שתף קטע נבחר

יעלון על התבטאויות הרב הראשי נגד עולים: "צריך להתנצל"

מספר 3 בכחול לבן התייחס לקרב על חסינות נתניהו: "מה הוא קופץ על ניגוד עניינים? העיקר להרוויח זמן". איים על אדלשטיין: "מקווה שלא יהיה יו"ר המטה של נתניהו בכנסת, מאמין שיש רוב להחליפו". על הקריאה לממשלה חילונית בבחירות הקודמות: "שיקולי קמפיין"

 

 

 

לנוכח הקרב המשפטי והפוליטי על החסינות לראש הממשלה בנימין נתניהו, אמר היום (שלישי) מספר 3 בכחול לבן, ח"כ משה (בוגי) יעלון, כי מפלגתו "תפעל בכל האמצעים העומדים לרשותה", כדי לכנס את ועדת הכנסת בזמן הפגרה על מנת לדון בנושא. בריאיון לאולפן ynet אמר יעלון כי הוא "מצפה שיו"ר הכנסת יולי אדלשטיין "יהיה ממלכתי ולא יהיה יו"ר המטה של נתניהו הכנסת, ואם לא, אני מאמין שיהיה לנו רוב להחלפתו". הרמטכ"ל לשעבר גם הודה כי קמפיין הממשלה החילונית בה נקטה מפלגתו בבחירות הקודמות היה "משיקולים אלקטורליים של קמפיין" והדגיש: "לא יהיה חיבור עם המפלגות הערביות ולא עם הכהניסטים".

 

יעלון גינה בחריפות את התבטאותו של הרב הראשי לישראל יצחק יוסף, שכפי שנחשף ב-ynet כינה את העולים "מסות של גויים שונאי דת", וקרא לו להתנצל: "דברים חמורים ביותר, לא מקובלים ואני חושב שנדרש פה חשבון נפש של הרבנות הראשית, משום שכשבאים וטוענים שהעלייה מחבר העמים הביאה כאלה שאינם יהודים על פי ההלכה אלא על פי חוק השבות, 400 אלף שכן או לא רוצים להתגייר, הרבנות הראשית צריכה לבדוק את עצמה. אני יכול לספר שאני כרמטכ"ל קידמתי את נושא הגיור בצה"ל. האמירות מהסוג הזה הן אמירות של שנאת חינם. אני מקווה שהרב הראשי יתנצל".

 

הוא התייחס לדרישת הליכוד מהיועץ המשפטי של הכנסת איל ינון, לפסול את עצמו מהדיונים בבקשת החסינות של נתניהו, מאחר שבת זוגו, עו"ד עמית מררי, היא בכירה בפרקליטות המדינה - שם הוחלט על הגשת כתבי האישום נגד ראש הממשלה, ולכן לטענתם הדבר מהווה ניגוד עניינים. לדברי יעלון, "ראש הממשלה מבקש חסינות מצד אחד ומצד שני הוא לא רוצה שהדיון יתקיים ואז מגייסים טיעונים מופרכים. אני מכיר את איל ינון ואין לי מושג למי הוא מצביע".

 

משה בוגי יעלון ב אולפן ynet  (צילום: אבי מועלם)
"אין לי מושג למי איל ינון מצביע". יעלון באולפן ynet(צילום: אבי מועלם)

ינון כזכור כבר הגיש חוות דעת שלפיה ניתן באופן עקרוני לכנס את ועדת הכנסת בזמן פגרת מערכת הבחירות כדי לדון בחסינותו של נתניהו, ובליכוד מבקשים למנוע ממנו לקחת חלק בשלב הבא בהליך: הדיונים על האפשרות להקים ועדה מסדרת שתמנה בפועל את ועדת הכנסת.

 

יש ניגוד עניינים.

"על מה ניגוד העניינים? אם הוא היה פוסק שלא ראוי כרגע לדון בחסינות, נתניהו היה קופץ על ניגוד עניינים? העניין עם אשתו היה ידוע מראש. עד עכשיו זה לא הפריע לליכוד לבקש את עמדתו המשפטית בנושא המצלמות וזה לא הפריע לפיזור הכנסת בבחירות הקודמות".

