שתף קטע נבחר

פודקאסטים - הטרנד שכבש גם את הילדים

תפסיקו לקטר שהילדים תקועים כל היום במסכים ‑ הפודקאסטים לילדים הפכו לטרנד חם וכבשו לבבות ואוזניים של הורים וקטנטנים כאחד. ריכזנו עבורכם את המוצלחים ביותר. כן, יש אלטרנטיבה

במקום עוד משחק מחשב או פרק בטלוויזיה, בחופשת חנוכה ובכלל נוכל לתרגל האזנה. בדרך לספארי או להצגה, רגע לפני שהולכים לישון ואפילו סתם ככה באמצע היום ‑ שווה לפתוח פודקאסט לפני שנפתח את המסך התורן.

 

פודקאסט, או בעברית הסכת, הוא רצועה מוקלטת של שיחות, סיפורים או תוכניות שניתן לשמוע דרך אפליקציות ייעודיות או דרך המחשב. הפודקאסטים לילדים הפכו לטרנד חם וכבשו לבבות ואוזניים של הורים וילדים כאחד. ריכזנו לכם את המוצלחים ביותר. נסו ותיהנו!  

 

עושים היסטוריה

שם הפודקאסט: היסטוריה לילדים

 

קהל היעד: מכיתה א'

 

הרעיון: סיפורן של דמויות מרתקות בהיסטוריה האנושית ובהיסטוריה היהודית־ישראלית.

 

אולי הפודקאסט הכי פופולרי לילדים היום בישראל, ובזכותו ההיסטוריון יובל מלחי הפך מאדם אנונימי לכמעט רוקסטאר. מלחי הופך את השיעור שנחשב להכי משעמם ‑ לסיפור מהפנט. הוא מצליח לייצר קשב גם אצל ילדים צעירים מאוד ומפרק נושאים ענקיים כמו מלחמת קרים או המהפכה התעשייתית באופן נגיש ונוח. ההתמכרות מובטחת, גם למבוגרים. זמין באתר תאגיד השידור "כאן".

 

אוזניות (צילום: shutterstock)
מסיפור משעמם - לסיפור מהפנט(צילום: shutterstock)

כל התשובות נכונות

שם הפודקאסט: התשובה

 

קהל יעד: מכיתה א'

 

הרעיון: תשובות רציניות בהגשה הומוריסטית לשאלות הכי מוזרות שיש.

 

תמיד תהיתם מי המציא את הפצפצים? התלבטתם אם משתלם לבנות מגלשת מים בין ירושלים לתל־אביב? דורון פישלר בדק את השאלות הכי מוזרות וחזר עם תשובות מלאות, מצחיקות ואפילו נכונות. כל פרק עוסק בשאלה אחרת, והתשובה של דורון מוגשת באופן מקורי ולרוב גם בקריצה.

 

למשל, בפרק שעוסק בהיסטוריה של שיר המשחק "הקווה קווה דה לה אומה" פישלר יוצא לטיול חינני בין ארצות־הברית לישראל, בין המקורות היהודיים לתרבות המערב, כולל עצירה קצרה בפסטיגל, רק בשביל להבין מהו הג'יבריש המקורי שהרכיב את השיר שכולנו גדלנו עליו. בונוס: הילדים יכולים לשלוח לדורון שאלות דרך האתר "עושים היסטוריה", שאליו עולים כל הפודקאסטים של התשובות.

 

למה לא כל יום שבת

שם הפודקאסט: שבת בבוקר עם ירדן ודידי

 

קהל היעד: תלמידי בית ספר יסודי

 

הרעיון: תוכנית הרדיו המצליחה של גל"צ לילדים משועממים ביום שבת.

 

ירדן בר־כוכבא הלפרין, שמוכרת לילדים מ"ענן על מקל", והמוזיקאי דידי שחר, מנסים לגרום לילדים שלכם לא לקפוץ על המיטה מוקדם מדי בשבת בבוקר. לשם כך הם מספרים סיפורים, חדים חידות, משמיעים מוזיקה מקורית ובעיקר מוכיחים שיש חיה כזו - רדיו לילדים. ההצלחה הובילה לכך שילדים רבים רצו להאזין לתוכנית גם בסתם יום של חול, וכל הפרקים זמינים באתר גלי צה"ל.

