שתף קטע נבחר
הוסף כתבה
הכי מטוקבקות

    נלחמה בסרטן וחזרה בגדול למגרש

    סיפורה המדהים של אן-קתרין ברגר, שוערת צ'לסי ונבחרת גרמניה שלא נתנה לשום דבר לעצור את הטיפוס שלה לפסגות של הכדורגל

    בעיני רבים, להיות שוערת זה התפקיד הכי קשה במשחק. נכון, זה משחק קבוצתי של 11 שחקניות, אבל המאבק של השוערות בלתי פוסק - הן שומרות על השער. שוערת תקבל הכי פחות תהילה והכי הרבה ביקורת, כל טעות היא קריטית ויכולה להפסיד לקבוצה את המשחק. אצל אן-קתרין ברגר (29), שוערת צ'לסי, המלחמה על כר הדשא עזרה לה להתמודד עם מחלת הסרטן ולנצח. אולי כל דבר קורה מסיבה מסוימת, בצורה כזאת שהשוערת הוותיקה בחרה דווקא בתפקיד הכי קשה במשחק.

     

    הגרמנייה התחילה לשחק כשוערת כבר בגיל ארבע והתאהבה במשחק. את הקריירה הבוגרת התחילה בעיירה קטנה ליד שטוטגרט, בסינדלפיגן מהליגה השנייה, בה הפערים בין הקבוצות היו עצומים. כבר במשחק השני השוערת הטרייה ספגה רביעייה מקבוצתה לעתיד פוטסדאם. עם המעבר לפוטסדאם, היא הפכה לחלק מקבוצה חזקה שהתחילה לקרוע רשתות גם בליגה הבכירה, וניצחה בקלות קבוצות כמו באיירן מינכן. בעזרת תוצאות מרשימות הקבוצה זכתה באליפות בעונת 2011/2012. בזכות הופעותיה בליגת האלופות היא הרשימה את פריז סן ז'רמן, שהעבירה אותה לשורותיה.

     

    אן-קתרין ברגר צ'לסי (צילום: gettyimages)
    אן-קתרין ברגר(צילום: gettyimages)

     

    בליגה הצרפתית השוערת שיחקה רק בחלק מהזמן ונאבקה על מקום בהרכב, מלחמה יומיומית ומתישה, אך ברגר נהנתה מהאתגר ומהטיפוס לפסגות של ליגת האלופות, שם פ.ס.ז' נכנעה רק בגמר 2:1 לפרנקפורט. גם בליגה היא נאלצה להסתפק בסגנות בגלל הדומיננטיות של ליון, אבל היא לא הייתה מוכנה להסתפק עוד בסגנות בכל הנוגע למקום שלה בסגל, ובעונתה השנייה בצרפת חתכה לאנגליה, לקבוצה צנועה יותר בדמות ברמינגהאם. זו הייתה החלטה מצוינת עבורה: ברגר חזרה לשחק 90 דקות מלאות בכל משחק, וסייעה לברמינגהאם לטפס למקום הרביעי בליגה הבכירה, הישג לא פשוט לקבוצה צנועה עם תקציב נמוך. אלא שבעונתה השנייה השוערת קיבלה בשורה קשה לעיכול - היא אובחנה עם סרטן בבלוטת התריס, שחייב ניתוח מציל חיים ושיקום לזמן בלתי מוגבל.

     

    ברגר הייתה המומה מהאבחנה, במיוחד לאור העובדה ששמרה על אורח חיים בריא וספורטיבי, אך החדשות המרות לא הפילו אותה. כשוערת, את חייבת להיות רגועה ומפוקסת, וכך ברגר נהגה גם עם המחלה. ארבעה חודשים מרגע האבחנה, ולאחר שעברה ניתוח מוצלח להסרת הגידול, השוערת האמיצה חזרה למגרשים. ומכאן? למרות שהיא שוערת שרגילה ליפול על כר הדשא, היא רק עלתה. ברגר שמרה על שער נקי כבר במשחקה הראשון. מגמת העלייה המשיכה בתשעה משחקים ללא ספיגה וניצחונות על קבוצות גדולות כמו מנצ'סטר סיטי וליברפול. בינואר 2019 החליטה להתחיל פרק חדש בחיים, וחתמה במדי האלופה הזמנו, צ'לסי.

     

    "כל דבר קורה מסיבה מסוימת" - אלה המילים שתמצאו מקועקעות על ידה של השוערת הגרמנייה. המשפט הזה הוביל אותה בדרכה לאחר ששמעה את סבתה אומרת אותו. המלחמה בסרטן עזר לקריירה של ברגר לנסוק, ואפילו לקבל זימון לנבחרת. צ'לסי עברה עונה מאכזבת, סיימה שלישית ואיבדה את המקום בליגת האלופות, אך בזכות זאת העונה היא חווה פריחה מחודשת ואולי המחסור במשחקים קשים במסגרת האירופית יעזור לה להחזיר את האליפות. הקבוצה הכחולה כבר ניצחה את ארסנל ומנצ'סטר סיטי המאיימות בעזרת ברגר, שהשתלטה על האפודה הראשונה. נראה שהגורל משחק תפקיד בכל היבט מקצועי בחיי הגרמנייה, ויכול להיות שכל הקושי שעברה בחייה עזר לה להגשים את הפוטנציאל האמיתי שלה ולהגיע בגיל מאוחר למקומות שתמיד הגיע לה לטפס אליהם.

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים