שתף קטע נבחר

מועצת הביטחון דנה בהתנחלויות. דנון: "חלק בלתי נפרד ממדינת היהודים"

על רקע שינוי המדיניות האמריקני בנוגע להתנחלויות, מועצת הביטחון של האו"ם התכנסה לדיון על המצב במזה"ת. שליח האו"ם מלאדנוב: "צריך פתרון כולל, ישראל לא יכולה להמשיך בסגר". הנציג הגרמני: "ההתנחלויות מערערעות על השלום"

 

 

מועצת הביטחון של האו"ם התכנסה הערב (רביעי) לדיון במצב במזרח התיכון כולל "השאלה הפלסטינית". שגרירי אירופה בחרו לבקר בחריפות את החלטת הממשל האמריקני בנוגע למעמדם החוקי של היישובים ביהודה ושומרון. שגריר ישראל לאו"ם, דני דנון, תקף את עמדתם ואמר כי היא פוגעת בסיכויים לפתרון הסכסוך.

 

 מועצת הביטון של האו
דני דנון בדיון במועצת הביטחון של האו"ם

בתחילת הדיון התקיימה הצהרה משותפת של שגרירי בריטניה, גרמניה, פולין, בלגיה וצרפת ובה נאמר מפי השגרירה הבריטית קרן פירס כי "כל ההתנחלויות אינן חוקיות, פוגעות במאמצים להשגת לשלום, ומנוגדות להחלטת 2334 של מועצת הביטחון". השגרירה הבריטית קרן פירס, המכהנת החודש כנשיאת מועצת הביטחון, קראה לישראל "להפסיק את פעילותה בהתנחלויות".

 

שליח האו"ם למזרח התיכון, ניקולאי מלאדנוב, קרא בדיון להפסיק את שיגורי הרקטות מעזה לישראל אך הזהיר מהמצב ההומינטרי ברצועה: "בשנה וחצי האחרונות האו"ם עבד למנוע הסלמה ולשפר את תנאי החיים. בעקבות זאת נוצרו מקומות עבודה, יש יותר חשמל. כל הצעדים הקלו במתיחות אבל הם לא מספיקים. עזה צריכה פתרון כולל. ישראל לא יכולה להמשיך במדיניות של סגר".

 

מועצת הביטון של האו
"צריך פתרון כולל". מלאדנוב בדיון

לדבריו, "החמאס צריך להבטיח שההפגנות ליד הגדר יהיו שלוות ולמנוע פרובוקציות. אם רוצים לצאת מהסכסוך שיוביל למשהו שהוא יותר מהפסקת אש יש לבצע את הצעדים הבאים: תפסיקו לירות רקטות, הפסיקו בפרובוקציות. הכפילו המאמצים להקל במשבר ההומניטרי, והתמקדו בטווח הארוך: פתרון מדיני. יש לקיים בחירות בגדה, במזרח ירושלים ובעזה. נדרשות גם בחירות לנשיאות בתוך זמן סביר. יש להשיג הסכם פנים פלסטיני".

 

מלאדנוב הוסיף: "המבוי הסתום בין ישראל לפלסטינים מחזק מגמות שליליות בשטח. המנהל האזרחי מקדם בניית אלפי יחידות דיור בהתנחלויות. פעילות הבנייה בהתנחלויות מנוגדת למשפט הבינלאומי ומהווה מכשול לשלום. בהיעדר מתן היתרי בנייה לפלסטינים בשטחי C ומזרח ירושלים, ישראל ממשיכה בהרס בתי פלסטינים, יש להפסיק את זה מיידית".

 

 

 

שגריר ישראל באו"ם, דני דנון, הגיב לביקורת שהופנתה כלפי ישראל מצד מדינות אירופה: "כאשר אתם מנסים לכפות את הפיתרון שלכם אתם משיגים את התוצאה ההפוכה. למה שהפלסטינים יגיעו לשולחן הדיונים כאשר אתם מנהלים את הקרבות שלהם?".

 

לדברי דנון, "התמיכה האוטומטית של חלק ממדינות אירופה בפלסטינים מסייעת בקידום מסע תעמולה שמתחיל פה בניו יורק ומגיע עד לרמאללה. אם אתם רוצים באמת לסייע, תשנו גישה כי הביקורת שלכם מונעת משא ומתן ישיר".

