שתף קטע נבחר

יועצי נתניהו הגישו לעליון בקשה לערעור על החיפוש בטלפונים

אחרי שנדחו בשתי ערכאות משפטיות, ארבעת בכירי הקמפיין של נתניהו החשודים בהטרדת שלמה פילבר, פנו לעליון בבקשה לערער על ההחלטה לבצע "חיפוש ממוקד" בטלפונים הניידים שלהם. עורכי דינם: "המשטרה רומסת ברגל גסה את זכויות הפרט"

 

 

יועציו של ראש הממשלה בנימין נתניהו הגישו היום (חמישי) לבית המשפט העליון בקשת רשות ערעור על החיפוש הממוקד בטלפונים הניידים שלהם, במסגרת חקירת ההטרדה של עד המדינה משה פילבר.

 

יונתן אוריך עופר גולן (צילום: יואב דודקביץ')
יונתן אוריך ועופר גולן(צילום: יואב דודקביץ')

בית המשפט המחוזי בתל אביב דחה בשבוע שעבר את הערר שהגישו היועצים - יונתן אוריך, עופר גולן, יוסי שלם וישראל איינהורן - והחליט שלא להתערב בהחלטה לבצע "חיפוש כירורגי" בטלפונים של היועצים החשודים.

 

שלושה שבועות קודם לכן בית משפט השלום בתל אביב היה זה שקיבל את בקשת המשטרה לחיפושים מדודים בטלפונים. למרות שהבקשה אושרה, השופט מתח ביקורת על התנהלות המשטרה.

 

החקירה נפתחה בעקבות הרכב שהוצב בפתח ביתו של מנכ"ל משרד התקשורת לשעבר, המעורב בתיק 4000, שהשמיע מתוך רמקולים הקלטות נגד פילבר. לפי החשד, ההקלטה הוכנה מבעוד מועד על-ידי בכירי הקמפיין של ראש הממשלה - והועברה לידי נהג הרכב המסחרי.

 

"ההטרדה הזאת היא לא משהו סתמי, זה אירוע שתוכנן היטב", אמרו במשטרה. לפי החוקרים, המסרים הוקלטו ככל הנראה באחד ממטות הקמפיין והועברו לנהג הרכב, שכלל לא ידע על מה מדובר - אך לפי החשד הוא קיבל את כתובתו של פילבר יחד עם הנחיות ברורות - להגיע בשעות היום ולעמוד במשך דקות ארוכות.

 

מכיוון ששתי ערכאות משפטיות כבר דחו את בקשת היועצים למנוע את החיפוש בטלפונים - החוק מאפשר להם לבקש רשות לערער לעליון, שידון בבקשה רק אם הבקשה תאושר.  

מכונית עם רמקולים שנשלחה לביתו של עד המדינה שלמה פילבר ()
הרכב שהשמיע את ההקלטה

פרקליטיהם של היועצים, עורכי הדין עמית חדד ונועה מילשטיין כתבו בבקשה לרשות ערעור כי "מאחר שהמשטרה עשתה דין לעצמה וחדרה לטלפונים הניידים של המבקשים ללא צו שיפוטי ביודעה כי הדבר מנוגד לחוק, להלכה הפסוקה ולנהליה שלה, הרי שהיא מושתקת ומנועה מלבוא לבית המשפט בבקשה לקבל צו חדירה לטלפונים הניידים של המבקשים שלמעשה יכשיר בדיעבד את החדירה הלא חוקית שבוצעה זה מכבר".

 

בבקשת הערעור צוין כי "התנהלות המשטרה הרומסת ברגל גסה את זכויות הפרט, הפכה בשנים האחרונות לפרקטיקה נהוגה ולא אירוע נקודתי", לדברי עורכי הדין. הפרקליטים הדגישו כי "הותרת החלטתו של בית משפט קמא על כנה משמעותה למעשה כי הוראות החוק והלכות בית המשפט העליון יהפכו לאות מתה.

 

"המשטרה תדע כי היא יכולה להפר את הוראות החוק ובית המשפט העליון ברגל גסה, וכי בדיעבד פעולותיה 'יולבנו' באמצעות צווים של בית המשפט. מדובר בתוצאה שאסור לתת לה יד. תוצאה שתעמיק את הפגיעה בזכויות הנחקרים ותכרסם כרסום של ממש באמון הציבור במערכת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יואב דודקביץ'
אוריך וגולן
צילום: יואב דודקביץ'
מומלצים