שתף קטע נבחר

הפסיכיאטר ביקש "בדיקות נוספות" וההכרעה על כשירות מלכה לייפר שוב נדחתה

פאנל מומחים שמונה על ידי בית המשפט כדי לקבוע אם לייפר - שמואשמת באוסטרליה בביצוע עבירות מין בשלוש תלמידות - כשירה לעמוד לדין, ביקש לדחות את מתן חוות הדעת בחודש כדי לבחון אותה כמה פעמים נוספות. עורך דינה: "היא מקבלת טיפול פסיכוטי בכלא"

פאנל מומחים פסיכיאטריים שמינה בית המשפט המחוזי בירושלים לבחינת מצבה הנפשי של מלכה לייפר ביקש דחייה במתן חוות דעתו. הפאנל אמור היה לקבוע הבוקר (יום ג') האם לייפר כשירה לעמוד לדין. אוסטרליה מבקשת להסגיר לידיה את לייפר כדי להעמידה לדין בגין ביצוע עבירות מין בתלמידות בעשור הקודם.

 

הפסיכיאטר של מחוז ירושלים, אחד מחברי פאנל המומחים, בדק את לייפר עד כה פעם אחת בלבד. הוא ביקש זמן נוסף כדי לבחון את לייפר כמה פעמים נוספות. חוות הדעת של הפאנל תימסר בעוד חודש, ב-10 בינואר.

מלכה לייפר (צילום: עמית שאבי)
נאשמת בביצוע עבירות מין בשלוש תלמידות באוסטרליה. לייפר(צילום: עמית שאבי)

עו"ד טל גבאי המייצג את לייפר מסר כי "במהלך המשפט הוגשו עשרות חוות דעת שקבעו שלייפר לא כשירה לעמוד לדין. נגד חוות הדעת הללו יש שתי חוות דעת שקבעו שהיא מתחזה ובית המשפט דחה אותן. העובדה שהיא לא מגיעה לבית המשפט מדברת בעד עצמה, היא מקבלת טיפול פסיכוטי בכלא ומצבה הנפשי נבדק מידי יום בכלא. אנחנו רוצים לקוות שרעשי הרקע לא ישפיעו על ההליך".

 

המתלוננות נגד לייפר מסרו: "למה שקרה כאן היום אין שום היגיון. לא יכול להיות שבזמן שאנחנו במתח ובחרדות, רשויות המדינה מתרשלות פעם אחר פעם, וההסגרה נדחית. הגיע הזמן שמישהו בישראל יתעורר ויביא לנו את הצדק".

 

מארגון JCW המלווה את הנפגעות נמסר כי "מצער ומעציב לראות איך כל פעם מחדש הסגרתה של מלכה לייפר נדחית שוב ושוב. הנפגעות משוועות לצדק ולאחר חוות דעת רבות שניתנו, אין שום חוות דעת שתוכל לשנות את התמונה. בכל יום שההסגרה נדחית זה עוול שלא יכופר".

 

בספטמבר האחרון קבעה השופטת חנה מרים לומפ כי בשל "פגמים רבים שעלו בחוות הדעת מטעם הפסיכיאטר המחוזי, שבין היתר התבססו על עובדות שגויות שהוצגו בפני הרופאים, והדבר השפיע על דעתם בטרם חוות הדעת", הפרקליטות לא הצליחה להוכיח כי לייפר מתחזה לחולת נפש.

 

בנוסף קבעה השופטת כי הראיות על "שיחה עם אנשים ועריכת קניות אינם מלמדים בהכרח על התחזות פסיכיאטרית". עם זאת, לאור הסתירות שעלו בעבר ומורכבות המקרה היא החליטה למנות פאנל מומחים מטעם בית המשפט שיבחן שוב את מצבה הנפשי של לייפר.

 

 

לפי בקשת ההסגרה מאוסטרליה, לייפר ביצעה עבירות מין בין השנים 2008-2004 בשלוש תלמידות בבית הספר החרדי לבנות "עדת ישראל" במלבורן, תוך ניצול מעמדה כמורה וכמנהלת ותמימותן של הילדות. בבקשת ההסגרה מיוחסים ללייפר עשרות אישומים, הכוללים מעשה מגונה בקטין ואינוס.

 

בעקבות התלונות של תלמידות נגדה הושעתה לייפר ב-2008 מבית הספר ונמלטה לישראל. במרץ 2012 הוצא נגדה צו מעצר בבית משפט באוסטרליה, וב-2014 החלו הליכי ההסגרה מישראל. לייפר נעצרה, אך שוחררה למעצר בית בביתו של הרב יצחק דוד גרוסמן במגדל העמק.

האחיות דסי ארליך, אלי סאפר וניקול מאייר (צילום: EPA)
המתלוננות נגד לייפר - האחיות דסי ארליך, אלי סאפר וניקול מאייר(צילום: EPA)

ב-2016 קבע הפסיכיאטר המחוזי כי לייפר אינה כשירה לעמוד לדין. בעקבות כך הופסקו הליכי ההסגרה ולייפר קיבלה טיפול פסיכיאטרי אחת לחודש, אך חוקרים פרטיים חשפו כי לייפר היא למעשה מתחזה, וכי היא מתפקדת באופן עצמאי.

 

בדצמבר 2017 צולמה לייפר מסתובבת בשכונת מגוריה בירושלים, עורכת קניות וממתינה בסניף הדואר. בעקבות הסרטון, שהציג את לייפר כאדם נורמטיבי, הוגשה התלונה במשטרה וחודשו הליכי ההסגרה נגדה. כמו כן, הוגשה חוות דעת פסיכיאטרית חדשה שקבעה כי לייפר אינה סובלת ממחלת נפש במובנה המשפטי, מבינה את משמעות ההליך וכשירה לעמוד לדין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי
מלכה לייפר
צילום: עמית שאבי
מומלצים