שתף קטע נבחר

שר המשפטים ענה למנדלבליט: יזמן מועמדים מחוץ לפרקליטות למ"מ פרקליט המדינה

לאחר שהיועמ"ש הציע למנות את התובעת בתיקי נתניהו ליאת בן ארי למ"מ פרקליט המדינה, השיב לו השר אוחנה כי הוא שמח ש"מתחם הסבירות התרחב". הוא הוסיף: "אראיין בשמחה את המועמדת, גם אם אביע תמיהה"

שר המשפטים אמיר אוחנה הודיע הבוקר (יום ב') ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט כי בכוונתו לזמן מועמדים מחוץ לפרקליטות המדינה לתפקיד מ"מ פרקליט המדינה. לאחר שמנדלבליט הציע את המשנה לפרקליט המדינה ליאת בן ארי - התובעת שליוותה את תיקיו הפליליים של ראש הממשלה בנימין נתניהו - כתב לו השר אוחנה: "שמחתי לראות כי מתחם הסבירות התרחב עוד מעט בעיניך".

 

אמיר אוחנה אביחי מנדלבליט (צילום: אלכס קולומויסקי, יאיר שגיא)
"אשמע גם את בן ארי". השר אוחנה ומנדלבליט(צילום: אלכס קולומויסקי, יאיר שגיא)

נורית ליטמן, אורית קוטב, ציון אילוז, ליאת בן ארי, שלמה למברגר (צילום: יאיר שגיא, מאיר אוחיון, הרצל יוסף, אתר משרד המשפטים)
המועמדים של מנדלבליט(צילום: יאיר שגיא, מאיר אוחיון, הרצל יוסף, אתר משרד המשפטים)

 

לצד בן ארי, הציע מנדלבליט לאוחנה שם חדש נוסף - המשנה לפרקליט המדינה לתפקידים מיוחדים, נורית ליטמן. לטענת אוחנה, "כפי שאמרתי מתחילת הדרך, אשמח לפגוש בכל מועמד שתעלה בפני. על כן אראיין בשמחה את שתי המועמדות הנוספות, גם אם אביע תמיהה על כי ביניהן מי שזה עתה זכתה במכרז שעמלתם כה קשה לשכנע את נציב שירות המדינה מדוע הוא נחוץ עד מאוד - המשנה לפרקליט המדינה לעניינים כלכליים".

 

לעיון במכתבו של שר המשפטים ליועץ המשפטי לממשלה - לחצו כאן

 

אוחנה הוסיף: "כיצד יתנהלו העניינים הכלכליים בפרקליטות המדינה ביעילות כאשר המשרה החשובה ונחוצה תיוותר לא מאוישת? בכל אופן אשמע גם אותה בלב פתוח ונפש חפצה".

 

בן ארי נבחרה בחודש ספטמבר לתפקיד המשנה לעניינים כלכליים, לאחר שזכתה במכרז שעוכב במשך חודשיים על ידי נציבות שירות המדינה. הסיבה הרשמית לעיכוב נבעה מהטענה שהמכרז יכפה את המינוי על פרקליט המדינה שיחליף את שי ניצן. עוד נטען, כי המכרז "תפור" לבן ארי ואין בו בחירה אמיתית. עם זאת, הרמיזה הביקורתית העיקרית נבעה מכך שבן ארי הייתה הפרקליטה שליוותה את תיקי נתניהו.

 

 

 

אוחנה כתב גם כי "להשקפתי, גם אם היא מחמירה הרבה מעבר להוראות ס' 23א לחוק המינויים המחייב שהמינוי יוטל על "עובד המדינה", מינוי של כל בעל תפקיד בכיר בפרקליטות - ולא רק שם - מצוי במתחם הסבירות, ועל כן אזמין לראיונות מועמדים נוספים העונים לתבחין זה".

 

בסוף מכתבו כתב אוחנה כי "תקוותי היא כי שנינו רואים לנגד עינינו את חיזוק אמון הציבור בפרקליטות כיעד חשוב מאוד בעת הדו, ועל כן ננהל את ההליך ברצינות המתחייבת".

 

אורלי בן ארי גינזברג (צילום: רפי קוץ)
ויתרה על המינוי. בן-ארי גינזברג(צילום: רפי קוץ)

 

אתמול הגיש היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט את רשימת המועמדים החדשה שלו לתפקיד ממלא מקום פרקליט המדינה, לאחר שבחירתו של אוחנה לתפקיד – אורלי בן-ארי גינזברג – ויתרה ביום שישי האחרון על המינוי. מנדלבליט נותר נאמן לעמדתו שהמינוי צריך להיעשות מקרב עובדי הפרקליטות הבכירים ביותר, כך שממלא המקום יהיה בעל הניסיון והכישורים המתאימים ביותר. היועמ"ש הבהיר כי ההחלטה הסופית צריכה להתקבל בהתייעצות עמו, בתור התובע הראשי של המדינה.

 

מועמדו הראשון של מנדלבליט נותר המשנה לפרקליט המדינה לעניינים פליליים, שלמה למברגר, שאותו כינה "המתאים ביותר" לתפקיד. את בן-ארי תיאר היועמ"ש כ"בקיאה במרבית התיקים כבדי המשקל אשר מונחים על שולחנו של היועץ המשפטי לממשלה בשנים האחרונות", ו"בעלת ניסיון ניהולי רב וייצגה את המדינה בהליכים מורכבים שעסקו במרמה ושחיתות שלטונית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי, יאיר שגיא
אוחנה ומנדלבליט
צילום: אלכס קולומויסקי, יאיר שגיא
מומלצים