שתף קטע נבחר

הציונות הדתית במחלוקת: זעם בעקבות ההסכם עם עוצמה יהודית

פעילי הבית היהודי פנו ליו"ר פרץ בדרישה לכנס את המרכז ולדון בהסכם שנחתם ללא ידיעתם - ומבלי לעדכן את מס' 2, ח"כ יוגב: "לא יגנבו לנו את המפלגה". פרץ: "הרמנו מפלגה מהקרשים". הרב דרוקמן, שנחשב לסמכות הדתית העליונה של המפלגה, הודה: "זה לא על דעתי". גם הרב בני לאו גינה

 

מחלוקת בציונות הדתית בעקבות החיבור הפוליטי החדש: אחרי שיו"ר הבית היהודי רפי פרץ הודיע אתמול (שישי) על הסכם ראשון עם מפלגת עוצמה יהודית, שיכלול גם את שילוב חבריה ברשימתו, פעילים בציונות הדתית יצאו נגד המהלך.

רפי פרץ ואיתמר בן גביר ()
רפי פרץ ואיתמר בן גביר

הרב חיים דרוקמן, ממנהיגי הציונות הדתית ומי שנחשב בשנים האחרונות גם לסמכות הדתית העליונה בבית היהודי, סירב להתייחס לנושא, לאחר שביום שישי הודה בשיחה עם אתר "כיפה" כי איש לא התייעץ איתו בנושא והדגיש: "זה לא על דעתי". עם זאת, דרוקמן סירב להביע עמדה ערכית באשר לחיבור עם עוצמה יהודית והסתפק באמירה "צר לי שהדברים הגיעו לידי כך".

 

לעומתו, הרב בני לאו, שמקפיד לרוב שלא להתייחס לנושאים פוליטיים ואינו מזוהה עם המפלגה - חרג ממנהגו ומתח בדף הפייסבוק שלו ביקורת חריפה על איחוד הכוחות בין רפי פרץ לאיתמר בן גביר. "הבית היהודי הפוליטי הודיע ברבים שהוא אינו משמש בית לעם היהודי, אלא לסקטור מסויים שמזדהה עם תורת הגזע מבית מדרשו של הרב מאיר כהנא", טען לאו שלא הסתיר אכזבתו.

 

לדבריו, בחזונו, "בית יהודי זה מקום שזוכר שהיינו מיעוט נרדף במשך כל ההיסטוריה שלנו וכעת אנחנו ריבון ששולט על מיעוטים". לאו טען כי "זה המבחן הראשון של מדינה יהודית. אנחנו נשמור בקפדנות יתרה על זכויותיהם של כל מי שחי תחת כנפיה של המדינה היהודית, בלי שום אפליה. בית יהודי זה מקום שמבקש לתת לכל בניו ובנותיו לחיות בו בלי תחושת זרות ונרדפות. גם אם אני חי ומאמין בשמירת מסורת קפדנית על פי ההלכה, אלחם על זכויותיהם של כל אחיותיי ואחיי להרגיש כאן בבית. כן, גם בכותל, וכן, גם ברישום לנישואין. בית יהודי לא מפחד מריבוי קולות ולא כופה את דעת האחד על אחר".

 

פעילי הבית היהודי: "לא יגנבו לנו את המפלגה"

הערב כבר דרשו פעילים במפלגה מפרץ לבטל את הסכם החבירה עם עוצמה יהודית והאשימו אותו ב"גניבת המפלגה בעזרת טריקים פוליטיים". החתומים על המכתב, בהם סגני ראש העיר מטעם המפלגה, כתבו כי הם "נדהמו" לגלות על ההסכם שנחתם עם עוצמה יהודית ללא ידיעת מרכז המפלגה וחבר הכנסת מוטי יוגב, על אחת כמה וכמה שלא מדובר ב"בלוק טכני".

בני לאו חיים דרוקמן (צילום: משה מילנר, לע
לא תמכו באיחוד בין המפלגות(צילום: משה מילנר, לע"מ, ירון ברנר)

עוד נכתב כי פרץ לא קיים דיון במרכז המפלגה על חיבורים "נכונים וטבעיים יותר", כלשונם, ואמרו כי הוא "ממשיך לנהל תרגילים פוליטיים ללא אנשי המפלגה, כמו גם נוקט בכל דרך על מנת שלא להתמודד בבחירות דמוקרטיות ומונע את התמודדותם של מנהיגים נוספים בציונות הדתית, וזאת רק בכדי לחסום אותם ולשמור על כסאך".

 

יוגב עצמו, מס' 2 במפלגה, כתב בטוויטר כי "בשעה שחתרתי להסכם עם האיחוד הלאומי בעידוד הרב רפי פרץ, נחתם הסכם עם מפלגת עוצמה, שלא בידיעתי ולא על דעתי. יש לכנס את מרכז המפלגה בדחיפות לדון בהסכם, באופן בחירת הרשימה ובמיזוג עם האיחוד הלאומי, ולאפשר לציבור חברי הבית היהודי לקבל את ההכרעה. אנחנו מפלגה ציונית, דתית ודמוקרטית".

 

הפעילים ציינו כי "מכיוון שאנחנו נציגי הבית היהודי בסניפים וברשויות זה שנים רבות, ובשל העובדה שמפלגת הבית היהודי הינה מפלגה ותיקה בעלת מוסדות שנבחרו בחוק ואינה מפלגה של איש אחד, הינך מתבקש להודיע לאלתר על ביטול ההסכם, להביא את הצעותיך למרכז המפלגה לדיון אמיתי (המרכז אינו חותמת גומי) ולקיים בחירות דמוקרטיות. אנחנו נבחרנו באופן דמוקרטי ומשרתים את הציונות הדתית בהתנדבות זה שנים רבות, ואף אחד לא יגנוב לנו את המפלגה בטריקים פוליטיים.

 

"אין שום סיבה שתגרור מפלגה מפוארת לתהום הפוליטית, ותמנע את היכולת לאחד את כל גווני הציונות הדתית רק בגלל חששך מהתמודדות", הוסיפו ואיימו כי "אם לא תכנס מיידית את מרכז הבית היהודי לקיום בחירות וניהול הליך דמוקרטי - נכנס אנו את מרכז המפלגה ונכריז על בחירות דמוקרטיות שיחזירו את האמון והלגיטימציה הציבורית שאיבדנו בשנה האחרונה".

 

פרץ: "הרמנו את המפלגה מהקרשים"

בתגובה לדברים הקשים השיב פרץ כי בדיוק לפני שנה הוא נקרא לעמוד בראשות המפלגה "בשעת המשבר הגדול בתולדותיה", כדבריו. "הרמנו את המפלגה מהקרשים, ולאחר חיבורים נדרשים הצלחנו להציל את מחנה הימין ולהביא את המפלגה להישג מרשים נגד כל הסיכויים. בבחירות האחרונות ויתרתי מיוזמתי על הובלת רשימה משותפת מתוך דאגה לעתיד הציונות הדתית. מתחילת דרכי בזירה הפוליטית לא היססתי לרגע לשלם מחיר אישי כאשר טובת הבית ומחנה הימין כולו בלבד עומדת לנגד עיני, וכך אעשה גם בהמשך", כתב.

  (צילום: אמיל סלמן)
פרץ הודף את הביקורת: "הצלחנו להציל את מחנה הימין"(צילום: אמיל סלמן)

שר החינוך אמר כי הוא "קשוב לרחשי הציבור" ולכן הוא פועל לקידום חיבורים בציונות הדתית, תוך כדי שהוא מדגיש שהחיבור עם עוצמה יהודית הוא רק "הצעד הראשון". פרץ קרא לבצלאל סמוטריץ' ולנפתלי בנט להיפגש עימו בהקדם על-מנת לחתום על ריצה משותפת עם האיחוד הלאומי והימין החדש, ואמר כי הדבר נדרש על-מנת להציל את גוש הימין כולו. 

 

"הבחירות הקרובות גורליות לציונות הדתית ולמחנה הימין כולו, ראינו איך מפלגות כמו כחול לבן ניהלו משא ומתן ציני עם חברי כנסת מהרשימה המשותפת שתומכים בטרור ובחרם נגד ישראל", טען פרץ. "היינו כפסע מהקמת ממשלה הנשעת על הקולות האלו וכל העשייה שלנו בשנים האחרונות הייתה יורדת לטמיון. הדירו אותנו בכוונת תחילה, לא רצו דתיים בהובלת המדינה".

 

בכחול לבן תקפו את פרץ על הדברים ומסרו כי "לא נקבל הטפות מוסר ממי שלא מממש את הערכים היהודיים הבסיסיים של 'ואהבתם את הגר כי גרים הייתם בארץ מצרים' וחבר לגזענים. לא נקבל הטפות מוסר על הנכונות שלנו להקשיב לכל אזרחי ישראל. בכחול לבן יש יותר שומרי מסורת מברשימתו של השר רפי פרץ, והיא בוודאי מייצגת את הערכים היהודיים יותר מאשר הכהניסטים אליהם הוא חבר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים