חם ומפנק: 49 המרקים הכי טובים במסעדות בארץ
איפה תוכלו לטעום מרק שום, איפה מגישים מרק עם בשר מעושן, איפה יש מרק דובדבנים חמצמץ, איפה תמצאו את הראמן הטוב ביותר ואיפה יפנקו אתכם בקניידלאך ביתיים בתוך מרק צח כמו של סבתא? אם יש רשימה הכרחית אחת לחורף אז הינה היא: 49 המרקים הכי טובים בארץ

וינה
במסעדת ״וינה״ מגישים מרק עוף ביתי צלול עם אטריות קטנות. המרק נמזג לתוך הצלחת מול עיניכם מתוך סיר קטן ומוגש לשולחן.
חוץ מהאטריות הקטנות המרק הזה מכיל גם קרעפלאך גדולים ממולאים בכבד קצוץ שמכינים במקום. והמחיר? 31 שקלים לקערה ענקית.
בן יהודה 62 תל אביב, 03-5283360, לא כשר
{"type":"image","data":{"imageId":"ArticleImageData.5655259~8220007","url":"https://ynet-pic1.yit.co.il/picserver5/crop_images/2017/12/15/8220007/8220007_0_0_980_735_0_large.jpg","caption":"","credit":"צילום: לין לוי"}}אווה
במסעדה הקטנה שאפילו שלט אין לה, אווה מכינה כבר 50 שנה מרק עוף מדהים עם אטריות, קניידלאך וקרעפלאך (30 שקלים) ומלבדו יש גם מרק עדשים עם קבנוס שווה לא פחות (25 שקלים).
בשני המקרים מדובר על מנות גדושות ונדיבות שיפיצו לכם בגוף חמימות מנחמת של בית.
אלנבי 91 תל אביב, 03-6295790, לא כשר
אגתה
במעדניית העל מציעים החורף מבחר מרקים בינהם מרק ארטישוק וערמונים, מרק עגבניות צלויות, מרק פטריות ושמנת ומרק מינסטרונה, מרק פטריות ושמנת ומרק כתום. מחיר המנה 37 שקלים.
ראול ולנברג 24 מגדלי זיו תל אביב, 03-5757901, לא כשר
פלאפל גבאי
שמם של המרקים של ״פלאפל גבאי״ יצא למרחקים ומדי חורף לירן גבאי מפנק את התל אביבים בלא פחות מ-10 סוגי מרקים מדי יום.
מרק דנדוש המפורסם מכיל שלל קטניות וחיטה בתיבול אניס ומלבדו יש גם מרק חרירה, מרק עדשים, מרק בשר תימני ומרק קובה סלק.
המרקים הצמחוניים עולים 30 שקלים והבשריים 40 שקלים.
בוגרשוב 25 תל אביב, 03-6297060, כשר
טנקה
הראמן של ״טנקה״ מבוסס על ציר של בשר חזיר שבושל עם עצמותיו והוא מרוכז, סמיך ועשיר. בתוך המרק מגיעות מספר פרוסות של בטן חזיר, אטריות שמנמנות, במבו-שוט ובצל ירוק. מדובר על אחד הראמנים הטובים בארץ והוא עולה 59 שקלים. יש בתפריט גם מרק אודן מצוין ועדין טעם.
אבן גבירול 37 תל אביב, 03-5100888, לא כשר
תבואות הארץ 1 תל אביב, 058-7874949, לא כשר
{"type":"image","data":{"imageId":"ArticleImageData.5655259~7506759","url":"https://ynet-pic1.yit.co.il/picserver5/crop_images/2017/01/09/7506759/7506759_0_0_980_654_0_large.jpg","caption":"","credit":"צילום: אפיק גבאי"}}בית תאילנדי
בבית תאילנדי יש לא מעט מנות שוות וגם מספר מרקים, אבל שניים מהם שווים במיוחד: האחד - טום יאם גאי - מרק עם עוף; והשני הוא טום קא קונג - מרק מבושל בחלב קוקוס. במרק הזה יש שרימפס קריסטל (לא מקולף), פטריות, בצל, עגבניות וכוסברה, ומדובר על אחד המרקים השווים שאוהבי החריף ידעו להעריך. מחירי המנות 86 שקלים.
