שתף קטע נבחר

אות הוקרה לרב פירר בוועידת ynet ו"ידיעות אחרונות": "גאה בזה שאני יהודי חרדי"

על מפעל החסד העצום שהקים: "לא התכוונתי להקים אימפריה", על ההתמסרות לחולים: "זה לוקח כוחות נפשיים כשידיי כבולות", ועל סערת הדרת הנשים: "טענות הזויות". ראיון נדיר עם הרב אלימלך פירר, שקיבל אות הוקרה מיוחד בוועידת ynet ו"ידיעות אחרונות"

 

הוא עונה ל-70 טלפונים ביום ופוגש כ-25-30 איש בפגישות אישיות מידי יום, ומתפלל להמשיך ולהיות מחובר אישית לכל מקרה ומקרה – כדי לא לפתח אדישות. הרב אלימלך פירר הוא אימפריה של ממש. מוסד של איש אחד, שהרבה דובר עליו – אך לא הרבה דובר עימו. היום (ב') זכה באות הוקרה מיוחד בוועידת ynet ו"ידיעות אחרונות", והוא מספר בריאיון מיוחד הכול התחיל בחבר לכיתה שהיה זקוק למכונת הנשמה.

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות . היכנסו >>  

 

הרב פירר, מייסד "עזרה למרפא" וחתן פרס ישראל, רגיל להיות בלב הקונצנזוס. לכן הורגשה שבעתיים הסערה שהתחוללה סביב ערב ההתרמה לארגון שבראשותו, לאחר שנודע כי יתקיים ללא שירת נשים. אל מול חלקים בציבור שהתנגדו למהלך, התגייסו חלקים אחרים ובטאו את תמיכתם דרך הכיס – בתרומה של למעלה מעשרה מיליוני שקלים.

 

קראו עוד בערוץ היהדות : 

 

"הייתי קצת מופתע שאמרו שיש הדרת נשים", מספר הרב פירר באי-נוחות מסוימת. "אנחנו רואים יום-יום גברים ונשים. ב'עזרה למרפא' יש לנו הרבה מחלקות, 90% מהן מנוהלות על ידי נשים. אז לבוא ולהגיד שיש הדרת נשים - זה הזוי... אנו רגילים לערוך את האירוע הזה כל שנה באופן זהה, ומשהו כנראה קרה השנה. אני מניח שבשלב הבא יחליטו לסגור את עזרת נשים בבית הכנסת עקב הדרת נשים".

 

  (צילום: אלכס קולומויסקי)
לומדים במסירות נפש. הרב פירר מקבל את הפרס בוועידת ynet ו"ידיעות אחרונות"(צילום: אלכס קולומויסקי)

 

הרב פירר מבהיר: "הרגשתי גאה במה שאני עושה, גאה בזה שאני יהודי חרדי שומר תורה ומצוות. לא הרגשתי פגוע בכלל". הוא הופתע מההיענות הציבורית לקריאה לתרום: "לא עקבתי באופן אישי אחר מה שקורה. אין לי פייסבוק ואינסטגרם, אבל אנשים באו ודיברו איתי. זה באמת מאוד מעודד וגרם למוטיבציה".

 

הכול התחיל במכשיר הנשמה

"כשאדם זקוק לעזרה רפואית – הוא יפנה לרב פירר", אמר אביב אלוש שהנחה את הטקס והעניק לו את הפרס – אך הרב פירר, פנומן, לא למד מימיו רפואה. "אני חושב שכל אחד יכול להגיע למצב הזה אם רק ימסור את עצמו, ישתדל לעשות כל מאמץ", הוא אומר. "רובו של הלימוד והאינפורמציה בא בעקבות הטיפול בחולים, בעקבות השאלות. עיקר לימוד האינפורמציה הרפואית נאגרת על ידי מסירות נפש ועל ידי הרצון הגדול לנסות לעזור לבן אדם שעומד לפניי, במיוחד אם מדובר במקרים נדירים שבהם האינפורמציה יותר מוגבלת".

 

 הרב אלימלך פירר (צילום: אלכס קולומויסקי)
הרב אלימלך פירר(צילום: אלכס קולומויסקי)

 

זה קרה במקרה? רצית להקים אימפריה?

"לא הייתה שום כוונה להקים אימפריה. היה חבר בן גילי מאותה הכיתה שהרופאים הפנו אותו לניתוח בטנסי שעבר בהצלחה. יומיים לאחר מכן אירע סיבוך, והחבר הגיע למצב של הנשמה. זה היה לפני למעלה מ-40 שנה".

 

הרב פירר מספר שכשהחבר הגיע לארץ, הוא נרתם עם חבריו לארגן עבורו מכשיר הנשמה ביתי, וכיום הוא "כאחד האדם". "רופאים שהיו מעורבים במקרה החלו להפנות אלינו, וכך זה התחיל. לפי הדרישה והביקוש".

 

"הרמה הרפואית בארץ - מהגבוהות בעולם"

הרב פירר לא נותר אדיש, למרות ריבוי הפניות והשנים: "זה לוקח כוחות נפשיים שעומד בפניי אדם שזקוק לעזרה אך אני לא יכול לעזור לו וידיי כבולות", הוא אומר. "כל מקרה נוגע ללב. אני מתפלל שלא אפתח אדישות ואראה כל מקרה כמקרה ראשון. אוי ואבוי אם אפתח אדישות". כשנשאל הרב מה החלום שלו הוא משיב מיד "שיהיה לי סייעתא דשמייא ואצליח לעזור לכמה שיותר אנשים ואספיק גם ללמוד".

 

הרב פירר והעיתונאית סיוון רהב מאיר (צילום: אלכס קולומויסקי)
"מתפלל שלא אפתח אדישות"(צילום: אלכס קולומויסקי)

 

כיועץ רפואי מ"בפנים", טוען הרב כי "הרמה הרפואית בארץ היא מהטובות בעולם. יש מדינות במערב שיש להן הרבה מה ללמוד מישראל. אבל יש מחלות נדירות שצריך לשלוח לחו"ל או שיש צורך בציוד שעוד לא הגיע לארץ וזו באמת רק שאלה של זמן הגעה. צריך לתת המון כבוד לרמה הרפואית בארץ, עם כל הביקורות – לי יש את מלוא הכבוד אליה".

 

כאדם מאמין, עד כמה יש תפילות, שאלות ובקשות נוכח נתקל במקרים איומים, ללא רפואה ומזור?

"אין לי שאלות לקב"ה, ואין דרך שאבין את מהלכיו. אני יכול להצטער על מה שקורה ולהתפלל שהצרה תיעלם. חשוב לציין שאני לא פועל לבד, ומלבדי יש צוות רחב מאוד של פעילים. לולא אותם מתנדבים ומתנדבות לא הייתי מסוגל לעשות את מה שאני עושה, אז אני אחד ממכלול ואולי הדברים מנוהלים דרכי - אבל זו עבודת צוות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
הרב אלימלך פירר
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים