שתף קטע נבחר

הומלסית ניקבה צמיגים בשביל קורת גג במעצר, השופט הורה לרשויות לסייע

המשטרה דרשה להטיל 15 חודשי מאסר על חסרת בית מהקהילה הטרנסנג'נדרית בגין השחתת רכבי יוקרה, בהם רכבו של היחצ"ן רני רהב. השופט קבע כי הרשויות כשלו במציאת פתרון עבורה וגזר עליה 7 חודשים בכלא - שאותם כבר ריצתה. עיריית ת"א: "האחריות של משרד השיכון"

 

ניקוב צמיגים עשרות כלי רכב רני רהב תל אביב (צילום: דוברות המשטרה)
הכלים שבאמצעותם נוקבו הצמיגים(צילום: דוברות המשטרה)
חסרת בית בת 46 מהקהילה הטרנסג'נדרית ניקבה צמיגים של 11 מכוניות בתל אביב במטרה להיעצר ולא להעביר את הלילות ברחובות - ולמרות דרישת המשטרה למאסר של שנה ושלושה חודשים, בית המשפט שחרר אותה אתמול (שלישי) ממעצר והורה לרשויות לסייע לה.

 

האישה נעצרה באוגוסט האחרון לאחר שורת מקרים שבהם נוקבו רכבי יוקרה, בהם הקדילאק של היחצ"ן רני רהב, מכוניות של שגרירות רומניה ובלרוס, וכן רכב של עיריית תל אביב.

 

בהסדר טיעון דיוני שנערך עם המדינה היא הורשעה ב-11 סעיפים של חבלה מכוונת ברכוש, ותשעה מקרים של החזקת סכין - אך הצדדים לא סיכמו על העונש והשופט התבקש להכריע. התובע מטעם המשטרה אמר כי אין בכוונתם להתעלם מנסיבותיה הקשות של הנאשמת - אך דרש לגזור עליה עונש של 15 חודשי מאסר בגין חומרת המעשים שבוצעו לאורך זמן - והנזק שהצטבר לכ-11 אלף שקל.

 

מנגד, עורך דינה של האישה מטעם הסנגוריה הציבורית, שי אורן, אמר כי ישנן נסיבות אישיות ייחודיות וציין כי היא הודתה שעשתה זאת בשל מצוקת דיור ורצון לקורת גג - גם במחיר של מעצר. "היא עברה התעללויות בהיותה דיירת רחוב, והייתה צריכה להתמודד עם צרכני סמים ודרי רחוב אחרים". אורן הדגיש גם את הקשיים של חסרת הבית לשכור דירה.

 

במהלך הדיון ולקראת גזר הדין, העידה גם היועצת השיקומית לסנגוריה הציבורית במחוז תל אביב, ד"ר גילי תמיר, שאמרה כי מדובר באוכלוסיות שנופלות בין הכסאות. "זה לא המקרה הראשון שנתקלתי בו", אמרה תמיר בדיון. "הצרכים שלה הם דיור לבודדים, ושהעירייה תהיה הגוף ששוכר את הדירה". תמיר ציינה כי למרות שהאישה זכאית לסיוע בשכר דירה ממשרד השיכון שיועבר לעירייה - הרשויות עדיין לא מפעילות תוכנית כזאת. "זה קשה מאוד לגור ברחוב בחורף, בלי קורת גג. חייבים למצוא לזה פתרון, זה חלק מאחריות המערכת, ואם היה מענה - היא הייתה משתחררת ממעצר".

 

השופט דחה את המשטרה וקבע: "הרשויות לא השכילו למצוא פתרון" (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
השופט דחה את המשטרה וקבע: "הרשויות לא השכילו למצוא פתרון"(צילום: shutterstock)

בשיחה עם ynet אמרה תמיר כי "נשים כמוה שקופות ואין להן מערך תמיכה. פתרונות העירייה הקיימים לא מתאימים לאוכלוסייה הזאת - ולכן לא מעט אנשים כמוה נשארים בכלא. אחרי הדיון ארגנו לה מסגרת ללילה אחד בינתיים. בינתיים נוצר לה חוב של 10,000 שקל לביטוח הלאומי בגלל הכלא, ואנחנו מנסים למצוא לה מסגרת מתאימה".

 

השופט ירון גת, שלא נותר אדיש לסיפור חייה של האישה, קבע באופן חריג כי "עולה תמונה של רקע אישי ונפשי קשה וייחודי שממנו ניתן ללמוד כי מעשיה בוצעו מזעקה נואשת לעזרה מהחברה, שעד כה לא השכילה לתת מענים הולמים למצוקותיה". השופט ציין כי "מערכת הרווחה עדיין לא השכילה למצוא פתרון שיסייע לה לפתור את מצוקותיה, בעיקר את מצוקת הדיור", וגזר עליה שבעה חודשי מאסר ללא קנס כספי. עם זאת, מכיוון שספירת החודשים בוצעה מיום מעצרה באוגוסט ועמידתה בקריטריונים של שחרור מנהלי ממאסר - היא שוחררה מיד לאחר גזר הדין.

 

"אני מוצא להורות לרשויות הרלוונטיות במשרד הרווחה, בעיריית תל אביב ויתר המשרדים למצוא פתרון למצוקותיה של הנאשמת, ובפרט לבעיית הדיור שהיא הבעיה האקוטית אשר מחייבת פתרון מיידי ככל הניתן", אמר השופט.

 

עיריית ת"א: "האחריות של משרד השיכון"

בעיריית תל אביב-יפו מסרו כי "מנהל השירותים החברתיים מסייע לדרי רחוב במתן פתרונות דיור זמניים, כגגונים ודירות מעבר ובמתן סיוע במיצוי זכויות מול משרדי הממשלה, לרבות מיצוי זכויות בפתרון דיור לטווח הארוך, נושא אשר נמצא בתחום האחריות של משרד השיכון בלבד. מעבר לכך, מדובר בנושאים בתחום צנעת הפרט ולא נוכל למסור אינפורמציה נוספת".

 

ממשטרת ישראל נמסר בתגובה כי "כתב האישום מייחס לנאשמת 11 אישומים שעניינם חבלות במזיד ברכבים והחזקות סכין, כשהנאשמת פוגעת ברכבים אקראיים ברחבי תל אביב. במהלך הדיונים מסר בא כוח הנאשמת בשמה כי אין חלופת מעצר להציע וכי הנאשמת אינה מעוניינת להשתחרר, ובית המשפט הורה על מעצרה עד תום ההליכים. נציין כי כבר במעצר הימים בחודש אוגוסט, הנאשמת מסרה לביהמ"ש כי היא מתכוונת להמשיך במעשיה ככל שתשתחרר ממעצר.

 

"בימים האחרונים, התקיים דיון במסגרתו הודתה הנאשמת בכתב האישום ונוכח חומרת המעשים וריבויים - עתרה התביעה למאסר בפועל. הסנגור הדגיש בטיעוניו לעונש כי הנאשמת עצורה בהליך לפי בקשתה ובהעדר חלופה ונגזר דינה ל-7 חודשי מאסר כשבית המשפט התייחס בהחלטתו גם למורכבות הנסיבות וביקש מהרשויות לבחון פתרונות נוספים בעניינה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביגיל עוזי
ארכיון
צילום: אביגיל עוזי
מומלצים