שתף קטע נבחר

כמה חכמה הטלוויזיה שלכם?

מהן אפליקציות התוכן שהטלוויזיה שלכם חייבת לתמוך בהן, מה מציעים השלטים של ימינו ואיך אפשר לשלוט במסך בדרך חכמה ומה יכול להפוך את הטלוויזיה לאמצעי חיבור בין כל המכשירים בבית? כל מה שאתם צריכים לדרוש מהטלוויזיה החכמה שלכם

בשיתוף LG וקבוצת ח.י.

 

בחירה של טלוויזיה חכמה (Smart TV, בלשון העם) היא לעיתים משימה לא פשוטה שמותירה אותנו מבולבלים אל מול כל המאפיינים המתקדמים שאמורים להפוך את הטלוויזיה שלנו לחכמה. כדי לעשות קצת סדר במאפיינים החכמים שיכולים להיות בטלוויזיה הבאה שלכם, אספנו את היכולות המרכזיות שדגמי Smart TV מתקדמים מציעים נכון להיום.

 

לוודא שהטלוויזיה שלכם תומכת בכל אפליקציות התוכן המובילות

חלק גדול מחוויית ה-Smart בטלוויזיה חכמה היא היכולת להפעיל יישומים (אפליקציות) דרך ממשק משתמש מובנה בטלוויזיה. חלק מהחברות פיתחו מערכות הפעלה משלהן, חלק בחרו במערכות הפעלה ייעודיות, אבל עבור הצרכן הדבר החשוב ביותר הוא שהטלוויזיה שלו תתמוך בכמה שיותר יישומים פופולאריים ורלוונטיים לחיי היום יום.

 

חשוב לבדוק שהמערכת החכמה של הטלוויזיה פותחה במיוחד לטלוויזיה ושהיא לא העתק של מערכת חכמה המתאימה לסמארטפונים. במערכת חכמה אשר פותחה במיוחד לטלוויזיות, המערכת עובדת במהירות והיא נוחה מאד לשימוש ואינטואיטיבית.

 

ראשית, כמעט מיותר לציין, אבל חשוב לבדוק שהטלוויזיה החכמה שלכם כוללת מקלט עידן פלוס מובנה, לקליטה נוחה של הערוצים המרכזיים בישראל.

 

האפליקציות הבסיסיות והפופולאריות ביותר, שגם לרוב מופעלות בלחיצת כפתור ישירה דרך השלט, הן האפליקציה של יוטיוב והאפליקציה של נטפליקס, חברת התוכן העולמית שנכנסה לישראל לאחרונה והפכה לסטנדרט אצל חובבי תוכן איכותי.

 

עוד אפליקציה מחו"ל היא אמזון פריים, שמציעה תכנים מקוריים ו-VOD עשיר, אך ללא תמיכה בתרגום בעברית, מה שמפחית את גורם המשיכה שלה לקהל הישראלי.

 

אם אתם מנויים לשירות טלוויזיה ישראלי, חשוב כמובן שהטלוויזיה שלכם תתמוך באפליקציה שלו, כדי שתוכלו לצפות בתכנים בנוחות,

ואולי אפילו להיפטר מהממיר. שירותי הטלוויזיה הפופולאריים, שכוללים גם אפליקציות: סלקום TV, פרטנר TV, נקסט TV ו-HOT.

 

כדאי לוודא שהטלוויזיה החכמה תוכל להציג תכנים מאפליקציות תוכן ללא תשלום, כמו האפליקציה של 'כאן', אפליקציית mako (המשדרת בלייב את ערוץ 12), וואלה VOD (בעיקר תכנים ישנים באיכות SD), ערוץ 13 ועוד.

 

כדאי להכיר גם אפליקציות תומכות של IPTV - העברת שידורי טלוויזיה על גבי רשת האינטרנט. חלקן דורשות תשלום וחלקן מוצעות בחינם. יישומים כאלו מאפשרים לטעון ערוצים מכל הסוגים ומכל העולם, ולהזרים אותם על גבי הטלוויזיה בשידור חי.

 

עוד שימוש יעיל לטלוויזיה הוא שמיעה של ערוצי רדיו ומוזיקה, בין היתר באמצעות שירות Spotify הידוע או שירות Deezer המתחרה, וגם דרך אפליקציות של תחנות רדיו, כמו רדיוס 100FM, אפליקציית MyTuner או Calm Radio.