בוגרשוב 8 תל אביב, 03-5178568, לא כשר
מרקים של חנה
במרקיה הצנועה של חנה מציעים מרקים תימניים. בתפריט שרשום על לוח מחיק תמצאו מרק רגל, מרק בשר, מרק ריאות, מרק ראש ומרק עוף. כל המרקים עולים 40 שקלים (כולל חצי כיכר לחם אחיד וחילבה). אל תחמיצו את המרק רגל המושלם שלה, שכאן בסרטון היא גם מראה איך מכינים אותו.
האצ״ל 58 שכונת התקווה תל אביב, כשר
{"type":"image","data":{"imageId":"ArticleImageData.5655259~8321927","url":"https://ynet-pic1.yit.co.il/picserver5/crop_images/2018/02/01/8321927/8321927_0_0_980_653_0_large.jpg","caption":"","credit":"צילום: ירון ברנר"}}{"type":"image","data":{"imageId":"ArticleImageData.5655259~8321923","url":"https://ynet-pic1.yit.co.il/picserver5/crop_images/2018/02/01/8321923/8321923_0_0_980_653_0_large.jpg","caption":"","credit":"צילום: ירון ברנר"}}קוצ'ינה הס 4
תמר כהן צדק מגישה החורף מרק בשר סרטנים מוקרם בדלעת ומתובל בטרגון ובפסטיס. שימו לב: הוא קצת חריף וטעם ציר הסרטנים בו מאוד דומיננטי. הוא מוגש עם טוסטונים ומחירו 72 שקלים.
הס 4 תל אביב, 03-5551038, לא כשר
לילוש
מבחר המרקים משתנה ב״לילוש״ מדי יום וכולל לפחות 10 מרקים שונים ביניהם מרק עוף עם קניידלאך, מרק גולש ומרק עגבניות הנחשבים לחוד החנית של המקום. מדי פעם יש גם מרק מינסטרונה ומרק בצל. כל מרק שתשימו עליו כאן יד יהיה הצלחה.
טווח המחירים של כל המרקים נע בין 40-30 שקלים.
פרישמן 73 תל אביב, 03-5291852, לא כשר
{"type":"image","data":{"imageId":"ArticleImageData.5655259~7421214","url":"https://ynet-pic1.yit.co.il/picserver5/crop_images/2016/11/30/7421214/7421214_0_0_980_661_0_large.jpg","caption":"","credit":"צילום: ירון ברנר"}}רגע
ב״רגע״ מציעים מדי יום מבחר משתנה של מרקים שכולל גם מרק שורשים קרמי וגם מרק 4 סוגי פטריות, מרק עגבניות חריף ומרק כרובית. טווח המחירים 36-30 שקלים ומדובר על מנה גדולה שמכילה 470 מ״ל מרק שיחמם אתכם מבפנים.
שנקין 57 תל אביב, לא כשר
טוליפ
במסעדה ההונגרית היחידה בארץ, לאצ'י מגיש מרק דובדבנים הונגרי קלאסי.
יש בו שמנת חמוצה, שמנת מתוקה, וניל, סוכר וציפורן והוא בעל טעם חמצמץ. המרק הזה יכול להיות מוגש כמנה ראשונה או כמנת קינוח בתוספת קצפת. מחיר המנה 33 שקלים.
חוץ מהמרק הזה מגישים ב״טוליפ״ גם מרק שום טעים ומרק גולאש שאסור להחמיץ.
יהודה הלוי 52 תל אביב, 03-5668444, לא כשר
{"type":"image","data":{"imageId":"ArticleImageData.5655259~6975226","url":"https://ynet-pic1.yit.co.il/picserver5/crop_images/2016/05/01/6975226/6975226_0_0_980_551_0_large.jpg","caption":"","credit":"צילום: ירון ברנר"}}מיץ מרק
״מיץ מרק״ מציעה מבחר משתנה של מרקים שאפשר לקבל כמנת יחיד, כמנת נשנוש או כמנה זוגית ולכל מרק אפשר להוסיף קובה, ירק, אורז או לחם. טווח המחירים עומד על 60-22 שקלים והמרק הכי מעניין ברשימה הוא מרק מוליגטוני הודי, עשיר בירקות, קינמון, ג'ינג'ר והל.
כצנלסון 49 גבעתיים, 03-7737000, לא כשר
ג׳מילה
במסעדה המרוקאית הזו שבה את כל האוכל מכין שף יליד מרוקו תמצאו בתפריט חורף גם מרק חרירה. מדובר על מרק סמיך ועשיר שמוגש עם כמה פרוסות עבות של לחם אחיד. מחיר המנה שהיא ארוחה לכל דבר: 41 שקלים.
ז׳בוטינסקי 41 רמת גן, 03-5166123, כשר
{"type":"image","data":{"imageId":"ArticleImageData.5655259~9708400","url":"https://ynet-pic1.yit.co.il/picserver5/crop_images/2020/01/08/9708400/9708400_0_0_640_360_0_large.jpg","caption":"","credit":"צילום: בועז לביא"}}Aria
גיא גמזו מגיש במסגרת תפריט חורף החדש מרק דושפרה מהמטבח הבוכרי. מדובר על קונסומה צלול של גרון הודו ובשר צוואר עם כופתאות בשר אונטריב, דומדמניות, כוסברה, בצל ירוק ומנגולד. מחיר המנה 52 שקלים.
נחלת בנימין 66 תל אביב, 03-5296054, לא כשר
אובן קובן
ב״אובן קובן״ הגישו ראמן הרבה לפני שהוא הפך למפורסם ונפוץ. התפריט מציע 5 סוגים שונים של ראמן שמחירם 78-64 שקלים ומדובר על מרקים שבקלות יכולים להוות ארוחה מלאה מכיוון שהם מכילים בשר או פירות ים, ציר עשיר ואטריות, פטריות, ביצה וחלק מהם גם פירות ים.
הארבעה 16 תל אביב 03-6776808, לא כשר
{"type":"image","data":{"imageId":"ArticleImageData.5655259~9708366","url":"https://ynet-pic1.yit.co.il/picserver5/crop_images/2020/01/08/9708366/9708366_0_0_640_360_0_large.jpg","caption":"","credit":"צילום: שי אשכנזי"}}גואטה
ב״גואטה״ מגישים מרקים טריפוליטאיים וכל מרק הוא ארוחה. התפריט מציע שני מרקים מעולים, בלכמון שהוא מרק שעועית ברוטב עגבניות פיקנטי (29 שקלים) ומרק סאלק שהוא מרק שעועית לבנה עם עלי מנגולד (29 שקלים).
שדרות ירושלים 8 יפו, 03-6813993, כשר
שוק צפון, ראול ולנברג 20 תל אביב, 03-6470040, כשר
Ewa Safi
מאמא סוליקה מגישה בחורף הזה באווה סאפי תפריט מרקים מרוקאיים. המבחר כולל בין השאר מרק חרירה, מרק שעועית ברוטב עגבניות, מרק לחשו (סולת) ומרק קרם תפו"א עם כוסברה (42 שקלים למנה).
השחר 8 תל אביב, 054-2533348, כשר
{"type":"image","data":{"imageId":"ArticleImageData.5655259~9708380","url":"https://ynet-pic1.yit.co.il/picserver5/crop_images/2020/01/08/9708380/9708380_0_0_640_360_0_large.jpg","caption":"","credit":"צילום: דרור חדד"}}פופינה
השף אוראל קמחי השיק לאחרונה תפריט חורף חדש עם מנת מרק אחת. מדובר על מרק ווישסואז עם קלמרי צלוי בשמן שומשום, קרם פרש, שומשום שחור ושמן עירית שמחירו 69 שקלים.
אחד העם 3 תל אביב, 03-5757477, לא כשר
קיטון
מרק עוף של קיטון הוא הדבר הכי מנחם בתל אביב בחורף ומכינים אותו על פי אותו המתכון מאז פתיחת המסעדה, לכן הוא הדבר הכי קרוב למרק של סבתא והתרופה הכי טובה לצינון. הוא מגיע עם אטריות, ירקות ופולקה עוף (42 שקלים) ואפשר להוסיף אליו קניידלאך או קרעפלאך (6 שקלים ליחידה).
