שתף קטע נבחר

למה הוא רומז? קים שוב על סוס לבן

צפון קוריאה פרסמה תמונות של קים ג'ונג און רוכב על סוס לבן בהר הקדוש פאקטו. בעבר, לפני צעדים דרמטיים, פורסמו תמונות דומות. העיתוי הפעם: לקראת תום הדד ליין שהציבה צפון קוריאה לארה"ב, כשהמו"מ במבוי סתום. "המתנה שהאמריקנים יקבלו לחג המולד תלויה רק בהם", אמרו בפיונגיאנג

צפון קוריאה פרסמה תמונות חדשות של השליט קים ג'ונג און רוכב על סוס לבן, בהר הקדוש פאקטו. לפי המומחים מדובר במעשה סמלי שעשוי ללמד על צעד משמעותי שמתכנן קים. התמונות פורסמו בתקופה של קיפאון בשיחות עם ארה"ב, ובימים של הכרעה: בסוף החודש יפקע הדד ליין שהציבה צפון קוריאה לארה"ב, כדי לראות אם וושינגטון מוכנה לבצע ויתורים כלשהם.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

  

בתמונות מופיע קים במעיל עור שאותו לבש לאחרונה בהשקת פרויקט תשתיות גדול, וכשפיקח על ניסוי בנשק חדש. אן צ'אן איל, חוקר ועריק צפון קוריאני, אמר שבתרבות הצפון קוריאנית לבישת בגדים מעור מסמלת התנגדות איתנה.

  (צילום: רויטרס)
קים ורעייתו על סוסים לבנים בהר פאקטו(צילום: רויטרס)

הרודן הוביל קבוצת רוכבים ביער מושלג למרגלות הר פאקטו. בין הרוכבים הייתה רעייתו, רי סול ג'ו, וכמה אנשי ממשל. בדיווח של סוכנות הידיעות הצפון קוריאנית נאמר שקים ג'ונג און ביקר בכמה מקומות היסטוריים, טיפס על ההר והותיר "עקבות קדושות באתרי הקרבות המהפכניים" באמצעות "שלג בתולי שהגיע עד גובה הברך".

 

בצפון קוריאה מסמל הסוס הלבן את עוצמתו של המנהיג. גם להר פאקטו, הר געש רדום בגבול סין, יש חשיבות סמלית גדולה בצפון קוריאה. לפי המסורת מדובר במקום הולדתם של העם הקוריאני ושל קים ג'ונג איל, אביו של קים והרודן לשעבר. עם זאת, לפי היסטוריונים ומסמכים סובייטיים קים ג'ונג איל נולד ברוסיה כשאביו, קים איל סונג, היה בגלות. לפי התעמולה הצפון קוריאנית קים איל סונג, אבי האומה, נלחם בכובשים היפנים בהר פאקטו.

  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

לפני כחודשיים פרסמה צפון קוריאה תמונות דומות. גם אז העריכו הפרשנים שייתכן שהגעתו של קים להר הקדוש נועדה לחזק את הלגיטימיות שלו כמנהיג, לקראת החלטה דרמטית אפשרית. קים נוהג לבקר בהר פעם או פעמיים בשנה, לעיתים לפני צעדים משמעותיים ושינויים במדיניותו: הוא הגיע לאזור בנובמבר 2013, לקראת טיהורים והוצאתו להורג של דודו, ג'אנג סונג תאק, שהואשם בחתירה תחתיו. קים טיפס על ההר בדצמבר 2017 – זמן קצר לפני פריצת הדרך הדיפלומטית שהובילה לפסגה היסטורית עם דונלד טראמפ בסינגפור, הפגישה הראשונה בין מנהיגי ארה"ב וצפון קוריאה.

 

בתחילת השבוע השיק קים פרויקט תשתיות גדול ליד העיר סמג'יון. צפון קוריאה הקימה שם עיירה חדשה, ומציגה אותה כסימן לחוסן של המדינה מול הסנקציות שהוטלו עליה בגלל תכניות הגרעין והטילים הבליסטיים. "זו תמצית התרבות המודרנית", הכריז השלטון. הטקס ליד סמג'יון והרכיבה על הסוס הלבן מגיעים כאמור בימים מכריעים, לקראת תום הדד-ליין של צפון קוריאה לארה"ב.

  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

המו"מ בין וושינגטון לפיונגיאנג נמצא במבוי סתום מאז הפסגה בהאנוי בחודש פברואר, שהופסקה מוקדם מהצפוי והסתיימה ללא תוצאות. בשבועות האחרונים היו לצפון קוריאה כמה הצהרות תקיפות. השבוע אמר סגן שר החוץ של צפון קוריאה, רי תאה סונג: "בחירת המתנה שארה"ב תקבל לחג המולד תלויה לחלוטין בהחלטה שלה".

 

היום פורסם שהוועדה המרכזית של מפלגת השלטון בצפון קוריאה תתכנס בהמשך החודש, "כדי לדון ולהחליט בעניינים קריטיים, שתואמים את צרכי ההתפתחות של המהפכה הקוריאנית ואת השינוי במצב במדינה ומחוצה לה". ב-1 בינואר אמור קים לשאת את נאום השנה החדשה – אירוע פוליטי חשוב שיכול ללמד על המדיניות שלו לשנה הקרובה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
קים ג'ונג און בהר פאקטו
צילום: רויטרס
מומלצים