כדי הסברים. המוצרים שלו (כולם מקומיים מהאזור) כל כך מפתים שלא תצליחו להימנע מלקנות, וההצגה שהוא נותן לא פחות מרשימה.

 

בדרך תטעמו גם טאקו, שוקולדים, גלידה ועוד, אבל לא חייבים כלום, אתם מחליטים מה בא לכם ורוכשים בעצמכם. הסיור משלב לא רק אוכל אלא גם אופנה, עיצוב והמון סיפרים, ואם בא לכם להתעכב דווקא באאוטלט מגניב של בגדים, הולצמן לא תעצור אתכם. משך הסיור הוא בין שלוש לארבע שעות ובסופו, טל גם תמליץ לכם איפה לאכול ארוחת צהריים מלאה ב־12 יורו ותצייד אתכם בעוד שלל המלצות קולינאריות להמשך הטיול.

 

הסיורים בעברית והמחיר נקבע לפי מספר האנשים. לסיור זוגי תשלמו 70 יורו לאדם, לסיור של רביעייה תשלמו 40 יורו לאדם וכך הלאה. לא כולל טעימות.

 

להזמנת סיור +34.606.70.56.98 בפייסבוק "my secret Barcelona" או באינסטגרם @mysecretbarcelona

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תיקי גולן
סיורים קולינרים באירופה: מדריד, בורדו וברצלונה
צילום: תיקי גולן
מומלצים