שתף קטע נבחר

מבחן סופגניות הריבה

כדי שלא תבזבזו סתם קלוריות על סופגניות לא טעימות, עשינו בשבילכם את העבודה - הגודל, הריבה והטעם: מבחן השוואתי בין 6 סופגניות - מי המוצלחת מכולן?

 

כל שנה מחדש נראה שהסופגניות חצו את כל גבולות הדמיון. הווירטואוזיות של הקונדיטורים והיצרנים חוצה גבולות, והם מנסים להפתיע אותנו בגימיק שיצטלם טוב לאינסטגרם ויעורר תגובות התפעלות. כשמסתכלים על הסופגניות המוגזמות, נדמה שהסופגנייה היא רק התירוץ כי יש מעליה רטבים, תחרת שוקולד, סבלה פירות, ציפויים מודפסים, מקרונים, דיסקיות שוקולד, כיפות זהב, סוכריות צבעוניות, בייגלה מלוח, במבה ומה לא.

ואחרי הכול: אין כמו סופגנייה במילוי ריבת תות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
ואחרי הכול: אין כמו סופגנייה במילוי ריבת תות(צילום: shutterstock)
הטרנד המוגזם מנחית עלינו סוכר ושוקולד, ואלה שסוגדים לטרנד לא ינוחו עד שלא יטעמו (ויצלמו) את היצירות הכי מופרכות. אבל מנגד יש את אלה שטוענים שסופגנייה עם ריבת תות היא הדבר האמיתי והיחידי שיש לו זכות קיום (ראה סרטון בראש הכתבה).

שימו שמן (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
שימו שמן(צילום: ירון ברנר)
זו גם בדיוק הסיבה מדוע בחרנו השנה להקדיש את הסקירה השנתית של הסופגניות לסופגניית הריבה הקלאסית, כדי שלא נשכח כמה טעימה ומיוחדת היא, בתוך כל מבול היצירתיות שמסביב. סיקרן אותנו לבדוק גם האם היצרנים משקיעים את אותו המרץ בסופגניות הרגילות, והאם יש בכלל שאיפה ליצור גם בגזרה הזו איכויות חדשות.

סופגניה (צילום: shutterstock)
בשביל שלא תבזבזו את הקלוריות על סופגניות לא ראויות: מבחן הסופגניות(צילום: shutterstock)
 בחרנו 5 רשתות ארציות ומאפייה תל אביבית אחת, ובדקנו את סופגנית הריבה של כולם. שקלנו את הסופגנייה, מדדנו את הקוטר שלה, חתכנו אותה לחצי כדי לבדוק כמה ריבה יש בתוכה, ולבסוף גם טעמנו. את טעם הריבה בדקנו על פי הפרמטרים הבאים: האם טעמה קרוב יותר לריבה ביתית או לריבה תעשייתית, מה רמת המתיקות ואיך המרקם שלה - נוזלי או מוצק. התוצאות לפניכם. 

טבלת השוואה בין סופגניות ()

שמו הקונדיטוריה

הסופגנייה של מיקי שמו הייתה הכי אוורירית והכי גדולה, אולי בגלל זה גם הרגשנו כאילו אין בה מספיק ריבה. מאידך, היא הייתה כל כך אוורירית ורכה עד שחוסלה בשניים וחצי ביסים. הריבה הייתה טעימה, והרגישה כמו ריבה ביתית. הסופגנייה עצמה הייתה כמו ענן נמס בפה, נימוחה ורכה. ללא ספק זו הייתה הסופגנייה המצטיינת של הסקירה.

מחיר: 5 שקלים

סופגניות (צילום: איתן וקסמן)
(צילום: איתן וקסמן)
עוד בקולקציה: קולקצית הסופגניות המיוחדות של שמו נוצרה השנה בהשראת פטיסרי מהעולם ויש בה סופגניית קדאיף במילוי קרם פטיסייר, סופגניית קרמשניט, סופגניית אלפחורס, סופגניית פררו רושה, סופגניית מלבי, סופגניות פיסטוק אמרנה, סופגניית לוטוס וטעמים נוספים (10 שקלים). חוץ מסופגניות אלה מציעים כאן השנה גם סופגניות ללא סוכר, סופגניות אפויות וספינג׳.

 

דלאל הקונדיטוריה

סופגניית הריבה הקלאסית של דלאל, בדומה לזו של שמו, בלטה במיוחד לעומת כל השאר. הבצק האוורירי והמלא טעם היה נטול שומניות, והמילוי של הריבה היה טעים במיוחד והרגיש שיש בו תותים טריים. למעשה זו הייתה הריבה הכי טעימה שטעמנו והסופגנייה עצמה חולקת יחד עם זו של שמו את המקום הראשון במבחן הטעם.

מחיר: 7 שקלים

 

עוד בקולקציה: הסופגניות המיוחדות של דלאל מוקדשות השנה לרקדני להקת בת שבע. הן מגיעות עם מילויים שונים כמו פיסטוק, וניל, שוקולד, תות וריבת חלב. חוץ מזה מציעים כאן השנה גם סופגנייה ללא מילוי (5 שקלים) וגם שתי גרסאות של דונאט מבצק בריוש - אחד הדברים הטעימים ביותר שיש. גם הדונאט הלבן בשם "מיסטר וויט" (עם אייסינג לבן, צ'יפס קוקוס, שלג קוקוס וקרם פטיסייר וניל קלאסי) וגם הדונאט הוורוד בשם ״ליידי פינק״ (עם אייסינג ורוד, שבבי פיסטוק וגנאש פטל עשיר) היו יוצאים מן הכלל והתנפצו בתוך חלל הפה והסבו לנו אושר גדול (18 שקלים).

 

ביסקוטי

נתחיל מזה שסופגניית ריבה של ביסקוטי הייתה מפוצצת ריבה. למעשה זוהי הסופגנייה בעלת כמות המילוי הגדולה ביותר מכל אלה שבחנו. הריבה נשפכה מתוכה אחרי החיתוך לחצי, אבל טעמה היה סטנדרטי ולא מפתיע. כמות המילוי הפכה את הסופגנייה הזו לפצצה כבדה ומתוקה.

מחיר: 5 שקלים

סופגניות (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)
 

עוד בקולקציה: ביסקוטי מכנים את הקולקציה שיצרה השנה הקונדיטורית רוסלה יונה "סופגניות מחטיפות", מכיוון שהן נוצרו בהשראת חטיפים. המבחר כולל סופגניית בפלה, סופגניית במבה, סופגניית קרמבו, סופגניית באצ'י וסופגניית בייגלה. הכי אהבנו את סופגניית הבמבה הממולאת בקרם חמאת בוטנים ומצופה בשוקולד לבן וקראמבל במבה (11 שקלים).

 

מתוקה

הסופגניות של מתוקה ממולאות בריבת תות של "יד מרדכי" והן קטנות יחסית לסופגניות האחרות, אבל כמות הריבה בסופגנייה עצומה, והיא ממש נשפכת החוצה בחיתוך הסופגנייה לשני חצאים. טעם הריבה קלאסי, כמו בסופגניות של פעם, אלה שלפני עידן הסופגניות המוגזמות והמושקעות.

מחיר: 7 שקלים

 

עוד בקולקצליה: בחנוכה מציעים כאן קולקציית סופגניות בהשראת יצירות אמנות בסגנון הקוביזם. מסיבה זו, מרבית היצירות מגיעות עם תוספות ארכיטקטוניות מעל. לא פשוט לקחת מהן ביס אבל המרשימה מכולן בקולקציה היא לטעמנו סופגניית 100% פיסטוק במילוי קרם פיסטוק מעוטרת בטורט פיסטוק ושבר שוקולד לבן מצופה פיסטוקים (12 שקלים).

 

קונדיטוריית שני

הסופגניות של שני הן מהסוג הפחות אוורירי. הקוטר שלהן מרשים וכך גם משקלן, אבל הן גם קצת יותר שומניות לעומת הסופגניות האחרות שבדקנו. הריבה סטנדרטית, בעלת צבע כהה יותר ומרקם מאוזן, לא נוזלי ולא סמיך מדי.

מחיר: 5 שקלים

 

עוד בקולקציה: כאן ייצרו השנה סופגניות מעוצבות לילדים עם הדפס של דמויות שונות: ספיידרמן, חד קרן, ודב פנדה. בקולקציה יש גם סופגניות מיוחדות: אלפחורס, בראוניז צ׳יז קייק, מילפיי טובלרון, עוקץ הדבורה ועוד (11 שקלים). זה גימיק נחמד שכובש את הילדים והופך את הסופגנייה לאטרקציה שמעוררת התלהבות רבה - אבל תכל'ס - סופגנייה תמיד מושכת ילדים, גם בלי ספיידרמן עליה. בנוסף מייצרים כאן גם סופגניות אפויות עם ארבעה מילויים שונים בינהן קרם בזוקה וקרם שמנת נוגטין.

 

רולדין

סופגניות הריבה של רולדין היו מעולות והכילו את אחת הריבות הטעימות. יחד עם זאת, הסופגנייה הייתה קטנה יחסית בקוטר ובמשקל, וכמות הריבה בה הייתה זעומה.

מחיר: 6 שקלים

 

עוד בקולקציה: קולקציית הסופגניות המיוחדות של רולדין כוללת 14 סופגניות עמוסות בתוספות ומרהיבות למראה. למעשה, מדובר על הסופגניות הכי גרנדיוזיות שמגיעות עם מגדלים של תוספות, פיפטות ״צ׳ייסר״ מפלסטיק שמלאות ברוטב, סבלה אגוזים, קרמבל עוגיות ועוד. כולן יפות ומרשימות מאוד, אבל גם כאן, מדובר על אכילה מאתגרת ולפני הביס הראשון צריך לחשב את המהלך ולדאוג שיהיו המון מפיות בהישג יד. זו שהרשימה אותנו יותר מכולן היא סופגניית סנט אונורה עם מסקרפונה פירות יער, קולי פירות אדומים, תחרת שוקולד אדומה, קצפת ופרופיטרולים (12 שקלים).

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מבחן הסופגניות: הגודל, הריבה והטעם
צילום: shutterstock
מומלצים