 

שר הביטחון לשעבר אמר כי מפלגתו "תפעל בכל האמצעים העומדים לרשותה כדי להביא לכך שהוועדה תקום", ואיים כי אם יושב ראש הכנסת יולי אדלשטיין, שאמור להכריע בסוגיה, לא יאפשר את הקמת הוועדה, הם יפעלו להחליפו. "לדעתי יש רוב להחלפתו, אבל אני מצפה מיו"ר הכנסת שיהיה ממלכתי ולא יו"ר המטה של בנימין נתניהו בכנסת. יש פה רוב בציבור שרוצה למצות את העניין ולצערי נתניהו גורר אותנו מיום ליום, העיקר להרוויח זמן".

בנימין נתניהו איל ינון (צילום: EPA, שרון צור)
נתניהו וינון. "מה הוא קופץ על ניגוד עניינים?" (צילום: EPA, שרון צור)

 

 

-בעוד חודשיים בחירות, הציבור מכיר את כל הסיטואציה ויצביע בהתאם לתחושותיו. אם תשיגו את הרוב, גם ככה לנתניהו לא תהיה את החסינות. למה צריך את התרגילים האלה עכשיו?

"קודם כל בבחירות הקרובות נדרשת סוף סוף הכרעה. הציבור לאט לאט הבין שמה שאנחנו טוענים הוא נכון. בבחירות הראשונות לנתניהו היה בלוק חסינות של 60, עכשיו זה ירד ל-55. אני מסתכל על אנשי ליכוד שאני מכיר אותם. אם זה בני בגין שאומר 'אני לא אצביע ליכוד' וגם לימור לבנת ואחרים, זה סימן שקורה שם תהליך של התפכחות. מבינים שיש פה בעיה ונדרשת הכרעה. אני מקווה שזה יבוא לידי ביטוי בבחירות וההכרעה תהיה בין ממשלת חסינות קיצונית משיחית לבין ממשלת אחדות ממלכתית".

 

"אנחנו חושבים שכל רגע שבנימין נתניהו ממשיך הוא גורם לנזקים", הוסיף יעלון. "תראו מה קרה למפכ"ל. הוא נהיה 'שמאלני בוגד'. אחר כך תוקפים את הפרקליטים בשמותיהם עד שנדרש לאבטח אותם. היועמ"ש לממשלה, הם כולם אנשים שהוא מינה. הם פתאום נהיו 'שמאלנים בוגדים'. למה? כי הם נאמנים למדינה ולחוק. עכשיו תורו של איל ינון. כל רגע שהעניין הזה נמשך הוא נזק למדינת ישראל".

 

יו"ר סיעת הליכוד ח"כ מיקי זוהר התייחס אף הוא לשאלת החסינות ואמר היום לאולפן ynet כי הוא "מצפה שאיל ינון יעשה את ההחלטה הנכונה, ימשוך את חוות דעתו ששברה את כל הכללים של הכנסת ויבקש מגורם אחר להוציא חוות דעת מקצועית, עניינית ורצינית. הוא מצוי בניגוד עניינים חמור. הפלא ופלא, אותה יד שכתבה את כתבי האישום, נעזרת ביד השנייה כדי לסכל את בקשת החסינות של רה"מ בגין כתבי האישום. זה נשמע לכם סביר?". זוהר הוסיף: "מערכת המשפט מטפלת אך ורק בעמדות של השמאל ולא של הימין".

 

משה בוגי יעלון ב אולפן ynet  (צילום: אבי מועלם)
"רואה בליכוד תהליך של התפכחות" (צילום: אבי מועלם)

 

 

 

גדעון סער במפגש פעילים של הליכוד (צילום: מוטי קמחי)
"גם הוא נהיה שמאלני בוגד". סער (צילום: מוטי קמחי)

 

כשנשאל שר הביטחון לשעבר על הפריימריז בליכוד, בו הביס נתניהו את גדעון סער, השיב בציניות כי "כן, גם גדעון סער הוא 'שמאלני בוגד', אני רואה. זה מה שנקרא דמוקרטיה. אני מצר על זה".

 

אתה לא מקבל את ההכרעה של הליכודניקים? הם יצאו להצביע בצורה דמוקרטית, מה שאצלכם אין כמובן.

"תראה, יש שקרים כלפי ציבור המצביעים, הסתה נגד מערכת המשפט, דיבורים על הפיכה שלטונית, מדינת עומק, וקורים פה דברים שהם מאוד מסוכנים למדינה ויש לצערי אנשים שמאמינים לזה". 

 

בפעם הקודמת אמרתם שתהיו ממשלה חילונית ליברלית, עכשיו אתם במין ריקוד מאוד חם עם החרדים. נגמר עניין הממשלה החילונית?

"גם לא בדיוק התחיל, זה לא משנה. העניין היה שברגע שכל המפלגות הדתיות תמכו בחסינות לנתניהו, מצאנו את עצמנו במציאות בה אנו מתמודדים על אלקטורט שציפה לאמירה מהסוג הזה, אבל זה באמת שיקולים של קמפיין".  

 

יעקב ליצמן בני גנץ אביגדור ליברמן (צילום: אבי מועלם, gettyimages, עמית שאבי)
"שיקולים של קמפיין". ליצמן, גנץ וליברמן(צילום: אבי מועלם, gettyimages, עמית שאבי)

 

3082 (צילום: AFP)
"לא מוביל למלחמה". קאסם סולימאני (צילום: AFP)

 

יעלון הוסיף: "יש לנו במפלגה אנשים חובשי כיפה, יש לנו אנשים שהם מסורתיים, כולל בצמרת המפלגה. גם אני מחשיב את עצמי כמסורתי. לכן זה לא העניין. העניין היה שהבנו שיש פה איזשהו מצב פוליטי מסוים שמחייב איזשהו שינוי, אבל הקו שלנו מאוד ברור. אנחנו סובלניים לכל הזרמים במדינת ישראל, אנחנו מוכנים לקבל לקואליציה שלנו כל מי שמקבל את העיקרון של מדינה יהודית ודמוקרטית. כמובן זה מוציא מהכלל את הכהניסטים ומוציא מהכלל את הערבים שלא מקבלים את זה. לא יהיה חיבור עם המפלגות הערביות, גם לא עם הכהניסטים".

 

 

 

קאסם סולימאני חוסל. היית שר הביטחון, היית רמטכ"ל, אתה חושב שזה יפתח פה מלחמה במזרח התיכון?

"אינני חושב שזה מוביל למלחמה, משום שאני חושב שהאיראנים מבינים שלא כדאי למתוח את החבל יותר מדי. אבל אנחנו נראה תקופה שבה האיראנים יאתגרו את האמריקנים בהתקפות על מטרות אמריקניות, בעיקר בעיראק וסוריה בשלב הזה, אולי במדינות אחרות באזור, ולא יתנו לארה"ב עילה לתת מכה מוחצת. זה אירוע חשוב".

 

אבל עושה רושם שנתניהו צדק בסיפור הזה. כי הוא כל הזמן אמר "האיראנים, האיראנים, שימו לב לאיראנים", והנה גם האמריקנים הבינו שזה האיראנים והתחילו לחסל שם את ראשי הנחש.

"אין לנו ויכוח בכחול לבן. אני חושב שהיינו ביקורתיים לחוסר התגובה האמריקנית בחודשים האחרונים לפרובוקציות האיראניות נגד מכליות נפט, נגד מטרות בערב הסעודית, כמו הפלה של מל"ט אמריקני שלא זכתה לתגובה. זה נתפס ע"י האיראנים כחולשה. כרגע זה שינה את הכללים. אבל בואו נראה לאן זה מתפתח. טוב שאנחנו לא מעורבים".

 

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי מועלם
"נתניהו מרוויח זמן". יעלון באולפן
צילום: אבי מועלם
מומלצים