 

מעבר לצריכת תכנים, מערכות ההפעלה של הטלוויזיה החכמה מציעות אינספור יישומים מועילים, כמו בדיקת מהירות האינטרנט, ועד שיחות וידיאו בטלוויזיה תוך שימוש בנייד כמצלמה (חפשו Tellbean).

 

גם השלט הפך להיות חכם – עם שליטה בתנועות יד וחיפוש קולי בעברית

גם אחרי שהתחיל עידן הטלוויזיות החכמות, השלטים המשיכו להשתרך מאחור ולא אפשרו חוויה חכמה שתאמה ליכולות של הטלוויזיה. השלטים של היום השתפרו מאז, ומציעים יכולות חכמות במיוחד. חלק מהשלטים בשוק נשלטים בתנועת יד (מאפיין המכונה Air Mouse), בנוסף ליכולת הניווט עם הכפתורים הפיזיים. עוד יכולת מתקדמת שהחלה להיכנס לשלטים בזמן האחרון היא יכולת חיפוש קולי. כדאי לוודא שהשלט תומך בחיפוש בעברית, אחרת תתקשו למצוא חלק מהתכנים שאתם מחפשים.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

הטלוויזיה כמרכז להזרמת תוכן ושליטה בבית חכם

עוד מאפיין חכם של הטלוויזיות בימינו, הוא היכולת להתחבר למכשירים אחרים בבית, החל מהטלפון הנייד והמחשב, ועד לשואב האבק האלחוטי.

 

אם הדגם שלכם תומך בממשק Airplay 2, תוכלו להזרים תוכן מדיה מהטלפון נייד, מחשבי מק, אייפד ועוד, ולהציג אותו על מסך הטלוויזיה. בנוסף, אפשר להזרים לטלוויזיה תכנים מאפליקציית Apple TV וגם לצפות בתמונות ישירות מהנייד, להאזין למוזיקה מ-iTunes, -Apple Music ו-Apple Podcasts ומהספרייה האישית שעל המחשב שלכם.

 

עוד מאפיין חכם הוא שליטה בטלוויזיה דרך Homekit של אפל, המאפשר לשלוט בנוחות על הבית החכם דרך אפליקציית Home או באמצעות סירי. חלק מהדגמים המתקדמים של מסכי הטלוויזיה מאפשרים לצרף אותם לאפליקציית Homekit, דרכה ניתן לבצע כיבוי/ הדלקה/ שליטה מרחוק בטלוויזיה. למתקדמים, אפשר לחבר את הטלוויזיה לתרחישים אוטומטיים- למשל, לכבות את הטלוויזיה כשיוצאים מהבית, וכד'.

 

עבור מי שמתעניין ביישומים של בית חכם, כדאי לבדוק האם הטלוויזיה תומכת במסך ראשי של חיבור למכשירים, לוח בקרה דרכו ניתן לראות את כל המכשירים המחוברים לטלוויזיה. היום ניתן למצוא תקן פתוח כמו Open Connectivity, דרכו ניתן להתחבר למגוון עצום של מכשירי חשמל בבית, כל עוד הטלוויזיה שלכם תומכת בו.

 

 

  

ה-AI מגיע גם לטלוויזיה החכמה

אחד הטרנדים הטכנולוגיים המרכזיים של השנה-שנתיים אחרונות, הבינה המלאכותית (AI), נמצא כעת גם בטלוויזיה החכמה שלכם, מה שמבטיח לה להיות גם אינטליגנטית, ולא רק חכמה. אם לטלוויזיה שלכם יש מערכת הפעלה משולבת יכולות AI, תוכלו להניח את השלט ופשוט לדבר עם הטלוויזיה שלכם.

 

אפשר לשלוט בטלוויזיה גם דרך העוזרות האישיות של החברות הגדולות – גוגל Assistant ואלקסה של אמאזון, כל עוד הם מחוברים לאותה רשת. פשוט הגידו לטלוויזיה להציג את התוכנית המועדפת עליכם בנטפליקס, או לחפש קטעי וידיאו מצחיקים. מהיום, הטלוויזיה תבין אתכם ותעזור לכם לאתר את החתול ההוא שמנגן בפסנתר.

 

אם כן, אפשר לראות שהדגמים המתקדמים ביותר של הטלוויזיות, תומכים ביכולות חכמות שמגשימות את חלום ה-Smart TV. הדגמים הולכים ומתקדמים בכל שנה, ובסופו של דבר, הטלוויזיה גם תכין לנו קפה. מה הייתם רוצים שהטלוויזיה שלכם תעשה? שתפו אותנו.

 

בשיתוף LG וקבוצת ח.י.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים