שתף קטע נבחר

נעמה יששכר דיברה מהכלא: "תנו לי לבוא לביהמ"ש"

חודשיים לאחר שנגזרו עליה 7.5 שנות מאסר, בבית המשפט במוסקבה התקיים דיון בערעור שהגישה הישראלית שנעצרה בשדה התעופה עם קנביס. יששכר השיבה לשאלות מתא מעצר בשיחת וידאו. השופטים קבעו דיון נוסף שבו תגיע לבית המשפט. אמה אמרה בסוף הדיון: "הנוכחות שלה חשובה. יש לה אנרגיה שמקרינה על כולם"

בבית המשפט במוסקבה התקיים הבוקר (יום ה') הדיון בערעור שהגישה הישראלית נעמה יששכר, העצורה ברוסיה בגין החזקת סמים, על העונש הכבד שנגזר עליה. הדיון נערך חודשיים לאחר שיששכר נשלחה -7.5 שנות מאסר. אמה של נעמה, יפה, ואחותה ליעד, נכחו בבית המשפט, בעוד היא עצמה השיבה לשאלות בשיחת וידאו מתא המעצר.

 

בפתח השיחה עימה הסבירה נעמה כי הסיטואציה קשה עבורה וביקשה להגיע פיזית לבית המשפט, אך התביעה התנגדה לבקשה בטענה שאין הפרת זכויות בקיום הדיון ללא נוכחותה הפיזית.

 

חרף טענות התביעה, השופטים נעתרו לבקשתה של נעמה וקבעו דיון נוסף שייערך בשבוע הבא במסגרתו תגיע לבית המשפט. אחד מפרקליטיה של יששכר, ודים קליובגנט, נימק את בקשתה: "נעמה אמרה שהיא צריכה להיות כאן בעיקר משתי סיבות - היא מתקשרת בצורה גרועה באמצעות מתורגמן, בגלל הרעשים וחוסר ההבנה, ושנית, היא רוצה לדבר עם השופטים שלה באופן אישי . נוכחותה כאן הכרחית".

  

 
נעמה יששכר ()
נעמה יששכר בשיחת וידאו מתא המעצר
 


יפה וליעד יששכר ()
יפה וליעד יששכר בפתח בית המשפט

  

יפה יששכר אמרה בתום הדיון: "אני מאוכזבת שהם לא הביאו אותה. שהם חשבו שהם יוכלו לנהל ככה משפט חשוב. היא הייתה מאחורי סורגים, הקליטה לא הייתה טובה, לקח להם הרבה זמן והמתורגמנית לא הייתה בסדר. הנוכחות שלה חשובה פה, לדבר עם העורכי דין, לשמוע את השופטים. לנעמה יש נוכחות מיוחדת, זה משהו אחר, מין אנרגיה ואת שמקרינה על כולם". 

 

מדובר בערעור בהרכב של שלושה שופטים. עם הגשת הערעור אמר עו"ד קליובגנט: "מדובר בפסק דין של ארבעה עמודים, מלא בליקויים, הפרות וסתירות שלשם הבהרתם ניסחנו כתב ערעור בהיקף של 56 עמודים. הרי אנו, בניגוד לתביעה ולבית המשפט, לא יכולים להרשות לעצמנו לטעון טיעונים חסרי ביסוס. מסקנת הביניים שלנו היא כי מדובר במקרה בו אין עקבות לצדק משפטי כלשהו, בדיוק כפי שאין בו עקבות לביצוע פשע כלשהו. אף על כך, מרשתנו כלואה במדינה זרה כבר 8 חודשים. אז מי היא, אם לא בת ערובה? עכשיו זהו תפקידנו להוכיח את חוסר הצדק בפני ערכאת הערעור, ואנו מקווים שיקשיבו לנו".

 

כמה חודשים לאחר שנעצרה בשדה התעופה התגלה כי ברוסיה קושרים בין גורלה של יששכר לגורלו של האקר רוסי, אלכסיי בורקוב, שהוחזק בישראל במשך ארבע שנים. בורקוב נעצר בנמל התעופה בן גוריון, רגע לפני שחזר עם בת זוגו מחופשה בישראל, בחשד להונאה ועבירות סייבר בארצות הברית.

 

 
הוא הוסגר לארה"ב בסופו של דבר לפני חודש לאחר שבית משפט העליון קבע כי הדבר מותר, זאת למורת רוחה של מוסקבה. רוסיה ביקשה גם היא להסגיר את בורקוב לידיה, אך מהמסמכים הרשמיים המצויים במערכת המשפטית ומההחלטות של בית המשפט המחוזי ובית המשפט העליון שדנו בערעוריו של בורקוב, עלה כי ארה"ב הייתה הראשונה שביקשה את הסגרתו.

 

משפחת יששכר עתרה תחילה נגד ההסגרה, אך בהמשך החליטה האם יפה למשוך את העתירה, בעקבות שיחות שקיימו עם בני המשפחה גורמים מדיניים המעורבים בטיפול בעניינה. "נעמה לא תהיה כלי משחק בידי ההאקר הרוסי ואנשיו. אני מתפללת לכך שהחלטתי לא תגרום להרעה במצבה של נעמה בכלא הרוסי ונותנת אמון מלא בנשיא ובראש הממשלה שימשיכו לפעול מול נשיא רוסיה על מנת להביא לשחרורה המיידי של נעמה", הוסיפה.

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו והנשיא ראובן ריבלין ביקשו מנשיא רוסיה ולדימיר פוטין לחון את יששכר. בין שתי המדינות מתקיימים מגעים שקטים בנושא. ההערכה היא שאם תתרחש פריצת דרך - היא תהיה בסמוך לביקורו של פוטין בירושלים בחודש ינואר הקרוב.

פורסם לראשונה 12/12/2019 09:08

 

רועי רובינשטיין השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים