שתף קטע נבחר

"בסכום שבו טיילתי עם הילדים בעולם יכולתי כבר לבנות וילה"

תמי ושני ילדיה עברו לקרוואן עם חצר גדולה בפרדס חנה שכולל חדר שינה אחד לשלושתם וחדר משחקים ועבודה. חוץ משכר הדירה שהוא "גרושים", הם מתגוררים לצד אמנים ומטפלים. משפחות מרחבי הארץ מספרות בגילוי לב על החיים עצמם. והפעם: משפחת יערי

מה עושים עם המינוס, כמה משלמים על הדירה, איפה הייתה החופשה האחרונה ועל איזו הוצאה מצטערים במיוחד? משפחות מכל רחבי הארץ מספרות בגילוי לב על החיים עצמם. והפעם: משפחת יערי מפרדס חנה

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

"מי שמגדל סחלבים אין לו מינוס"

"כסף זה כמו דיאטה, שומרים כל השבוע ובסופ"ש קצת נהנים"

"הכסף לא מנהל אותנו, אין לנו אפילו חשבון בנק"

 

בצילום: תמי (46) והתאומים תם ואדם (7 וחצי).

משפחת יערי (צילום: אסי חיים)
משפחת יערי(צילום: אסי חיים)

הבית: קרוואן עם שני חדרים וחצר גדולה עם פינות ישיבה. "אני שוכרת בגרושים. גרנו בעמק חפר ועברנו לכאן לפני כחודש. יש פה מדורות כל הזמן בחצר ובאים אנשים. החלטנו שיהיה חדר שינה אחד עם מזרנים שבו אנחנו ישנים שלושתנו, ובחדר השני יש משחקים וחדר עבודה".

 

ומה עם פרטיות? "זה לא בית עם ספות מעור שהכל מעוצב ואי אפשר לגעת. אם צריך, בתוך כמה דקות הכל משתנה".

 

איך הגעת דווקא לכאן? "חיפשתי חינוך יותר מתקדם, וראינו כל מיני קהילות וצורות חיים אחרות מבחינת היחס לכסף וחיבור לטבע או גידול ילדים. הגעתי לכאן והתאהבתי במקום. יש פה המון רוחניקים, אמנים ומטפלים, אנשים שהגיעו מתל אביב ודתיים מכל מיני סוגים. זה מקום תוסס".

 

 

מה הביא לשינוי? "הגיע הזמן. החיים זה סיפור של התפתחות, חוויה ונתינה. באיזשהו שלב יש קריאה ללכת הלאה. אם אתה לא נענה לקריאה הזו, אתה מתחיל לשלם מחיר. כמה ששינוי הוא דבר קשה, הרווח הוא עצום. צריך להזיז את המציאות קצת ימינה וקצת שמאלה מדי פעם. למשל, עכשיו טיילנו בשווייץ, בצורה קצת אחרת: עשינו קאוץ' סרפינג, שזה להתארח בבתים של אנשים. זה דורש מאמץ ויציאה מגבולות הנוחות. אני מטיילת עם הילדים מאז שהם בני שנה, והם היו כבר 26 פעמים בעולם".

 

זה דורש משאבים כלכליים. "זה תלוי בסדר העדיפויות. בסכום שבו טיילתי איתם בעולם יכולתי לבנות וילה. אפשר לטייל בפחות. אני מטיילת עם תרמיל קטן על הגב".

 

גישה מינימליסטית. "אני לא נזירה, אני טורפת את החיים, ואני לא בעד דלות, אבל גם לא בעד לחנוק את עצמך בחפצים. ברוב הבתים אתה נכנס לחדר הילדים ואתה לא יכול לדרוך על הרצפה מרוב צעצועים וחפצים ובגדים. אפשר לזרוק 70% מהציוד בכל חדר, ולא יחסר לך כלום. לפנות מקום זו עבודה פנימית, לא להיאחז, לתת אמון ולהשתנות".

 

מה את עושה? "אני עוסקת בייעוץ אישי ועסקי לשינוי וצמיחה. אני מתקשרת ורואה מעבר, רואה אנשים ודרכם בכל מיני רמות, פסיכולוגיות ואנרגטיות. בזמנו הייתה תוכנית ריאליטי בשם 'הכוח' שחיפשה בעלי כוחות ואינטואיציות, והשתתפתי וניצחתי. גם כתבתי חמישה ספרים, ביניהם ספרים על הקשר בין תודעה לכסף".

 

תוכניות לעתיד? "יש ספר שמתבשל, על אמונה. הרבה מהבעיות שלנו נובעות מחוסר אמונה, כי האמונה הדתית כבר לא מדברת אלינו. אם אין איזה סוג של אלוהים, לא חיצוני, פנימי - אין לך כלום. הכל הופך למסכת של אגו וכוחנות".

 

החלטה שאת מצטערת עליה? "שאלה לא נכונה. השאלה הנכונה היא מה בא לך לעשות? מה מעניין אותך? מה היה כיף היום?"

 

אז מה ההחלטה הכי טובה שקיבלת? "הילדים שלי, ולהיות קשובה ואמיצה, ללכת עם הפנימיות, עם המחירים של זה".

 

מינוס? "אני סולדת מסטרס, שהרבה ממנו הוא סביב כסף. אני מפרנסת משפחה לא שגרתית ברמת הרעב לחיים, והילד שלי מציע פעם ביום ללכת למסעדה. ידעתי עליות ומורדות כלכליים קיצוניים, וזה חלק מהמחיר של לעשות מה שאתה מאמין בו. המדינה לא מפרגנת לעצמאים. לא נותנים סיכוי. אבל אסור ליפול לקורבנות, וצריך להחזיר את כל האנרגיה לאיך עפים על החיים".

 

מחוץ לתמונה? "הקמין שחבר בנה לי. יושבים בערב סביבו ומתחממים. כל פריט שעשה מישהו שאני אוהבת או שאני עשיתי - לא ייאמן מה שזה מחזיר חזרה. בגלל זה בית מענג אותי, כי אני עושה פה דברים".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אסי חיים
משפחת יערי
צילום: אסי חיים
מומלצים