שתף קטע נבחר

קשר מיוחד: תלמידי יסודי מהרצליה עם מלזיה ובנגלדש

במדינות המוסלמיות שלרוב עוינות את ישראל יש קולות חינוכיים שרוצים להכיר. בהרצליה שמחים לדבר איתם בסקייפ, כחלק ממיזם חיבור ילדים לעולם

 

 

 

מלזיה ובנגלדש הן שתי מדינות שרוב תושביהן מוסלמים ושתיהן אינן מקיימות קשרים דיפלומטיים עם ישראל. שתיהן נחשבות מדינות עוינות מאוד לישראל בארגונים בינלאומיים ושניכרת בהן הסתה אנטישמית. זה לא מפריע לבתי ספר במלזיה ובנגלדש לאפשר קשר בין תלמידים מוסלמים לבין תלמידים ישראלים.

 

מיזם חדש שמתקיים בהרצליה מחבר בין תלמידי העיר ובין תלמידים ממדינות רבות בעולם, בהן כאלו שלא מקיימות כלל יחסים דיפלומטים עם ישראל. במסגרת המיזם נוהלו שיחות ושיעורים באמצעות סקייפ בחודש האחרון בין תלמידי כיתות ה'-ו' מבית ספר אילנות עם תלמידי כיתות מרוסיה, בנגלדש, מלזיה והודו. בסוף הפעילות המשותפת המורה מהצד השני מלמד את התלמידים באנגלית על התרבות של אותה מדינה.

 

מדובר בתוכנית המשותפת לעירייה ולחברת מייקרוסופט, שאחת ממטרותיה היא לחזק את הדרכים להיעזר בקהילה הבינלאומית ללימוד ערכים שונים, תרבויות שונות ומקצועות שונים בשילוב האנגלית. כך למשל בשבוע שעבר, לאחר הצלחת השיעור המשותף עם הכיתה ממלזיה - שאינה מקיימת קשרים דיפלומטיים עם ישראל, נזכיר - ביקשה הכיתה המלזית הדרכה נוספת על מדינת ישראל מטל פרץ, המורה המלווה של הפרויקט.

מיזם חדש חיבר בין תלמידים מהרצליה לבין תלמידים ממלזיה ובנגלדש שאינן מקיימות קשרים דיפלומטים עם ישראל  ()
שיחה ממלזיה לכיתה בהרצליה
 

לדברי פרץ, "אנחנו בקשר על בסיס כמעט יומיומי, כל פעם מורה אחר מנסה ליצור קשר עם מורים אחרים מקבוצה כזו או אחרת. לפעמים הקשר הוא בין המורים בלבד, ואז אנחנו מעבירים שיעורים אחד לשני ומפרים אחד את השני. לדוגמה, מורה אחד מעביר שיעור על כלי תקשובי כזה או אחר ומסביר ומדגים כיצד הוא יכול להועיל ללימוד בכיתה בעיקר ללמידה שיתופית, שזה אחד ממיומנויות המאה ה-21.

 

"לפעמים הקשר נוצר עבור שיעור משותף עם התלמידים ואז אנחנו מלמדים אחד את השני על המדינות שלנו. עכשיו נוצר קשר חזק יותר עם מורה ממלזיה ושני מורים מבנגלדש שאנחנו בקשר. התלמידים כבר נפגשו בכמה מפגשים והצעד הבא יהיה העמקת שיתוף הפעולה".

מיזם חדש חיבר בין תלמידים מהרצליה לבין תלמידים ממלזיה ובנגלדש שאינן מקיימות קשרים דיפלומטים עם ישראל  ()
המורה הישראלית טל פרץ והחברים בבנגלדש
 

המורה פרץ דיברה בשבוע שעבר עם בית ספר מבנגלדש. "יש מורה שאני בקשר איתו כבר חודשיים בבית ספר בו נערים מכמה שכבות גיל לומדים ביחד, מדובר באוכלוסייה ענייה במיוחד, וכרגע אנחנו במבצע לארגן להם ציוד לימודי, בין השאר מחברות, ולשלוח להם".

 

דן צבר, תלמיד כיתה ו'1 באילנות בהרצליה, סיפר שנהנה מהמפגשים דרך המסך. "אנחנו לומדים הרבה דברים חדשים, לדוגמה שבנגלדש היא מדינה ענייה, הילדים לומדים בכיתות עם קירות מפח. בחוץ צומח להם שדה של אורז, באחד השיעורים המורה יצא החוצה והראה לנו דרך המצלמה את השדה. למדתי גם שברוסיה יש המון שפות שלומדים בבית הספר".

 

ראש עיריית הרצליה משה פדלון, מזכיר ש"המטרה שלנו היא לחשוף את תלמידי הרצליה לעולמות חדשים, להסיר גבולות ולהכין אותם למאה ה-21".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים