שתף קטע נבחר

פקיסטן: עונש מוות לנשיא לשעבר מושרף

מושרף, שתפס את השלטון בהפיכה צבאית ב-1999, שוהה באמירויות, שלא צפויה להסגיר אותו

בית משפט בפקיסטן גזר היום (ג') עונש מוות על הנשיא לשעבר פרווז מושרף אחרי שזה הורשע בבגידה חמורה ובחתירה תחת החוקה. מושרף, שתפס את השלטון בהפיכה צבאית ב-1999 ואחר כך כיהן כנשיא, אינו שוהה בפקיסטן כעת.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

נשיא פקיסטן לשעבר פרווז מושרף פרווז מושארף עונש מוות (צילום: EPA)
הנשיא לשעבר מושרף. אין הסכם הסגרה(צילום: EPA)

האישומים נגד מושרף נוגעים לתקופה שבה אכף מצב חירום לאומי, בשנת 2007, כשהתמודד עם התנגדות הולכת וגוברת לשלטונו. תחת הוראות החירום הושעו כל חירויות האזרח, זכויות האדם והתהליכים הדמוקרטיים מנובמבר 2007 עד פברואר 2008. בתקופה זו הורה מושרף להחזיק כמה שופטים בכירים בעצר בית.

 

שנות שלטונו האחרונות של מושרף התאפיינו במאבקים בינו לבין מערכת המשפט על רקע רצונו להמשיך לכהן כראש הצבא בעודו מכהן כנשיא. הוא התפטר ב-2008, אחרי שמפלגה פוליטית שתמכה בו נחלה מפלה בבחירות הכלליות, ומאז העביר את רוב זמנו בחו"ל.

אחתאר שאה עורך דינו של נשיא פקיסטן לשעבר פרווז מושרף (צילום: EPA)
אחתאר שאה, עורך דינו של מושרף. לא צפוי לחזור מדובאי(צילום: EPA)

הפעם האחרונה שבה שהה מושרף על אדמת פקיסטן הייתה ב-2016, ואז הותר לו לצאת ממנה בערבות כדי לקבל טיפול רפואי. מאז הוא חי בדובאי, ומדווחים שהוא חולה מאוד. בין פקיסטן לאמירויות אין הסכם הסגרה, ולא סביר להניח שהרשויות באמירויות יעצרו את מושרף.

 

בחודש שעבר פרסם מושרף סרטון וידאו ממיטתו בבית חולים בדובאי ובו טען כי לא נערך לו שימוע הוגן. "שירתי את האומה וקיבלתי החלטות לטובת המדינה", טען בסרטון.

 

מושרף נחשב למי שהיה בעל בריתה של ארה"ב במלחמה בטרור שעליה הכריזה וושינגטון אחרי מתקפת הטרור של 11 בספטמבר 2001. החלטתו להתייצב לצד ארה"ב הקימה עליו ביקורת מצד מפלגות דתיות בארצו והובילה לשנים של אלימות בפקיסטן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
מושרף. שלח שופטים למעצר
צילום: EPA
מומלצים