שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    למה שפית אמריקאית עם 3 כוכבי מישלן הוציאה את כל מנות הבשר מהתפריט?

    השפית דומיניק קרן, המחזיקה בארבע מסעדות בסן פרנסיסקו, ובהן גם מסעדה עם שלושה כוכבי מישלן, הודיעה כי היא מפסיקה להגיש בשר במסעדות שלה: "בשר הוא דבר מסובך, עלינו לחשוב על המערכת האקולוגית שבה אנו חיים"

     

    מדריך מישלן

    מדריך מישלן

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    בשבוע שעבר הודיעה השפית הצרפתית-אמריקאית דומיניק קרן, השפית הראשונה בארצות הברית המחזיקה במסעדה עם שלושה כוכבי מישלן (והייתה גם האישה ראשונה שהחזיקה בשני כוכבים), כי היא מתכוונת להוציא את כל מנות הבשר בארבע המסעדות שבבעלותה בסן פרנסיסקו.

    דומיניק קרן ()
    דומיניק קרן במטבח

    אבל ההחלטה של קרן (54) להגיש תפריטים ללא בשר לא צצה משום מקום: המסעדות הפופולריות שלה ידועות בזכות מנות ממוקדות דגים, פירות ים וירקות בסגנון המטבח הצרפתי המסורתי. כילדה שגדלה בחווה בצפון מערב ברטאן בצרפת, קרן הייתה שקועה בתרבות בה צמחה. קרן אף כיכבה בעונה השנייה של סדרת נטפליקס המצליחה "שפ'ס טייבל".

     

    כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

    המתאגרף האיטלקי שפתח מסעדה בהרצליה

    לראשונה: מסעדות מישראל בדירוג הנחשב בעולם

     

    בריאיון ל-CNN היא אמרה בשבוע שעבר כי "בשר הוא דבר מסובך. עלינו לחשוב על המערכת האקולוגית שבה אנו חיים ולא להרוס אותה בגלל סיפוק מיידי ודרישות של אחרים. כילדה היה לי קשר הדוק עם האדמה. כשהגעתי לארצות הברית בשנות השמונים, הקשר הזה היה חשוב לי - ידעתי שאם אני נכנסת לעסק בתחום, אני צריכה להבין מאיפה האוכל מגיע".

     

    קרן מחזיקה בשלוש מסעדות פעילות - "אטלייה קרן" מסעדה עם שלושה כוכבי מישלן, "בר קרן" עם כוכב אחד (הנקסטדור של האטלייה), מסעדת "פטיט קרן" צמחונית וטבעונית, והפרויקט הבא של קרן - המסעדה הרביעית - "בוטיק קרן", שעתידה להיפתח במגדל סיילפורס בסן פרנסיסקו במרץ 2020, ומתוכננת להיות מסעדה צמחונית.

    דומיניק קרן ()
    אטלייה קרן, שלושה כוכבי מישלן

    יש גם פינות חיוביות בטבעונות

    קרן מייבאת ומגדלת באופן אישי את התוצרת שלה, בין אם מדובר בירקות, דגים או בשר. לעתים קרובות היא מגדלת את הירקות בחווה הפרטית שלה. "אני לא טבעונית ואני גם לא צמחונית, אבל אני אדם מודע", היא אומרת, "ואני יודעת שהדרך שבה אנו מגדלים ומטפלים בבשר אינה טובה. זה הורג אותנו וזה הורג את כדור הארץ".

     

    בעוד שקרן חשה אחריות לטפל בבעיה, היא גם אומרת שהיא לא מנסה לכפות שום דבר על אף אחד. במקום זאת, השפית רוצה שאנשים יחשבו על השלכות התזונה שלהם ויגיעו למסקנות בעצמם.

     

    ועל אף שקרן רואה פינות חיוביות בטבעונות, היא לא מתכוונת להפוך לטבעונית בעצמה - היא מביעה דאגה גם ממקורם של המוצרים הטבעוניים הקיימים בשוק. ובאשר לדגים - ובכן, נכון לעכשיו הדגים עדיין בתפריט בכמה מהמסעדות שלה - אבל היא שוקלת אפשרות להוציא גם אותם בעתיד.

     

    "התגובות של הלקוחות לפילוסופיה הקולינרית החדשה נטולת הבשר חיובית ותומכת להפליא", היא מספרת, אבל מצהירה שאם קרניבורים ימחו על כך שבשר הוא חלק בלתי נפרד ממטבח איכותי ומודרני, היא לא תחשוש לענות להם ולהעמיד אותם במקומם: "ההחלטה הזו לא הגיעה ממה שהאורחים שלי רוצים. ההחלטה באה ממה שצריך שיהיה על כוכב הלכת הזה. אלו החלטות אנו צריכים לקבל על מנת שיהיה טוב יותר בכדור הארץ", היא מסכמת.

     

    קרן, שהודיעה לאחרונה כי היא החלימה מסרטן, ידועה כאישה האוהבת להשמיע את קולה, וגם נחשבת אלופת השוויון המגדרי בענף המסעדות ואומנויות הקולינריה. בעוד שהיא זכתה לכבוד להיות השפית הנשית הטובה ביותר בעולם ברשימת 50 המסעדות הטובות בעולם בשנת 2016, קרן גם הביעה את תסכולה מכך שקיימת קטגוריה נפרדת לנשים.

     

    בחודש מרץ האחרון היא פתחה את "בר קרן", והמקום זכה, כאמור, לכוכב מישלן, מיד עם פתיחתו.  

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    שפית אמריקאית עם 3 כוכבי מישלן הוציאה את כל מנות הבשר מהמסעדות שבבעלותה
    מומלצים