דיזינגוף 145 תל אביב, 03-5233679, לא כשר
{"type":"image","data":{"imageId":"ArticleImageData.5655259~9708407","url":"https://ynet-pic1.yit.co.il/picserver5/crop_images/2020/01/08/9708407/9708407_0_0_640_360_0_large.jpg","caption":"","credit":"צילום: רונית רומנו"}}באבא יאגה
במסעדת "באבא יאגה" מגישים את מרק הסלק המפורסם מהמטבח הרוסי - בורשט (42 שקלים). יש בתפריט גם מרק רוסי פחות מוכר בשם סוליאנקה. מדובר על מרק עם שבעה סוגים שונים של בשר חתוך לקוביות, נקניקים מעושנים, תרכיז עגבניות, צלפים, זיתים, בצל, מלפפונים מלוחים ועצמות בקר. הוא מוגש בליווי שמנת חמוצה, לחם הבית וחמאת שום שמיר ומחירו 46 שקלים.
הירקון 12 תל אביב, 03-5175179, לא כשר
טנדורי
במסעדות של השפית רינה פושקרנה תוכלו לטעום מרק מוליגטוני העשוי מתערובת של עדשים כתושות, מרק ראסאם עם הרבה כורכום שיחזק את המערכת החיסונית וגם מרק תרד ומרק שקדים.
זמנהוף 2 כיכר דיזנגוף תל אביב, 053-9442893, לא כשר
משכית 32 הרצליה פיתוח, 053-9442894, לא כשר
{"type":"image","data":{"imageId":"ArticleImageData.5655259~9708396","url":"https://ynet-pic1.yit.co.il/picserver5/crop_images/2020/01/08/9708396/9708396_0_0_640_360_0_large.jpg","caption":"","credit":"צילום: יפית בשבקין"}}סמרקנד
בתפריט של מסעדת "סמרקנד" יש שני מרקים נהדרים ולא שגרתיים. הראשון הוא מרק דושפרה המוכר יותר והוא מגיע עם כיסוני בשר קטנטנים ודובדבנים (32 שקלים). המרק השני הוא מרק שורפה: מרק כבש עם המון ירקות המוגש תמיד עם נתח של בשר (32 שקלים).
יחזקאל קזז 18 אור יהודה, 03-5333448, כשר
בן צבי 34 תל אביב, 03-6811122, כשר
וילה מארה
במסעדת ״וילה מארה״ השוכנת על חוף ימה של בת ים מגישים מרק פירות ים המבוסס על ציר דגים, שמנת, פסטו עגבניות ויין לבן. הוא מוגש בתוך כיכר לחם ענקית ומחירו 75 שקלים.
מול בן גוריות 69 טיילת בת ים, 03-9222958, לא כשר
{"type":"image","data":{"imageId":"ArticleImageData.5655259~9708384","url":"https://ynet-pic1.yit.co.il/picserver5/crop_images/2020/01/08/9708384/9708384_0_0_640_360_0_large.jpg","caption":"","credit":"צילום: יח"צ"}}
אורי בורי
מרק הדגים של אורי בורי הוא סמיך וקרמי אודות לחלב קוקוס עליו הוא מבוסס ויש בו כוסברה, קארי, ג׳ינג׳ר ובזיליקום. אפשר לקבל אותו גם עם פירות ים והמחיר הוא 74 שקלים.
רחוב המגדלור עכו, 04-9552212, לא כשר
הלנה בנמל
אצל השף עמוס שיאן אפשר למצוא בעונת החורף תפריט מרקי דגים לא שגרתיים אבל מרק ביסק סרטנים הוא אחת ממנות הדגל שמוגשת לאורך כל השנה. מדובר על ביסק סרטנים כחולים שמכיל גם רביולי בשר סרטנים ומחירו 68 שקלים.
נמל קיסריה, 04-6101018, לא כשר
הבית
במסעדת הבית שמגישה ארוחות מהמטבח הערבי פיקסד מניו (120 שקלים) מציעים גם מרקים. המבחר כולל 4 סוגים של מרקים: מרק פריקי, מרק ירקות, מרק עדשים גרוסים ומרק פסוליה צהובה.
בכניסה לעין חוד, 04-8397350, לא כשר
קובה גוטה
במסעדת ״קובה גוטה״ המתמחה במנות קובה מכל הצבעים, אפשר למצוא מדי יום מבחר מרקי קובה שמכינות מאמות עיראקיות. מחיר כל מנה 34 שקלים וזה כולל אורז, חמוצים, צלחת טחינה עם חריף ופרוסות עבות של לחם אחיד.
ז׳בוטינסקי 50 טירת הכרמל, 073-7274433, כשר
המנופים 11 הרצליה פיתוח, 073-7274433, כשר
{"type":"image","data":{"imageId":"ArticleImageData.5655259~9708404","url":"https://ynet-pic1.yit.co.il/picserver5/crop_images/2020/01/08/9708404/9708404_0_0_640_360_0_large.jpg","caption":"","credit":"צילום: נופר לפיד"}}לה פמפה
במצפה הילה פועל מיזם אירוח ביתי ״לה פמפה״ וכל ארוחת בשרים מעושנים מתחילה בו מנזיד בשרי סמיך שמכיל עדשים, שעועית לבנה ונתחי בשר מעושן. מדובר על אחד ממרקי הבשר היותר טובים בארץ והוא חלק מארוחת פיקסד מניו שמחירה 250-200 שקלים לאדם (כולל אלכוהול והמון בשר).
מצפה הילה, 052-2951177, לא כשר
תשרין
במסעדת ״תשרין״ מציעים כחלק מתפריט חורף גם מרקים המוגשים עם מקל בייגל חם שיצא זה עתה מהתנור. המבחר כולל בין השאר גם מרק פריקה מהמטבח הערבי. מחיר המנה 19 שקלים.
אל בישארה 56 נצרת, 053-9442830, לא כשר
אלסולטן
במסעדת אלסולטן מתמחים באוכל ערבי אותנטי וכל המתכונים הם של אבו פול שנותן פרשנות אישית לכל הקלאסיקות. יש בתפריט המסעדה גם שני מרקים, הראשון הוא מרק פריקה סמיך והשני הוא מרק שעועית עם כבש בעל טעמי טיבול עזים.
הכביש הראשי זרזיר, 053-9419160, לא כשר
אומניבר
הביסטרו הקטן והאינטימי שממוקם בעיר התחתית של חיפה מתמחה במנות מהמטבח הסובייטי אבל עם טוויסט. קחו לדוגמה את מרק הבצל החלומי. מדובר על מרק במרקם נזיד שמוגש עם גבינת גרוייר הנמסה לתוכו. אפשר להזמין מנה קטנה של 200 מ״ל (38 שקלים) או מנה של 300 מ״ל (46 שקלים).
קהילת סלוניקי 6 חיפה, 055-9443314, לא כשר
הסירים של KATI
במסעדת אוכל ביתי של קטי יש מדי יום תבשילים משתנים ובעונת החורף אחד מהם הוא מרק צ'ורבה רומני ביתי בעל טעם חמצמץ המוגש כחלק מארוחה מלאה שמחירה 49 שקלים. שימו לב, לפעמים אפשר למצוא במקום גם מרק חרירה מעולה.
קיבוץ גלויות 34 חיפה, 04-6313335, לא כשר
דוניה רוסה
במסעדה הארגנטינאית מגישים אסאדו לצד יין שמיוצר במיוחד עבור המסעדה על ידי יקב טוליפ. יש בתפריט הקרניבורי גם מרק מעולה. מדובר על מרק עם תפוח אדמה ובצל, גזר בטטה וקישואים שיש בו גם קציצות בקר העשויות מבשר אנטריקוט וסינטה (28 שקלים).
עין הוד, 04-9543777, לא כשר
אדמה
במסעדת ״אדמה״ השוכנת במבנה עתיק ויפייפה מגישים מרק ערמונים עם שמנת בצל ושמן פפריקה. יש לו מרקם קטיפתי מושלם וטעמי חורף משכרים שנוצר משידוך בין ערמונים לשמנת (46 שקלים).
מעלה הראשונים 8, 04-6293183, לא כשר

הבית התימני
נתן מגיש במסעדה הוותיקה והמפורסמת שלו מרקים תימניים עם פיתות עבות אותן הוא אופה בתוך טאבון עתיק כשהן מודבקות על הדפנות. יחד עם הלחם מגישים גם חילבה נהדר ואם תרצו גם לחוח וסלטי פתיח. מחיר המנה הוא 40 שקלים ויש בדרך כלל מרק ראש ומרק רגל סמיכים ועתירי שומן.
הרצל 25 באר שבע, 08-6288858, כשר ללא תעודה
{"type":"image","data":{"imageId":"ArticleImageData.5655259~7020216","url":"https://ynet-pic1.yit.co.il/picserver5/crop_images/2016/05/23/7020216/7020216_0_0_980_734_0_large.jpg","caption":"","credit":"צילום: יניב אמר"}}רונג'אן
במסעדה התאילנדית הצנועה של רונג׳אן, מגישים מרק טום יאם בכלי נירוסטה אותנטי כנהוג בתאילנד לצד קערית של אורז לבן (60 שקלים). חוץ מזה יש גם מרק עם קציצות דגים, מרק עוף בקארי ומרק קינמון שלא נופלים מטום יאם המקורי (35-25 שקלים).
נורדאו 24 אשדוד, 08-8645710, לא כשר
פטרה
במסעדה הגאורגית ״פטרה״ תמצאו בתפריט מרק לוביו פיקנטי המבוסס על שעועית אדומה, בצל, ירק ותבלינים מסורתיים. הוא מוגש בכלי חרס גאורגי עם פלפל חריף ובצל ירוק ומחירו 44 שקלים.
חוף הקשתות אשדוד, 08-8651610, לא כשר
אידי
מרק דגים של מסעדת ״אידי״ הוא אחד העשירים והמפנקים שיש כי הוא מבוסס על ציר דגים עשיר שאפשר למצוא רק אצל דייגים לשעבר. חוץ מהציר יש בו גם סרטנים ומולים ומחיר המנה האייקונית הוא 85 שקלים.
הבושם 6 אשדוד, 08-8524313, לא כשר
ארטישוק של נועם
בחוות הארטישוקים של נועם יעקבי עושים סיורים שבסיומם מוגשת ארוחת בופה צמחונית המבוססת על ארטישוק ירוק. אחת המנות בבופה הוא מרק ארטישוקים ביתי נהדר שמדגים דרך חדשה לאכול את הירק העונתי. מחיר סיור + ארוחת בופה - 100 שקלים לאדם.
מושב ניר בנים, 054-2278637
לינדה
במסעדת ״לינדה״, השף מיכה קרצמן מגיש בחורף מרק גולש ביתי מפנק. יש בו מלא ירקות, חתיכות בשר והוא מוגש עם שני צנימים שכיף לתבול בתוך המרק.
אבא אחימאיר 5, אשקלון, 08-6842754, לא כשר
קמפאי
במסעדת קמפאי מציעים לנו להתחמם עם מרק טום יאם גאי, מרק חריף־חמוץ עם לימונית, קאפיר לימוני, בצלצלי שאלוט, רוטב דגים, תמרהינדי ופלפלי צ'ילי קצוצים (39 שקלים).
חיל ההנדסה 1 באר שבע, 6288*, לא כשר
{"type":"image","data":{"imageId":"ArticleImageData.5655259~9708411","url":"https://ynet-pic1.yit.co.il/picserver5/crop_images/2020/01/08/9708411/9708411_0_0_640_360_0_large.jpg","caption":"","credit":"צילום: אנטולי מיכאלו"}}
HARVEY'S
במסעדת הבשרים המעושנים השיקו לאחרונה תפריט חורף עם מרקים בשריים משוגעים כמו מרק גריסים עם פטריות ובריסקט, מרק עדשים עם גזר וצ'וריסו וגם מרק עגבניות עם חציל מעושן. מחיר המנה 38-34 שקלים.
בן שטח 7 ירושלים, 02-6246444, כשר
אדום
במסעדת אדום מגישים מספר מרקים. אחד מהם הוא מרק חצילים וכרישה עם חצילים קלויים קלופים, כרישה ובצל בתוספת שמנת וחלב (42 שקלים). יש גם מרק דאשי - מרק יפני מסורתי עם חזה אווז, פרחי ברוקולי, אטריות שעועית וחזה אווז (45 שקלים).
דוד רמז 4 ירושלים, 02-6246242, לא כשר
{"type":"image","data":{"imageId":"ArticleImageData.5655259~9708358","url":"https://ynet-pic1.yit.co.il/picserver5/crop_images/2020/01/08/9708358/9708358_0_0_183_103_0_large.jpg","caption":"","credit":"צילום: אפרת ליכטנשטט"}}עזורה
במסעדת הפתיליות הנחשבת למוסד ירושלמי מציעים מרק שעועית (20 שקלים) ומרק קובה מטפוניה עם קישואים. חוץ מזה יש גם מרק סלרי ומנגולד (32 שקלים).
האשכול 4, ירושלים, 02-6235204, כשר
מלון ענבל
במלון ענבל נערך בחורף הזה "פסטיבל מרקים חורפי" במסגרתו בראשון-חמישי בין 22:00-12:00 ברחבת הכניסה של המלון אפשר להנות מאכילת מרק כפי יכולתך תמורת 69 שקלים. את המרקים הללו מגיש השף ניר אלקיים יחד עם לחמים ומטבלים, קרוטונים, שקדי מרק וברוסקטות בטעמים.
זאב ז'בוטינסקי 3, ירושלים טלפון: 02-6756666
האקליפטוס
השף משה בסון מציע מרקים משתנים לפי עונות השנה. בחורף יש מרק ארטישוק ירושלמי ולפעמים גם מרק סירפדים עם שקדים או מרק עגבניות עם נענע. אפשר להזמין אותם כמנה (48 שקלים) או כטריו, אז מגיעים שלושה צ׳ייסרים עם שלושה מרקים שונים (44 שקלים).
סמטת פלט ירושלים, 02-6244331, כשר
מרק בערפל
״מרק בערפל״ הוא אירוח ביתי של שתי חברות הכי טובות מזה 20 שנה. הן מציעות 6 סוגים שונים של מרקים שהן מכינות בעצמן, אותם הן מוזגות לתוך קערות לחם תוצרת בית. המבחר כולל בין השאר מרק פטריות עם עשבים טחונים תפוח אדמה ו-4 סוגי פטריות, מרק דלעת עם תירס מיובש, מרק קרם עגבניות ועוד. המחיר הוא 60 שקלים לאדם.
מושב שורש, בתיאום בלבד: 052-4241894, 050-8827731, לא כשר
{"type":"image","data":{"imageId":"ArticleImageData.5655259~9092561","url":"https://ynet-pic1.yit.co.il/picserver5/crop_images/2019/02/28/9092561/9092561_0_0_1024_768_0_large.jpg","caption":"","credit":"צילום: לין לוי"}}בראסרי עין כרם
בבראסרי עם הנוף הכי יפה בירושלים מגישים מרק גספצ׳ו סגול עם כרוב סגול, חציל, גבינה כחולה ואגוזי מלך שהוא אחד המרקים היותר מיוחדים שתוכלו לטעום העונה (42 שקלים).
המעיין 15 ירושלים, 02-5665000, לא כשר
מיכלי'ס קפה
ב״מיכלי'ס״ המרקים משתנים מדי יום ובגלל שהם מוגשים בתוך קערת לחם ענקית מדובר על ארוחה מלאה. המחיר הוא 49 שקלים וזה יכול להיות מרק עגבניות או מרק מינסטרונה, מרק כתום או מרק ירקות קלאסי.
החרט 1 מרכז עינב מודיעין-מכבים-רעות, 08-6691000, כשר למהדרין