 

דנון בירך על הצעד האמריקני ואמר כי "מדובר בתיקון עוול היסטורי. יהודה ושומרון הם חלקים בלתי נפרדים ממדינת העם היהודי, זו אמת היסטורית שאי אפשר להתכחש אליה".

 

הנציגה האמריקנית למועצת הביטחון, השגרירה צ'אלט נורמן, אמרה בדיון: "ארה"ב לא מביעה עמדה על הסטטוס של ההתנחלויות. זה עניין להסכמה בין ישראל והפלסטינים. שיגור רקטות לעבר עזה מהווה מכשול הרבה יותר גדול לשלום מההתנחלויות". היא הוסיפה: "רק בשבוע האחרון 450 רקטות נורו לעבר ישראל מצד הג'יהאד האיסלאמי. ההתקפות איימו על חיי ישראלים ופלסטינים כאחד. הארגון שממומן על ידי איראן מנסה להכשיל התקדמות, פוגע בהפסקות אש ובתקופות רגיעה. אין מכשול גדול יותר לשלום".

 

דני דנון במועצת הביטון של האו
"תיקון עוול היסטורי". דנון

יורגן שולץ, סגן שגריר גרמניה לאו"ם אמר בנאומו במועצה כי "אחד המכשולים העיקריים לפתרון הקונפליקט בין ישראל לפלסטינים נותר הנוכחות הישראלית והבנייה בשטחים. גרמניה ממשיכה לראות בהתנחלויות כהפרה של החוק הבינלאומי אשר מערערות את הסיכוי לשלום".

 

נשיאת המועצה, שגרירת בריטניה, הדגישה ש"עמדת בריטניה בנוגע להתנחלויות לא השתנתה - הן מהוות מכשול לשלום". היא הוסיפה כי היא "מגנה את הפעילות נגד אזרחים על ידי הג'יהאד. חמאס אחראי לתושבי עזה ולתוצאות שיהיו ברצועה. ביטחון ישראל בעדיפות גבוהה עבורנו ואנו מגנים את הטילים שנורו לעבר ישראל".

  

בתוך כך, הליגה הערבית הודיעה כי תקיים ביום שני דיון חירום בהשתתפות שרי החוץ של המדינות כדי לדון על שינוי המדיניות של וושינגטון כלפי חוקיות ההתנחלויות. כך הודיעה סוכנות הידיעות הממשלתית המצרית MENA. סעודיה כבר הודיעה היום כי היא מתנגדת בתוקף להצהרה האמריקנית.

 

אתמול התבטא דיפלומט מהמשלחת האיראנית לאו"ם, מוחמד חסני נג'אד, המכהן כדיפלומט שאמון על תחום זכויות האדם, בחריפות נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו והשווה אותו להיטלר, במהלך דיון שעסק בהצעת החלטה הקוראת לזכות להגדרה עצמית של הפלסטינים.

 

"החלשים קורסים, נטבחים ונמחקים מההיסטוריה בעוד החזקים, לטוב או לרע, שורדים. החזקים זוכים לכבוד, ועימם כורתים בריתות. בסופו של דבר, מכוננים שלום עם החזקים", ציטט נג'אד את דברי ראש הממשלה נתניהו באחד מנאומיו. הנציג האיראני הוסיף "את זה לא אמר היטלר אלא ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו". בהמשך נאומו כינה את ישראל "מדינת אפרטהייד" ותקף את מדיניותה ביהודה ושומרון ובעזה.

 

בתוך כך, אמש התקיים כנס מאבק באנטישמיות בוושיגנטון מטעם ההסתדרת הציונית העולמית, הכנס השלישי ברציפות בשבוע האחרון. למעלה מ-200 משתתפים הגיעו לכנס ובהם שגרירים, אישי ציבור ובכירים בארגונים מהקהילות היהודיות בארה"ב. שגריר ישראל בארה"ב רון דרמר אמר בכנס: "זו אירוניה שאנשים מאמינים שישראל היא האמתלה לאנטישמיות. המודרניות הישראלית הפכה באופן אירוני לתרופה של בעיות העולם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים