שתף קטע נבחר

הונג קונג: מפגינים התבצרו באוניברסיטה, קרבות עם המשטרה

אחרי מצור לילי, פרצה משטרת הונג קונג לקמפוס "פוליטכניק" שבו התבצרו כמה מאות מפגינים לאורך כמה ימים. שריפות ענק הוצתו ובקבוקי תבערה הושלכו על השוטרים, שאיימו: "נשתמש בכדורים חיים"

 

 

המשטרה בהונג קונג פרצה הלילה (בין ראשון לשני) לקמפוס האוניברסיטאי "פוליטכניק" שבו התבצרו כמה מאות מפגינים. הפריצה הגיעה אחרי מצור שנמשך לאורך שעות הלילה בעיר, והיא כללה ירי גז מדמיע ושימוש בזרנוקי מים. לטובת המבצע חסמה המשטרה כמה דרכים באזור. חלק מהמפגינים נמלטו אל תוך בניין האוניברסיטה.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

שריפה בגשר מחוץ לאוניברסיטה בהונג קונג (צילום: AP)
שריפות מחוץ למתחם ובתוכו. אש על הגשר המוביל לאוניברסיטה(צילום: AP)

 

המשטרה המקומית מנעה מהמפגינים לברוח מהבניין, וירתה לעברם גז מדמיע. רשות בית החולים בעיר מסרה כי 38 בני אדם נפצעו במהלך העימותים הליליים.

 

המפגינים נגד הממשלה חסמו את אזור האוניברסיטה לאורך כמה ימים, ונאבקו בשוטרים תוך שימוש בבקבוקי תבערה וחיצים. המשטרה כיתרה את המקום בשעות הלילה, ועם תום האולטימטום שהציבה למפגינים – פרצה למקום דרך אחת הכניסות אליו. השוטרים לא הצליחו להשתלט על המפגינים, אך כן הצליחו לעצור כמה מהם. במהלך הפריצה השוטרים נאלצו להתמודד עם שריפות שהציתו המפגינים מחוץ למתחם האוניברסיטה ובתוכו.

 

 

בעקבות השימוש בבקבוקי התבערה והחיצים, איימה המשטרה המקומית לירות כדורים חיים לעבר המפגינים. כזכור, בשבוע שעבר ירה שוטר במפגין ופצע אותו באורח קשה במהלך ההפגנות.

 

האיום בא לאחר שאחד השוטרים נפגע ברגלו מפגיעת חץ. בתמונות שפורסמו בעמוד הפייסבוק של המשטרה המקומית נראה חץ תקוע בחלקה האחורי של רגלו של השוטר.

 

עם פריצת השוטרים ברחו מפגינים אל תוך בניין האוניברסיטה. אחרים הציתו שריפות באזור הקמפוס, כדי למנוע מהשוטרים להגיע אליו. שריפות ענק הוצתו בין היתר בגשרים שמובילים אל המתחם, וגם בשער הכניסה אליו.

כיסאות עולים באש במהמות בהונג קונג (צילום: AP)
"נלחמים עבור הונג קונג". המפגינים הבעירו כיסאות(צילום: AP)

המדרגות מחוץ לקמפוס בהונג קונג (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

גז מדמיע רוסס ובקבוקי תבערה נזרקו. המהומות בהונג קונג (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

"ההפגנות הן תגובה למשטרה", אמר ג'וריס, מהנדס אזרחי בן 23 שכמו חבריו להפגנות סירב להזדהות בשמו המלא. "לא נלחמנו בחזרה כפי שבאמת יכולנו. אני מוכן ללכת לכלא, אנחנו נלחמים עבור הונג קונג". בעקבות החשש לחשוף את זהותם, מפגינים רבים מחו ברחובות עם מסיכות על פניהם. הרשויות אסרו זאת - אך בית המשפט הורה הלילה כי האיסור אינו חוקתי.

 

אחרים שנלכדו במקום בעקבות המצור המשטרתי, אמרו שהם לעולם לא ייכנעו. "אנחנו לכודים כאן. זו הסיבה שאנחנו צריכים להילחם עד הסוף. אם לא נילחם, זה יהיה סופה של הונג קונג", אמר אה לונג בן ה-19.

המשטרה יורה לעבר המפגינים בהונג קונג (צילום: רויטרס)
המשטרה איימה: "נשתמש באש חיה"(צילום: רויטרס)

פצוע במהומות מפונה מהקמפוס (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

המשטרה השתלטה על הקמפוס והשתמשה באמצעים לפיזור הפגנות (צילום: AP)
(צילום: AP)

המשטרה מתיזה מים לעבר המפגינים בניסיון לפזרם (צילום: Getty images)
(צילום: Getty images)

במהלך הלילה התייחס בכיר בממשל טראמפ לאירועים בהונג קונג. "ארצות הברית עוקבת אחר האירועים, ומגנה שימוש לא-מוצדק בכוח. אנחנו קוראים לכל הצדדים להימנע מאלימות", אמר הגורם. "כפי שהנשיא טראמפ אמר, ארצות הברית מצפה מבייג'ינג לכבד את התחייבויותיה ולשמור על החופש של הונג קונג, על מערכת המשפט שלה ועל דרך החיים הדמוקרטית שלה".

 

אתמול יצרו כמה מאות בני אדם שרשרת אנושית במרכז האי, במסגרת עצרת תמיכה בהפגנות נגד הממשלה בהונג קונג. אחד המפגינים, סטודנט באוניברסיטה, אמר שהממשלה צריכה להיענות לדרישות המפגינים ולא רק להשתמש בכוח נגדם.

  ()

בשעות הבוקר אתמול הגיעה קבוצת אנשים גדולה לאזור כדי לפנות את הרחוב ממכשולים ולנקות אותו, אך המפגינים הזהירו אותם שלא יתקרבו למקום. ביום שבת הגיעו כמה חיילים סינים לרחובות הונג קונג, וסייעו בניקיון הרחובות. החיילים, שהיו לבושים במכנסיים שחורים קצרים וחולצות בצבע ירוק זית, הרימו אבני ריצוף, סלעים ופריטים נוספים שהפריעו לתנועה ברחוב. מחוקקי האופוזיציה באוטונומיה גינו את כניסת החיילים הסינים למקום.

 

צבא סין רשאי לסייע בהשבת הסדר הציבורי, אך רק במסגרת בקשה מטעם ממשלת הונג קונג. הממשלה הודיעה כי לא ביקשה את עזרת הצבא, ותיארה את הצעד כפעילות קהילתית-התנדבותית. נוכחות חיילי הצבא הסיני במקום, אף שמדובר בסיוע בניקוי ופינוי הרחובות, עלולה להצית שוב את המחלוקת בנוגע למעמדה של הונג קונג כאזור אוטונומי. חיילים סינים נראו רק פעם אחת ברחובות הונג קונג מאז שעבר האי לידי סין בשנת 1997 – בשנה שעברה לאחר שטייפון קשה הכה במקום.

 

ההפגנות נגד הממשלה בהונג קונג נמשכות זה כמעט חמישה חודשים. המפגינים מנסים להמשך ללחוץ על מנהיגי האוטונומיה, ובראשם המנהיגה קארי לאם. המנהיגים מצדם דחו את רוב דרישות המפגינים לאורך התקופה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
שריפות ענק הוצתו. המהומות בהונג קונג
צילום: EPA
מומלצים