שתף קטע נבחר

"מתנה מדהימה שהמדינה מעניקה לעובדים ותיקים"

שלום קיבל קידום באל על. רפאל עבר ממעמד של עובד קבלן לשכיר של שירותי בריאות כללית וזכה לשדרוג בשכר, בתפקיד ובתנאים הסוציאליים. ואילו אדוארד מצא עבודה חדשה מיד לאחר שפוטר הודות לתעודת החשמלאי שהייתה בידו. אצל כולם זה קרה בעזרת "קרן מעגלים"

בשיתוף "קרן מעגלים"

 

אנשים רבים מתחילים את הקריירה בתחום עיסוק מסוים, אבל במהלך השנים אומרים לעצמם כל הזמן: "אם הייתי חוזר אחורה בזמן הייתי בוחר לעשות משהו אחר". נשמע לכם מוכר? גם אתם כאלה? או מכרים שלכם?

 

האמיצים בינינו אכן מסוגלים לפעמים לעשות שינויים דרמטיים כאלה ולהגשים חלום מקצועי לא ממומש בגיל מבוגר. וכך, אנו שומעים לא פעם על הייטקיסטים שהפכו לאנשי הוראה באמצע החיים, או על עובדי צווארון כחול שהלכו לאקדמיה והשלימו תואר בגיל מתקדם. אבל למען האמת, מרביתנו פשוט חוששים ומעדיפים להישאר במקום היציב והבטוח יותר כי אין כוח שדוחף אותנו לבצע את השינוי, או מציג בפנינו אלטרנטיבה אמיתית.

 

אצל אדוארד איפראימוב (53) משדרות, הכוח הזה היה "קרן מעגלים", שמעניקה הכשרות מקצועיות במימון המדינה למי שעובדים הרבה שנים בעבודות שוחקות. עד לפני כשנה עבד אדוארד כאיש אחזקה באגודה לקידום הספורט שער הנגב. ואז, לפתע, ריחפה חרב הפיטורין מעל ראשו, לא דבר של מה בכך לאדם בגילו. למזלו של אדוארד, הוא היה כבר אחרי קורס של חשמלאי מוסמך, שאותו עשה דרך "קרן מעגלים" ותעודת החשמלאי עזרה לו מאוד למצוא עבודה חדשה.

אדוארד איפראימוב (התמונה באדיבות המצולם)
אדוארד איפראימוב(התמונה באדיבות המצולם)

"הייתי איש אחזקה במשך 22 שנה באגודה לקידום הספורט בשער הנגב", הוא מספר, "לפני כשנה הם החליטו לבצע צמצומים בכוח האדם, ובין היתר הוחלט לוותר עליי וקיבלתי מכתב פיטורין. אלה היו ימים קשים. דאגתי מכך שאהיה מחוסר עבודה. כיצד אפרנס את המשפחה? אבל למזלי, ממש עם פיטוריי נפתחה משרה חדשה של איש אחזקה במועצת שער הנגב. למכרז החיצוני הגעתי אומנם עם ניסיון רב, אבל במיוחד הרשימה אותם העובדה שאני בעל תעודת חשמלאי. התעודה הטתה את הכף לטובתי מבין כל המועמדים, ולשמחתי קיבלתי את התפקיד החדש, שבו אני מאוד מרוצה".

 

איך שמעת על "קרן מעגלים"?

"עוד כשעבדתי באגודה לקידום הספורט רציתי להתקדם וללמוד דברים חדשים. כשהייתי במכללת ספיר ראיתי פרסומים על 'קרן מעגלים' וחשבתי שיהיה חכם להירשם לאחת ההכשרות שלהם. בהתחלה חשבתי על קורס מנהל אחזקה, אבל במכללה המליצו לי ללמוד את מקצוע החשמל כדי שתהיה לי תעודה מקצועית נוספת ביד. בדיעבד אני מאוד שמח על הבחירה הזו, כי גיליתי שאני מאוד אוהב ומתחבר לתחום החשמל. השאיפה שלי כיום היא להתקדם ובעתיד אף ללמוד להיות הנדסאי חשמל. על מנת לקבל רישיון כחשמלאי אני עובד בשנה האחרונה כעוזר חשמלאי מחוץ לשעות העבודה, וכבר הגשתי בקשה לקבלת הרישיון הנכסף. ההכשרה שעברתי תורמת לי גם בעבודה במועצה מכיוון שאני יכול לבצע עבודות חשמל קטנות כחלק מעבודתי. אני מאוד ממליץ לעשות קורסים דרך 'קרן מעגלים'. זו מתנה מדהימה שהמדינה מעניקה לעובדים ותיקים וכדאי להשתמש בזה ולהתפתח מקצועית".

 

אצל שלום ישי (53) ממודיעין, הקורס שעשה דרך הקרן הוביל לקידומו בעבודה. הוא עובד כטכנאי מטוסים באל על במשך 22 שנה, ובמסגרת תפקידו היה אחראי על כשירות הציוד והמערכות בפנים המטוס, למשל כיסאות הנוסעים, ריפוד הכיסאות, מערכות הבידור בכיסאות, מטבח המטוס, שירותי המטוס, מערכות אלקטרוניות בפנים המטוס ועוד. העבודה כללה משמרות בסופי שבוע, ושלום, שרצה לא לעבוד יותר בשבתות וגם להתפתח מקצועית, ביקש לעבור למחלקת התכנון, האחראית על תכנון וניטור העבודות הנעשות במטוסים הנמצאים על הקרקע בדרך לטיסה חדשה. כחלק מהמעבר למחלקה החדשה התבקש שלום לעבור הכשרת "תכנון ופיקוח", ולאור גילו וותק העבודה שלו הוא הופנה לעשות את הקורס דרך "קרן מעגלים".

ישי שלום (התמונה באדיבות המצולם)
ישי שלום(התמונה באדיבות המצולם)

"הקורס התקיים במשך קרוב לשנה במכללה המקצועית של לשכת המסחר בתל-אביב", הוא מספר, "הרחבתי בו את הידע שלי על מערכות מידע ומערכות ניהול. למדנו בו בין היתר נושאים כמו תכנון, בקרות, תהליכי ייצור, מלאי, נקודות חולשה וחוזקה של מערכות ועוד. הקורס נתן לי תמונה רוחבית של תהליכי הרכש, הלוגיסטיקה והתפעול".

 

קיבלת את הקידום הנכסף עם סיום הקורס?

"כן. קודמתי לתפקיד ראש צוות תכנון ופיקוח, והשדרוג בתפקיד הגיע לשמחתי גם עם עלייה בשכר".

 

אצל רפאל קולונטרוב (51) מפתח-תקווה, ההכשרה שעבר דרך "קרן מעגלים" הובילה לשינוי מהותי בסטטוס המקצועי שלו - מעובד המועסק דרך חברת כוח אדם הוא הפך לעובד ישיר של קופת חולים כללית. "עד לפני מספר שנים עבדתי כמחסנאי בבית מרקחת בבית החולים בילינסון", הוא מספר, "הייתי עובד של חברת כוח אדם ולא של שירותי בריאות כללית והדבר התבטא בהיעדר הטבות סוציאליות, שמהן נהנו עובדים שכן היו שייכים לכללית. לפני שנתיים שמעתי על 'קרן מעגלים' דרך חברים לעבודה והחלטתי לפנות אליהם במטרה ללמוד ולהתפתח מקצועית".

רפאל קולונטרוב (התמונה באדיבות המצולם)
רפאל קולונטרוב(התמונה באדיבות המצולם)

באיזה קורס בחרת?

"בקורס מנהלי משק. השם שלו קצת מטעה כי לא מדובר על ניהול משק בסגנון של תחזוקה וניקיון, אלא על המשק הכלכלי. זהו בעצם קורס ניהול לכל דבר, אשר נתן לי כלים ניהוליים איך לפתוח עסק, איך לקבל החלטות ניהוליות, אינטראקציה עם עובדים ודברים דומים. הקורס התקיים במשך חצי שנה במכללה מקצועית בראשון-לציון והוא היה מאוד מעניין. גם החברים ללימודים היו אנשים ברמה גבוהה, מרביתם מנהלים בארגונים שונים".

 

כיצד התעודה שקיבלת השפיעה עליך מקצועית?

"עם סיום הקורס התקבלתי כעובד מן המניין בקופת חולים כללית, מה שמתבטא בתנאים סוציאליים טובים יותר ובשכר גבוה יותר. כמו כן, תפקידי השתדרג. מוניתי למחסנאי חדר ניתוח, תפקיד בעל אחריות רבה עם מחסן גדול יותר, שבמסגרתו אני צריך לדאוג שכלל הציוד בחדר הניתוח יהיה זמין וקיים במלאי. בתפקיד הזה אני עובד מזה שנתיים ואני מאוד מרוצה".

 

בשיתוף "קרן מעגלים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים