שתף קטע נבחר

באירוע לציון גירוש יהודים מאיראן וממדינות ערב: נציגים ממרוקו ותימן

באירוע לציון גירוש כ-850 אלף פליטים יהודים שקיימה משלחת ישראל באו"ם השתתפו שגרירים, נציגי הקהילה וגם דיפלומטים ממרוקו ותימן. מיס עיראק לשעבר נאמה לצד השגריר דנון וסיפרה על ביקורה בארץ: "קיבלו אותי בזרועות פתוחות אף שארצי לא הייתה הוגנת"

משלחת ישראל ל או
אירוע לציון גירוש פליטים יהודים באו"ם

באירוע לציון גירושם של כ-850 אלף פליטים יהודים ממדינות ערב שקיימה משלחת ישראל לאו"ם, יום לאחר המושב השנתי של מליאת העצרת הכללית בסימן כ"ט בנובמבר, השתתפו שגרירים מהעולם, בכירים באו"ם, נציגי הקהילה היהודית ודיפלומטים נוספים – וגם נציגים ממרוקו ותימן.

 

האירוע התקיים יום לאחר המושב השנתי של מליאת העצרת הכללית בסימן כ"ט בנובמבר, שבו מועברות כמדי שנה מספר החלטות פרו-פלסטיניות המדגישות את נושא הפליטים הפלסטינים, אך מתעלמות מהפליטים היהודים. אלה, נאלצו להימלט מארצות מגוריהם לקראת הקמת המדינה ועד לראשית שנות ה-70 בשל רדיפות והתנכלויות מצד הרשויות והאוכלוסיות המקומיות, תוך שהם מותירים את רכושם מאחור.

משלחת ישראל ל או
משלחת ישראל באו"ם

 

בשנים האחרונות פועלות נציגויות ישראל בעולם להגביר את המודעות לנושא. בתוך כך, בשנת 2014 חוקקה הכנסת את חוק "יום לציון היציאה והגירוש של יהודים מארצות ערב ואיראן". התאריך שנקבע לציון היום הוא 30 בנובמבר, כאמור למחרת תאריך כ"ט בנובמבר - יום החלטת החלוקה בעצרת האו"ם.

 

סביב תאריך זה, נציגויות ישראל בעולם ציינו את הנושא בדרכים שונות ומגוונות. בשגרירות ישראל בהודו בחרו השליחים לשתף מיליוני עוקבים ברשתות החברתיות בהיסטוריה המשפחתית האישית שלהם. בקזחסטן, הדגישה השגרירות את העובדה שמדובר במדינה מוסלמית - ובחרה לחבר בין מוסיקה אותנטית של בן לפליטים מעיראק, המוסיקאי יאיר דלאל, לבין הקהל הרחב תחת הכותרת "גשרים של ידידות".

אירועים לציון גירוש 850 אלף יהודים ממדינות ערב (צילום: משרד החוץ )
הזמר יאיר דלאל בקזחסטן(צילום: משרד החוץ )

אירועים לציון גירוש 850 אלף יהודים ממדינות ערב (צילום: משרד החוץ )
(צילום: משרד החוץ )

אירועים לציון גירוש 850 אלף יהודים ממדינות ערב (צילום: משרד החוץ )
אירוע לציון הגירוש באטלנטה, ארה"ב(צילום: משרד החוץ )

בקונסוליה הכללית של ישראל באטלנטה, בארצות הברית, בחרו לציין את האירוע במכללת מורהאוס, ובכך חשפו את הנושא בפני קהל משפיענים אפרו-אמריקנים. במומבאי שבהודו קיימה הקונסוליה הישראלית אירוע מיוחד בבית הספר לממשל. שם, הוצגה בפני הסטודנטים והסגל תערוכה ייחודית שהופקה לרגל היום, והוקרן סרט על המחתרת הציונית בעיראק בימים שקדמו לקום המדינה. בלונדון, בריטניה, יזמה השגרירות ריאיון עם הסופרת לבנה זמיר ברשת BBC, שגורשה ממצרים עם משפחהתה וסיפרה את סיפורה של קהילת היהודים במקום.

 

שגריר ישראל באו"ם, דני דנון, נאם לצד השליח האמריקני למאבק באנטישמיות, בעצמו בן לפליטים יהודים מעיראק, וכן שרה עידן - מיס עיראק לשעבר. עידן, המדברת בשבחה של ישראל בעולם, סיפרה על ביקורה בארץ: "רציתי ללמוד יותר על המדינה הקטנה שכל כך הרבה מדינות ערב רואות בה אויב, איום".

 

עידן תיארה את ביקורה במוזיאון למורשת העיראקית באור יהודה, והוסיפה: "הרגשתי מחוברת לקהילה העיראקית בישראל, שקיבלה אותי בזרועות פתוחות ועם כל כך הרבה אהבה, אף שארצי התייחסה אליהם בצורה לא הוגנת. כשראיתי שעל דרכונם יש חותמת של הממשל העיראקי שאומרת 'יציאה לכיוון אחד ללא אפשרות לחזור' - התביישתי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים