שתף קטע נבחר

מחלקים ביטוח מקיף לרכב ל-12 תשלומים? תשלמו עד 6% ריבית בשנה

למרות התחרות בשוק: רוב חברות הביטוח גובות מהלקוחות את הריבית המרבית המותרת בחוק. הריביות יכולות להגיע לתוספת של עד 200-100 שקל בשנה לעלות הביטוח המקיף, ובממוצע מייקרות את הביטוח בכ-3%

בשנה האחרונה גברה התחרות בין חברות הביטוח בתחום הביטוחים הכלליים, ובעיקר על ביטוחי הרכב, בעיקר בזכות חברות הביטוח הדיגיטליות ווי שור  (weSure) וליברה. אלא שלמקום אחד התחרות לא חילחלה: היכולת האנכרוניסטית של חברות הביטוח לגבות ריבית על רכישת ביטוח הרכב המקיף בתשלומים.

 

חדש: ביטוח רכב שלא מתייקר אם תתבעו

האם חברת הביטוח weSure תמשיך ללחוץ את מחירי ביטוחי הרכב?

חברות הביטוח נגד משרד האוצר: פתרון לגירעון - לא על הגב שלנו

 

המחוקק אסר על חברות הביטוח לגבות ריבית על ביטוח חובה עד 12 תשלומים, אך איפשר להן לגבות ריבית על תשלומים, ובלבד שעל ביטוחים אישיים לא יעלו את הריבית על 6%. התקנות דורשות כי המבטח ימסור למבוטח לפני עשיית הביטוח את דמי הביטוח במזומן, דמי הביטוח בתשלומים ופירוט כל אחד מהתשלומים ושיעור הריבית בחישוב שנתי.

 

הסיבה שבגינה חברות הביטוח גובות ריבית היא דחיית התשלום, כלומר בגלל העלות המימונית של הסכמה לקבל את הכסף מאוחר יותר.

שמאי ביטוח (צילום: shutterstock)
ביטוח רכב(צילום: shutterstock)

נגד התופעה יצא לפני שנים אייל לפידות, כשניהל אז את ביטוח ישיר. ב-2003 הודיע כי יאפשר לרכוש ביטוח דירות (ובהמשך ביטוחי רכב) ב-12 תשלומים צמודים למדד. קודם לכן שווקו הביטוחים הללו ב-6-4  תשלומים בלבד. בביטוח ישיר שמרו על הקו, ועד היום מאפשרים 12 תשלומים ללא ריבית.

 

אלא שהפניקס, אותה עבר לפידות לנהל בהמשך (לאחרונה עזב) לא מקפידה על העיקרון. בהפניקס מציעים 6 תשלומים ללא ריבית, אך על 12 תשלומים תשולם ריבית של 2.68% לשנה. ברוב החברות האחרות המצב דומה, אבל בליברה של אתי אלישקוב מתאפשרים 10 תשלומים ללא ריבית (אין 12). בווי שור אין ריבית עד 4 תשלומים, אך ל-12 תשלומים היא 5.5%.

אינפו כלכלה ריבית ביטוח מקיף ()

הריביות יכולות להגיע לתוספת של עד 200-100 שקל בשנה לעלות הביטוח המקיף, ובממוצע מייקרות את הביטוח בכ-3%. בחברות הביטוח אמרו שרק מעטים פורסים את התשלומים מעבר לאלה הניתנים ללא ריבית, אך באלו מהן שהציעו מספר תשלומים גבוה ללא ריבית, כמו ליברה, בחרו רבים באופציית התשלומים.

 

בתקופה שבה התחרות על מחירי ביטוחי הרכב עזה, על כל לקוח לשקלל את העלות השנתית של הפרמיה שמציעה לו כל חברה ביודעו שהוא זקוק לפריסה של 12 תשלומים.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים