שתף קטע נבחר

אוסטרליה תצלוף מהאוויר ב-10,000 גמלים

170 שנה אחרי שהובאו ליבשת, יותר ממיליון גמלי פרא ממלאים את המדבריות שלה. עכשיו כשהיובש קיצוני הם מתקרבים לעיירות של אבוריג'ינים בחיפוש אחר מים – ומזהמים את מקורות השתייה

צלפים במסוקים יצאו אתמול (יום ד') למבצע ענקי באוסטרליה שמטרתו להרוג כ-10,000 גמלים. הבצורת הפוקדת את היבשת גורמת לעדרים גדולים של גמלים לנדוד הרחק בחיפוש אחר מים ולהתקרב לעיירות מבודדות, כך שסכנה נשקפת מהם לקהילות ילידיות. לפי ההערכות, הצלפים יהרגו במהלך המבצע כמה אלפי גמלים, אך המספר עשוי להגיע לרבבה.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

כבר 170 שנה. הגמלים ממלאים את אוסטרליה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
כבר 170 שנה. הגמלים ממלאים את אוסטרליה(צילום: shutterstock)
 

גורמים ברשויות במדינת המחוז דרום אוסטרליה אומרים כי הגמלים פולשים לקהילות כפריות ומאיימים על המזון המועט ומי השתייה, מזיקים לתשתיות ומסכנים נהגים.

 

המבצע להמתת הגמלים בא בסיומה של השנה החמה והיבשה ביותר שידעה אוסטרליה. בשל הבצורת החמורה, לכפרים ועיירות אוזלים המים, ומזג האוויר תורם גם להתלקחות של שריפות ענק כמו אלה שמשתוללות במזרח אוסטרליה בחודשים האחרונים וגרמו כבר ליותר מ-25 הרוגים ולאלפי בני אדם שנעקרו מבתיהם.

מפה אוסטרליה מדינת ויקטוריה מדינות מחוז מדינה ()

מבצע ההמתה נערך באזור אננגו פיטג'נטג'טג'רה ינקוניטג'טג'רה שבמערב מדינת דרום-אוסטרליה. באזור זה חיים כ-2,300 ילידים. המשרד להגנת הסביבה של מדינת דרום אוסטרליה תומך במבצע ההמתה, שיבוצע מהאוויר, ודובר המשרד הסביר כי הבצורת גרמה למותם של גמלים לא רק מצמא, אלא גם כתוצאה מרמיסה במהלך הדהירה שלהם למקורות מים. "בחלק מהמקרים חיות מתות גרמו לזיהום של מקורות מים חשובים ואתרי תרבות", מסר הדובר.

 

 

גמלים הגיעו לאוסטרליה לראשונה בשנות ה-40 של המאה ה-19. אז הם הובאו כדי לעזור לסרוק ולחקור את היבשת. כ-20 אלף גמלים יובאו לאוסטרליה מהודו בששת העשורים שלאחר מכן. לפי הערכות, כעת חיה באוסטרליה אוכלוסיית הגמלים הפראית הגדולה ביותר בעולם. מומחים מעריכים שיותר ממיליון גמלים פוסעים להם במדבריות של פנים הארץ.

דוהרים ורומסים. הגמלים ייהרגו רחוק ממקומות יישוב (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
דוהרים ורומסים. הגמלים ייהרגו רחוק ממקומות יישוב(צילום: shutterstock)

החיות נחשבות למטרד, משום שהן מזהמות מקורות מים ורומסות צמחייה ילידית. הבעלים המסורתיים של החבל שבו נערך כעת מבצע ההשמדה אספו ומכרו במשך שנים גמלי פרא, אבל בשנים האחרונות הם מתקשים לטפל במספר הגדול כל כך של גמלים שמתאספים בזמני יובש.

 

ערוץ הטלוויזיה האוסטרלי ABC דיווח שהגמלים ייהרגו הרחק ממקומות יישוב ולאחר מכן יישרפו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הגמל האוסטרלי מסכן גם נהגים
צילום: shutterstock
מומלצים