שתף קטע נבחר

תנ"צ ניר עתר נגד ביטול ההסכם: "המשטרה נלחמת בי"

אחרי שהמשטרה הודיעה לפרקליטי תנ"צ ניר ורפ"ק צ' כי החליטה לחזור בה מההסכם שלפיו יבוטל האישום המשמעתי נגדם - הגיש ניר עתירה מנהלית. הוא טען כי על המשטרה לכבד את ההסכם ולהביאו לאישור השר לביטחון פנים ארדן: "מתנהלת מערכה במגמה להוציא אותי מהארגון"

 

גיא ניר (צילום: דוברות המשטרה)
גיא ניר(צילום: דוברות המשטרה)
אחרי שלפני כשבועיים משטרת ישראל הודיעה לסנגוריהם של תת-ניצב גיא ניר ורב-פקד צ' כי החליטה לבטל את ההסכם שלפיו יבוטל כתב האישום המשמעתי נגדם, אתמול (רביעי) הוגשה עתירה מנהלית מטעם תנ"צ ניר, שבה הוא טען כי מדובר ב"זיגזג" של המשטרה וכי עליה לכבד את ההסכם ולהביאו לאישור השר לביטחון הפנים גלעד ארדן. "המשטרה נלחמת בי בכמה חזיתות ובכל הכלים העומדים לרשותה", אמר. העתירה הוגשה על-ידי עו"ד יצחק בם.

 

כזכור, בדצמבר 2015 הודיע מפכ"ל המשטרה דאז רב-ניצב רוני אלשיך כי החליט להוציא את תת-ניצב ניר לחופשה כפויה בשל חשדות לעבירות משמעת מצידו ומצד פקודתו רב-פקד צ'. כתב האישום מייחס לקצינים התנהגות שאינה הולמת שוטר. על-פי הנטען, ניר שהה פעמים רבות בביתה של צ' הכפופה לו, וכן השניים לא הקפידו על החתמת כרטיס נוכחות ביחידות המשטרה שבהן מותקן שעון נוכחות, ובכך פעלו בניגוד לנוהל מערכת הנוכחות.

 

מכתב הסכם פרישה תת ניצב גיא ניר ()
הסכם הפרישה

 

אתמול, כאמור, הוגשה בשמו של ניר עתירה מנהלית לבית המשפט המחוזי בירושלים נגד המשטרה, נגד תנ"צ דדו זמיר (ראש חטיבת התביעות באגף החקירות והמודיעין במשטרה) וגם נגד מ"מ מפכ"ל המשטרה, ניצב מוטי כהן, שבה נכתב כי "איתרע מזלו של ניר כשהעלה בפני רנ"צ רוני אלשיך, עת היה זה אך מיועד לתפקיד המפכ"ל, טענות בדבר תרבות ארגונית קלוקלת ומושחתת בצמרת המשטרה. מתנהלת נגד העותר מערכה במגמה להוציאו מן הארגון".

 

תנ"צ ניר טוען כי לאחר שנחשף ההסכם באמצעי התקשורת, הודיע לו תנ"צ זמיר כי ההסכם מבוטל – אך מתברר כי ההסכם על פרישתו של תנ"צ גיא ניר מהמשטרה, שחלק מהתנאי שלו היה תלוי באישור השר לביטחון הפנים, כלל לא הגיע לבחינה אצל השר גלעד ארדן.

 

גלעד ארדן באולפן ynet בחירות 2019   (צילום: אבי מועלם)
השר גלעד ארדן(צילום: אבי מועלם)

תנ"צ ניר, ששירת 30 שנה במשטרה, נמצא כבר כארבע שנים בחופשה כפויה ונאסר עליו להיכנס בין היתר לתחנות משטרה. "חופשה כפויה מיועדת על-פי נהלי המשטרה לשימוש בפרקי זמן קצרים", נכתב בעתירה. "החופשה בכפייה היא גרסה מתוחכמת של פיטורין שנעשו באופן לא חוקי ותוך סדרת הליכים מנהליים פגומים ביסודם. החופשה הכפויה הפכה לכלי נשק בידי המשטרה". ניר טוען כי מצד אחד אינו אזרח מן השורה, ולכן מנוע מלעסוק בכל עיסוק אחר ומנגד - הוא מנותק מהארגון שבו שירת עשרות שנים".

 

בפגישה שיזם תנ"צ זמיר לפני כשלושה חודשים בין ניר, פרקליטו, עו"ד איציק כהן ונציגת משאבי האנוש במשטרת ישראל, סנ"צ מיכל יעקובוביץ' - הגיעו הארבעה לסיכום שלפיו ניר לא ישוב לשירות פעיל ויפרוש מהמשטרה בספטמבר 2020. תנאי הפרישה שעליהם הוסכם הם פדיון ימי החופש שצבר, החזר הוצאות משפט, טקס פרידה והימנעות מהודעות חד-צדדיות לתקשורת בעניינו.

 

תנ"צ זמיר, כך על פי העתירה, הודיע כי הוא "בודק את ההסכם עם הגורמים האמונים על הנושאים הרלוונטיים", אולם כאמור, ההסכם בוטל אחרי שדלף. ככל הנראה, הופעל לחץ על ידי גורמים בכירים במשטרה שלא לאשרו.

 

כחודש לאחר מכן הוצע לתנ"צ ניר הסכם חדש שלפיו עליו לפרוש לאלתר מהמשטרה, ללא חופשת פרישה, ובכפוף לכך יבוטל כתב האישום המשמעתי נגדו ונגד רפ"ק צ'. עו"ד כהן פנה לשר לביטחון הפנים גלעד ארדן כדי לברר האם פרטי ההסכם מוכרים לו, אולם התברר כי השר כלל אינו עודכן בכך.

 

כעת אומר ניר כי גורמים במשטרה לא עמדו בסיכומים עמו ונמנעו מלהעביר את הסיכומים לשר כפי שהתחייבו. לכן טוען הקצין כי המשטרה אינה יכולה להתכחש להסכם שהושג בינם לבין העותר וכי עליהם להביא את כלל ההסכמות ביחס לפרישתו ולאישורו של השר גלעד ארדן, וכן לבטל את כתב האישום המשמעתי נגדו.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות המשטרה
תת-ניצב גיא ניר
צילום: דוברות המשטרה
מומלצים