 

אוזניות (צילום: shutterstock)
חידות וסיפורים(צילום: shutterstock)

המכשפה הטובה

שם הפודקאסט: תנינה

 

קהל היעד: מגיל בית ספר ועד כיתה ג'־ד'

 

הרעיון: תנינה המכשפה הצעירה נתקלת במגוון סיטואציות חברתיות מעניינות ומורכבות, ומתמודדת איתן בדרכה המיוחדת.

 

נורית זרחי ידועה בסיפוריה מלאי הקסם לילדים, שבהם לרוב תפגשו גיבורה יוצאת דופן, נהדרת וקצת משוגעת. כזו היא גם תנינה, מכשפה שמתגוררת במעלית עם החתול שלה, קורקבן. בכל פרק היא יוצאת לפתור סוגיה שמטרידה את מנוחתה. ההגשה, בדיוק ברוח הכותבת - קצבית, צבעונית ועשירה בשלל קולות וצלילים. הפרקים קצרצרים, עד עשר דקות, ושיר הפתיחה ממכר. זמין באתר תאגיד השידור "כאן".

 

הסיפור שאינו נגמר

שם הפודקאסט: ראש מלא סיפורים

 

קהל היעד: מגיל הגן ועד כיתה ג'־ד'

 

הרעיון: מיטב הקלאסיקות של סופרי הילדים הגדולים בתרבות העברית.

 

פעם, כשהיינו ילדים, שמענו סיפורים מקלטות עם סליל. מאז הגיעו הטלוויזיה, המחשב והטאבלט וכבר קשה לדמיין סיפור טוב בלי תמונה מרצדת. הפודקאסט הזה מוכיח שלסיפור טוב יש כוח משלו. כל פרק מוקדש לאחד מהיוצרים החשובים שלנו, מלאה גולדברג ועד לדויד גרוסמן, נמשך כ־20 דקות ומכיל כשני סיפורים ושירים בהגשה ועריכה של ירדן בר־כוכבא הלפרין ודידי שחר (כן, אלו משבת בבוקר). בפעם הבאה שהילד מבקש עוד סיפור אחד ודי, פשוט תלחצו פליי. זמין באתר תאגיד השידור "כאן".

 

קראו עוד:

כך תעודדו את הסקרנות של הילדים

6 שלבים שיעזרו להכניס הרגלים חדשים

"להדביק את הילד למסך ולקבל שקט"

 

חדשות לקטנטנים

שם הפודקאסט: פוליטיקה בקטנה

 

קהל יעד: מכיתה ג' ועד גיל תיכון

 

הרעיון: שיחה פשוטה וערה על נושאי אקטואליה חמים.

 

אצל משפחת בארי מבנימינה מתקיימות באופן קבוע שיחות ערות על אקטואליה, במיוחד רגע לפני שצריך ללכת לישון. האמא, עו"ד סילבנה בארי, חשבה שזה יכול להיות נחמד להעביר את הדיון המשפחתי לפודקאסטים, והאבא, ד"ר איתי בארי מאוניברסיטת חיפה, הרים את הכפפה.

 

התוצר: שיחות מתוקות ובהירות בין האב לילדיו על כל מה שאנחנו שומעים בחדשות ולא תמיד מבינים. מה זה הדתה שמדתה? מה הקשר בין חמוצים לתקשורת חופשית? ולמה החלטה כיתתית מזכירה ממשלת אחדות? בכל פרק הילדים שואלים שאלות ואבא איתי מנסה לתת תשובות יחד עם מומחה אורח. אולי לא מדובר בפודקאסט מקצועי, אבל הוא בהחלט מוצלח ושובה לב.

 

סטודנטים חופשיים

שם הפודקאסט: האוניברסיטה המשודרת לילדים

 

קהל יעד: מכיתה ג'

 

הרעיון: נושאים אקדמיים מבית היוצר של האוניברסיטה המשודרת בהגשה לילדים ובשיתופם.

 

לכבוד חג החנוכה ד"ר ליעד מודריק מארחת באולפן גלי צה"ל את מיטב החוקרים לשיחה בגובה העיניים. הפעם מצטרפים אליה מראיינים חשובים במיוחד, חבורת ילדים ברי מזל. יחד הם צוללים עם האורח התורן לנושאים של מבוגרים: כסף, שפה, רגשות וחוק ומשפט. האוניברסיטה המשודרת לילדים הייתה להצלחה אדירה והפרקים עלו לרשת. אולי בחנוכה הקרוב נזכה לעוד כמה פרקים חדשים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לסיפור טוב יש כוח משלו
צילום: shutterstock
מומלצים