שתף קטע נבחר

מתפקדי הליכוד יכריעו: נתניהו או סער לראשות המפלגה

אחד הקרבות הפוליטיים היצריים ביותר בשנים האחרונות מגיע לסיומו: יו"ר הליכוד וראש הממשלה יתמודד מול מספר 6 ברשימה והטוען לכתר בפריימריז להנהגת המפלגה. "אין אופוריה במטה", הדגישו במטה של נתניהו. בצד של סער אמרו: "יצאנו להתמודדות כדי לנצח". התוצאות - בשישי לפנות בוקר

הפריימריז בליכוד יצאו לדרך: ראש הממשלה בנימין נתניהו, שכבר שנים ארוכות לא מצא מולו מתמודד רציני בתנועתו, יתייצב היום (חמישי) לקרב ראש בראש מול מי שהפך בשנים האחרונות לאויבו המר - ח"כ גדעון סער. 116,048 מתפקדי הליכוד יוכלו לבחור את מועמד המפלגה לראשות הממשלה לקראת הבחירות לכנסת ה-23 שייערכו בשניים במרץ. ynet ילווה את הפריימריז בליכוד בדיווחים ממוקדי ההתרחשויות עד לתוצאות.

 

 

הקלפיות ב-106 נקודות ההצבעה בפריימריז נפתחו בשעה 08:00 בבוקר והן ייסגרו בשעה 23:00 בלילה. למרות המתיחות בין הצדדים והצפי למזג אוויר סוער, בליכוד מקווים לחגיגה דמוקרטית וצבעונית.

 

בוועדת הבחירות של הליכוד החליטו להאריך את שעות ההצבעה ולאפשר שעה נוספת בבוקר ושעה נוספת בערב על מנת להתגבר על הסופה שעלולה להשאיר מתפקדים רבים בבתיהם. במהלך היום יוצגו שיעורי ההצבעה בחמ"ל מרכזי בכפר המכביה ברמת גן, וכל מתפקד שמבקש לדעת היכן הוא מצביע יוכל לעשות זאת באמצעות הקלדת תעודת הזהות באתר הליכוד.

 

 

את היום האחרון במסע הפריימריז בילה נתניהו בכנסים פוליטיים, כפי שעשה בשבועיים האחרונים. הוא החל את היום באופקים, המשיך למושב זמרת ומשם לאשקלון. בעיר הדרומית נקלע נתניהו לאזעקת צבע אדום, והורד מבמת הכבוד - בדיוק כפי שאירע בעת ביקורו באשדוד שבוע לפני הבחירות לכנסת ה-22.

 

במטה הבחירות של נתניהו עסקו בעיקר בתכנון מדוקדק של יום הבחירות עצמו. אחרי איתור התומכים בימים האחרונים, המתנדבים יעסקו מחר בעיקר בהנעת בוחרים לקלפי. בין היתר יפעלו המתנדבים לספק הסעות למי שזקוקים לכך וימריצו את המתפקדים אם תזוהה אדישות בשטח.

 

"אין אופוריה במטה", אמרו אנשי נתניהו. "מתייחסים לקרב הזה באופן הכי רציני שיש". נתניהו עצמו צילם סדרה של סרטונים שיופצו לאורך היום בערים שונות, כשלכל עיר כמעט צולם סרטון ייחודי. במקביל, מערך גדול של טלפנים יפעל לאורך כל היום ומערך שטח גדול יעסוק בהבטחת הגעת התומכים לקלפי.

 

במטה של ח"כ סער ויתרו על "כנסי הרגע האחרון". סער בילה את השעות האחרונות של סיום הקמפיין בעיקר בראיונות ובשיחות עם מתלבטים ופעילים שצריכים להגיע לקלפיות. סער ערך תדרוך לפעילים וביקש מהם לשמור על קו ממלכתי גם ביום הבחירות עצמו סמוך לקלפיות.

 

נתנאל איזק, סגן ראש העיר לוד ומנהל המטה של סער, אמר: "איש לא חשב שזה יהיה קל ופשוט. ידענו שזאת התמודדות קשה ויצאנו אליה כדי לנצח. המטרה העיקרית כעת היא לדאוג שתומכנו ייצאו מהבית להצביע. חשוב שכולם יידעו איפה הם מצביעים וחשוב גם שיהיה להם איך להגיע לקלפי".

 

ח"כ יואב קיש, ראש המטה, אמר אתמול כי בתנועה קיימת תמיכה אדירה בח"כ סער. לדברי קיש, "אנחנו הולכים לנצח מחר. יש תמיכה עצומה בקרב המתפקדים ויש קרב על כל קול, נעשה את הכול כדי לסיים עם ניצחון".

 

אם לא יהיו הפתעות של הרגע האחרון, התוצאות יתפרסמו רק ביום שישי לפנות בוקר.

 

כל הדרך לפריימריז

היריבות ארוכת השנים בין נתניהו לסער הגיעה לנקודת רתיחה בעקבות קריאתו של סער לערוך פריימריז לראשות המפלגה. בחודש אוקטובר האחרון, כשבועיים לאחר הבחירות לכנסת ה-22, דווח כי נתניהו שוקל לקיים "פריימריז בזק" לראשות הליכוד. סער, מספר 6 בליכוד, צייץ בטוויטר את המילים "אני מוכן" - אך יום לאחר מכן כבר ויתר ראש הממשלה על הרעיון. במקום זאת, הוחלט לכנס את מרכז המפלגה על מנת לקבוע שנתניהו יהיה המועמד היחיד מטעמה לראשות הממשלה, לכל אורך כהונת הכנסת ה-22. רק כעשירית מחברי מרכז הליכוד הגיעו לכנס שבו אושרה ההצעה.

פעילות המטה של גדעון סער לקראת הפריימריז בליכוד (צילום: יאיר שגיא)
סער. ספג ביקורת קשה מחבריו למפלגה(צילום: יאיר שגיא)

  (צילום: אלכס קולומויסקי)
ארדן ונתניהו. השר הביע תמיכה ברגע האחרון(צילום: אלכס קולומויסקי)

בחודש נובמבר, לאחר שסער דבק בדרישתו לעריכת פריימריז לראשות הרשימה, סיכם נתניהו עם יו"ר מרכז הליכוד חיים כץ כי יתקיימו בחירות לראשות הליכוד. התנהלותו של סער עוררה נגדו ביקורת רחבה במפלגה - שרוב חברי הכנסת מטעמה עדיין תומכים בנתניהו לראשות הליכוד. כך למשל, חבר הכנסת ניר ברקת טען כי "חברים מבית מתואמים במסרים עם חברי כנסת מהשמאל", וסער ענה בתגובה: "כשנלחמתי עבור הליכוד כשנותר עם 12 מנדטים, ברקת חגג עם שמניות במטה מפלגת קדימה".

 

חברי הכנסת היחידים מהליכוד שהביעו תמיכה בסער בפומבי הם שרן השכל, מיכל שיר ויואב קיש. שאר חברי הכנסת תומכים ברובם בנתניהו - ובראשם השרים ישראל כץ וגלעד ארדן, שהודיע על תמיכתו בנתניהו רק לאחרונה. יו"ר הכנסת, יולי אדלשטיין, נמנע מלהצהיר על נאמנות לאחד הצדדים. יו"ר מרכז הליכוד, חיים כץ, נמנע מלתמוך בפומבי בסער, אך הגיע לכנס השקת הקמפיין שערך. לפי ההערכות, אנשי התעשייה האווירית בליכוד, שאותם מאגד כץ, יצביעו ברובם בבחירות עבור סער.

 

במהלך ההתמודדות טענו במחנה סער כי מתפקדי ליכוד שהצהירו על תמיכתם בו בפריימריז הוסרו מספר הבוחרים - טענות שנדחו בסביבת נתניהו. הצדדים התקוטטו גם על סוגיית הצבת המצלמות בקלפיות, כשסער טען כי נתניהו מסרב לדרישתו להציב כאלה. בסופו של דבר, לאחר שסער עתר לבית הדין של הליכוד, התרצה נתניהו והסכים להצבת מצלמות בקלפי.

 

לאורך הדרך, הקפיד סער להחמיא לנתניהו, אך טען כי הוא "חסום" ואינו יכול להרכיב קואליציה במצב הנוכחי בעקבות כתבי האישום שהוגשו נגדו. לטענת סער, אם הוא יתמודד בראשות הליכוד יגדל גוש הימין - וכך יוכל להרכיב ממשלת 61 גם ללא תמיכת יו"ר מפלגת ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן. סער אף אמר כי יפעל לכך שנתניהו ייבחר לתפקיד נשיא המדינה. נתניהו טען מנגד כי סער חבר לקו שמוביל השמאל. כמו כן, סער ספג ביקורת קשה מתומכי נתניהו על ההחלטה להתמודד בפריימריז ועל בחירתו שלא לתמוך ביו"ר התנועה המכהן ברקע המשבר הפוליטי והמשפטי שבו הוא נמצא.


פורסם לראשונה 25/12/2019 23:23

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מארק ישראל סלם אבי מועלם
נתניהו וסער
צילום: מארק ישראל סלם אבי מועלם
מומלצים