שתף קטע נבחר

מה מכינים מתפוזים? מה לא

הכי בריא שלנו: מבירה עם תפוז ועד עוף בגריל במרינדת תפוזים - מוצרים מגניבים עם תפוז וגם מנות טעימות עם פרי ההדר הכי אהוב בפרדס. ויש גם מתכון לעוגת שקדים ותפוז ללא גלוטן

 

צפו: החקלאי ששר לתפוזים

בלי קשר לפוליטיקה, מאז ומתמיד תפוזים היו הפרי הכי אהוב בחורף. מריחים עכשיו את הארומה הזאת באוויר? הריח המשכר של פרי ההדר האהוב מכולם כבר מרחף מעלינו. אפילו שעוד לא ממש מרגיש לנו חורף, התפוזים כבר כאן, ואפשר להכין מהם לא רק עוגה בחושה או קונפיטורה.

פרי ההדר הכי אהוב בפרדס (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
פרי ההדר הכי אהוב בפרדס(צילום: shutterstock)
 

מה למשל? מה לא: אפשר להכין משקאות כמו קוקטייל טקילה סנרייז וגם מנה של שוקי עוף או אווז. אפשר לכבוש בצנצנת גם תפוזים, אפשר למלא את הקליפה שלהם בשעווה ולהפוך אותם לנר שילווה את ארוחת הערב שלכם, ופילטים של תפוז ישדרגו כמעט כל מנה של סלט או של סביצ'ה.

 

יצאנו לחפש את המוצרים הכי מבריקים שמשולב בהם תפוז - הפרי שילווה אותנו מעכשיו ועד פסח. ובסוף יש גם מנות טעימות עם תפוזים. הכי בריא שהיה לנו עד היום.

מיץ תפוזים (צילום: shutterstock)
מיץ תפוזים: לגוף וגם לנשמה(צילום: shutterstock)

 

שיכר תפוזים

במרכז הבירה הירושלמי "בירתנו" מציעים שיכר על בסיס תסיסה של דבש ותפוזים. במילים אחרות: מדובר על יין דבש בתוספת תפוזים.

שיכר תפוזים ()
שיכר תפוזים

המתכון הוא פרי פיתוח של לאון שוורץ, בעל המקום, שגם מייצר את זה בעצמו. במשקה הזה יש 10 אחוזים של אלכוהול, והוא נמכר בקבוק של חצי ליטר במחיר 99 שקלים.

הלל 6 ירושלים, 054-9010076, לא כשר

 

ויניגרט תפוזים

במפעל הבוטיק "הבאר" מייצרים ויניגרט תפוזים המבוסס על תפוזים טריים ועל מספר סוגים שונים של חרדל.

ויניגרט תפוזים ()
ויניגרט תפוזים

יש בו מתיקות מתונה ומרירות נעימה, והוא אידיאלי לתיבול סלטים, ירקות קלויים ומנות דגים (ובמיוחד סלמון). מחיר לבקבוק של 250 מ"ל - 29 שקלים. אפשר לרכוש במעדניות או בחנות מפעל.

השזיף 15 ראש פינה, 04-6930340, כשר

 

ריבת תפוזים עם צ'ילי

אפרת מונסטירסקי, בעלת המותג "השוק של פרנצ׳סקה" מכינה בעונת החורף ריבת תפוזים מיוחדת ושונה מכל הריבות שאפשר למצוא על מדפי הסופר. מדובר על ריבת תפוזים שיש בה גם פלפל שחור גרוס וגם לימון סחוט. את הריבה אפשר לקנות בדוכן שאפרת מקימה אחת לשבוע באזור באשר שבע, או להזמין ישירות ממנה. מחיר צנצנת - 28 שקלים.

באר שבע, 052-5608499‏, לא כשר

 

ממתקי קונפיסרי עם תפוזים

בחנות הממתקים של עדי אנדלוט בהרצליה, שזכתה לשם המחייב "ממתקים של פעם", תמצאו בחורף ממתקים עם פירות הדר. אנדלוט מכינה ממתק פאדג׳ שוקולד תפוז וסוכריות תפוז בצורת לבבות (20 שקלים ל-100 גרם), קליפות תפוז מסוכרות ומרשמלו תפוז (20 שקלים ל-100 גרם).

סוקולוב 81 הרצליה, 09-8309540‏, כשר

 

תפוזים מסוכרים

ב"עידן הפרי", חברה המתמחה בפירות אורגניים מיובשים, מציעים תפוז מיובש טבעי, תפוז מיובש עם סוכר וגם קליפות תפוז מצופות שוקולד (לבן, בלונדי, חלב, מריר וקפה). יש שם גם פרוסות תפוז מצופות שוקולד. טווח המחירים 20-15 שקלים ל-100 גרם.

מושב בצת, 054-8089061‏, כשר

 

ליקר תפוזים

יקב מורד מייצר משקאות אלכוהוליים מפירות, ובמרכז המבקרים של היקב אפשר לערוך טעימות. בין המשקאות שמציעים במקום תוכלו לטעום שם דאנו תפוזים - ליקר בעל ארומת הדרים וטעם דומיננטי של תפוז. יש בו 19 אחוזים של אלכוהול והוא מגיע בבקבוקים בשני גדלים: 250 מ״ל או 750 מ״ל (99-55 שקלים).

יקנעם עילית, 04-9597125, כשר

 

בירה עם קליפות תפוז

במסעדת "רוטנברג" בעמק המעיינות יצרו סדר של שלוש בירות פרייבט לייבל המוגשות במסעדה. שלוש הבירות ממשיכות את הקו המקומי והעונתי של התפריט, וואחת מהן מכילה גם תפוז. מדובר על בירה עם 5.5 אחוזים של אלכוהולה שמכילה קליפות תפוזים מפרדס מקומי. כוס של שליש ליטר עולה 26 שקלים וכוס של חצי ליטר 33 שקלים.

חצר גשר הישנה (ליד קיבוץ גשר), 04-6752237, לא כשר

 

תפוזים מארץ ישראל

לקראת חגיגות סוף השנה האזרחית וחנוכה, המותג "מטעי בן עזר" מציעים תיבת גודי'ס לפודי'ס - במשלוח לכל רחבי הארץ וגם לחו"ל. בתיבה יש תפוזים, יין, קונפיטורה, טחינה, עוגיות, שוקולד ושאר מטעמים מארץ הקודש, שיגיעו ישירות לכל מקום שתבקשו שיגיעו. כל המוצרים בתיבה הם תוצרת ישראל. החל מ-299 שקלים לחבילה.

להזמנות: 1800890000

 

תפוזים מארץ ישראל ()
תפוזים וממתקים מארץ ישראל

   

מלצר, יש לי תפוז בסטייק

מנות טעימות עם תפוז במסעדות

 

במסעדת "לינדה" באשקלון השף מיכה קרצמן מנת סלמון ברוטב שמנת תפוז המונח מעל קרם תירס וטוויל פרמז׳ן מעל (109 שקלים). במאפיית "ניקה" בקיבוץ אשדות יעקב מציעים עוגיות שקדים עם גרידת תפוז. ארז גולקו, שמארח בביתו לארוחות במסגרת מיזם "אצלי במטבח", מגיש תפוזים בשלל וריאציות: בתור רוטב, כתוספת למנות דגים נאים וגם תפוזים כבושים.

קלמרי צרוב עם פילה תפוזים ()
קלמרי צרוב עם פילה תפוזים, מסעדת שיינע

ב"פר דרייר" ביפו, תוכלו לטעום סלט כרובית טרייה עם פקאן סיני, תפוזים, עשבי תיבול וצ׳ילי (54 שקלים). בבר המסעדה החדש "שיינע" שנפתח לפני כחודש ברחוב נחלת בנימין בתל אביב, השף אסף גבאי מגיש מנה מקורית של קלמרי צרוב על הגריל המונח מעל פילה תפוזים, קלמטה, טרגון וויניגרט כמון (56 שקלים). במסעדת "West Side" הכשרה במלון רויאל ביץ' בתל אביב, השף עומרי כהן מציע טרטר טונה עם לדעת, פילה תפוז, סורבה הדרים, שקדים קלויים, כמון ודבש (75 שקלים). ב"סיטארה" בצפון תל אביב תוכלו לטעום מנה חדשה עם תפוז, שרקח השף אורן מורד במסגרת תפריט החורף - קרודו לוקוס מוגש עם גספצ'יו הדרים, סלט שורשים של חורף וגרמולטה עשבים (79 שקלים).

