אופקים חדשים בפארק העסקים החכם קיסריה
מנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה והחברה לנכסי קיסריה, מיכאל כרסנטי: "לאור הביקוש הרב לשטחי משרדים ואחסנה בפארק העסקים והתעשייה שלנו בקיסריה אנו בונים בימים אלה כ-80,000 מ"ר נוספים על 150,000 מ"ר שכבר מאוכלסים במלואם"
פארק העסקים והתעשייה בקיסריה, שהוגדר כחבילה האטרקטיבית ביותר לעסקים, תעשייה ולוגיסטיקה בישראל, מצטיין בנגישות תחבורתית ובניהול פרו־אקטיבי, יוזם של מנהלת הפארק היוצרת זירת עסקים פורייה ומבטיחה מעטפת שירותים הוליסטית במודל של One Stop Shop.
בעשור האחרון ניכרת מגמה של יציאת החברות הגדולות מהכרך - המאפשרת לעובדיהן לא לבזבז שעות בזחילה בפקקים - וזה בא לידי ביטוי בביקוש גואה לשטחי משרדים, למרכזים לוגיסטיים ולמתחמי מסחר בפארק העסקים החכם קיסריה.
בשני חלקי הפארק (הצפוני והדרומי) למעלה מ־150 אלף מ"ר מבני תעשייה, היי טק, משרדים ומרכזים לוגיסטיקה משוכללים. כל המבנים שבפארק נהנים מתפוסה מלאה של יותר מ־230 חברות, רבות מהן תאגידים בינלאומיים שמועסקים בהם למעלה מ־12,000 עובדים. החברה לנכסי קיסריה נמצאת בתנופת בנייה ובהליכי ביצוע של כ־80,000 מ"ר נוספים, בהיקף כספי שנאמד בכ־650 מיליון ש"ח.
מיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברה לפיתוח והחברה לנכסי קיסריה מקבוצת קרן אדמונד דה רוטשילד ישראל, מדגיש: "בנדל"ן יש משמעות רבה להתמחות ולהכרה יסודית של האזור שבו אתה פועל. העובדה שכאסטרטגיה אנחנו ממוקדים בפיתוח הפארק והאזור מאפשרת לנו להכיר כל פסיק של הוראות התב"ע וליצור קשר מצוין עם הממשקים בגופי התכנון".
בנייתו של פרויקט הדגל של החברה "קמפוס גרניט", בחלקו הצפוני של הפארק מתקדמת בצעדי ענק. בקמפוס שלושה מבנים בני 4 קומות (אופקים 13,14,15) בשטח כולל של כ־30,000 מ"ר שנבנים בהשקעה של כ־150 מיליון ש"ח. בכל מבנה כ־10,000 מ"ק בטון וכ־1,100 טון פלדה, קונסטרוקציית פלדה של 120 טון אלומיניום, וחיפוי קירות חיצוניים באיטום צמנטי ולוחות אלוקובנוד דמוי עץ שמעניקים גם מראה יוקרתי וגם בידוד ברמה גבוה ביותר.
שאולי אלסברג, סמנכ"ל אגף ההנדסה, מציין: "הקמפוס ייבנה סביב פארק ירוק ומרווח שישמש את העובדים והמבקרים, ובו מתוכננים 5,000 מ"ר דשא, מעל 500 עצים, כ־18,000 מ"ר מרבדי פרחים, צמחים ושיחים, בריכה אקולוגית בשטח של כ־500 מ"ר, ספסלים ופינות ישיבה מוצלות עם חיבור ל־WI-FI, מתקני כושר ואפילו אמפיתיאטרון. שבילי הפארק יובילו לתוך כל אחד מהמבנים וייצרו בתוכם פטיו פנימי משופע בצמחייה מתחת לכיפת השמיים. בסמוך ל'קמפוס גרניט' תוקם מסעדה נוספת חדשה לרווחת עובדי הקמפוס, עובדי הפארק ותושבי האזור".
בתכנון האדריכלי והמוקפד של משרד "פלסנר אדריכלים", הושם דגש מיוחד על גמישות מקסימלית שתאפשר לשוכרים מתעשיות ההייטק והביו־טק להתאים את המבנה לצרכיהם בעלות מינימלית.
ראשי תאגיד הענק הסיני Fosun ששכרו את אחד המבנים בקמפוס, כבר הכריזו כי הוא יהווה את מרכז החדשנות העולמי של חברת הדגל שלהם למכשור רפואי קוסמטי – אלמה, שצמחה בפארק עוד משלב הסטארט אפ.
בימים אלה מתקדם גם שלב התכנון המסיבי של מגה פרויקט נוסף שמובילה החברה לנכסי קיסריה – גם הוא בחלקו הצפוני של הפארק - קמפוס הרכבת שבצמוד לתחנת הרכבת "קיסריה פרדס־חנה", בתכנון אדריכלי של משרד "קנפו כלימור אדריכלים". במתחם החדש, שישתרע על פני שטח של כ־45,000 מ"ר, צפויים להיבנות 3 מבנים בני 6 קומות עם חנייה תת־קרקעית, המיועדים למשרדים, מעבדות וחדרי ישיבות, במפרט טכני עשיר עם גמישות להתאמת המבנה לצרכי כל לקוח. קומות הקרקע של הבניינים המשוכללים שיוקמו בסטנדרטים וברמות גימור גבוהות במיוחד, מיועדות למסחר ושירותי הסעדה: בית קפה ומסעדה הצופים אל עבר מתחם ירוק ובמרכזו מתוכננת כיכר מרווחת ושבילי הליכה, שיחברו את ההולכים בינות הבניינים ויובילו אותם ישירות אל לב תחנת הרכבת הסמוכה.
כרסנטי מסכם: "להתפתחותו והתרחבותו של פארק העסקים המטרופוליני השפעה דרמטית גם על הכלכלה האזורית, גם על הדמוגרפיה וגם על סיכויי ההתחדשות העירונית והיכולת למשוך אליו אוכלוסיות חדשות וחזקות מיישובים באזור שמתגוררים בו למעלה מ־450,000 איש ובמיוחד באלה הסמוכים לפארק".