 

ב"מדיטה" בירושלים השף מוטי אוחנה מגיש אסאדו עגל עם ברביקיו תפוזים וג'ינג'ר (110 שקלים) וב"גרקו הרצליה" אפשר למצוא בתפריט עוף בגריל במרינדת תפוזים, דבש וטימין (68 שקלים).

 

מתכון לעוגת תפוזים ושקדים ללא גלוטן

רוני ונציה

עוגה נפלאה ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב וללא שומנים נוספים (כמו שמן). העוגה סופר לחה ועסיסית (בגלל היעדר הקמח) ומדיפה ארומה של תמצית תפוזים מרוכזת בזכות תוספת רסק של תפוז מבושל. את העוגה טעמתי לאחרונה במספר קונדיטוריות בלונדון, שם היא ממש להיט.

 (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
(צילום: צביקה טישלר)

המצרכים (לכ-10 מנות ולתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ):

1 תפוז

6 ביצים, בטמפרטורת החדר

135 גר' (2/3 כוס) סוכר

קליפה מגוררת מ-3 תפוזים

קליפה מגוררת מ-1/2 1 לימונים

250 גר' (1/2 2 כוסות) שקדים לבנים, טחונים לאבקה

1 כפית אבקת אפייה

40 גר' (כ-5 כפות) שקדים לבנים פרוסים, לקישוט

לסירופ -

1 תפוז, סחוט למיץ

1 לימון, סחוט למיץ

40 גר' (3 כפות) סוכר 

 

מיץ תפוזים (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

אופן ההכנה:

  1. בסיר בינוני שמים את התפוז על קליפתו. מכסים במים, מביאים לסף רתיחה ומבשלים על אש נמוכה תוך בעבוע עדין כשעה עד שחוד של סכין חודרת בקלות פנימה. מוציאים מהמים, ומצננים על השיש בטמפרטורת החדר צינון מלא. מחממים את התנור ל-150 מעלות.
  2. כשהתפוז קר מסירים את הקליפה הכתומה ואת הקליפה הדקה והלבנה. חותכים לרבעים, ומסירים את הליבה הסיבית ואת הגרעינים.
  3. מעבירים למעבד מזון, ומעבדים בפולסים 30 שניות, עד שהתערובת הופכת לרסק רך אבל לא נוזלית מדי (השמרו מעיבוד יתר, שיהפוך אותה לנוזלית מאוד). לעוגה משתמשים ברסק נטו במשקל כ-180 גרם. מעבירים לקערה קטנה ושומרים בצד.
  4. שמים את הביצים והסוכר בקערת מערבל, ומקציפים כ-7 דקות במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את קליפות התפוז והלימון ואת רסק התפוז, ומערבלים לתערובת אחידה.
  5. בקערה גדולה מערבבים את השקדים הטחונים עם אבקת האפייה, ומקפלים פנימה לתערובת הביצים והתפוז בשלוש פעמים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  6. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן, ומפזרים את השקדים הפרוסים מסביב לשוליים. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך כ-40 דקות, או עד שהעוגה תפחה במקצת והיא בצבע זהוב-בהיר (אם העוגה משחימה מדי, יש לכסות בנייר אלומיניום). מצננים בתבנית על רשת צינון מלא.
  7. בזמן האפייה מכינים את הסירופ - בסיר קטן שמים את כל מרכיבי הסירופ, ומביאים לסף רתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כ-5 דקות עד לקבלת סירופ.
  8. מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור ובעודה חמה, מברישים מעליה את הסירופ החם. מצננים בתבנית צינון מלא. אפשר להגיש עם מעט יוגורט בצד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
כל מה שאפשר להכין מתפוזים בחורף
צילום: shutterstock
מומלצים