שתף קטע נבחר

בואי חלה: כריכי החלה המטורפים

טרנד חדש, טעים ומוגזם נולד: כריכי חלה עם שניצל וחציל, ולפעמים גם אריסה ואפילו מפרום - איפה נמצא אותם ולמה זה כל כך טעים?

כבר אכלתם חלה ממולאת באריסה, חריף, שניצל וחציל מטוגן, ולפעמים גם במעקודה או במחמר? אם לא סימן שאתם לא בעניינים. 

 

אחרי שהתרגלנו לכריכים מושחתים בתוך קרואסון, קבלו את הדבר הגדול הבא: כריך חלה. זה התחיל בדוכן של "נורמן" בכניסה לקניון TLV בתל אביב באביב של 2019, והודות להתפוצצות סטורי מהתור הארוך או מהחלה הקבוצתית הענקית, הטרנד התפשט, ובחודש האחרון הוא כמו אש בשדה קוצים: עוד ועוד חלות שישי צצות ברחבי הארץ.

כריך חלה, בפיתה (צילום: עידו סיטבון)
כריך חלה, בפיתה(צילום: עידו סיטבון)
 

לרוב, המנה הזאת מוגשת רק בימי שישי, ולרוב זה קורה באווירת חאפלה ים תיכונית, עם מוזיקה, צ'ייסרים וכפיים. אבל לא תמיד. יש שמכינים אותן מהבית לפי הזמנה (אפשר למצוא אותם בקלות בפייסבוק, להזמין ולבוא לקחת), ויש מזללות שלאורך כל השבוע מציעות באגט או פיתה, וביום שישי מחליפות את זה בחלה של שבת.

 

זה מתכתב עם החזרה לשורשים ולנהירה שלנו למטבח של בית, וגם מתאים לרוח המטבח הים תיכוני שאופפתאותנו. גם אם שוחרי הבריאות לא יתחברו לטרנד, כריכי החלה המפוארים הם חגיגה, גם לעיניים. לבסוף, לא משנה כיצד תסתכלו על זה, זה לא עוד כריך, אלא גם געגוע למטבח של אימא ולשישי משפחתי.

כריך חלה, גראציא (צילום: אפרת לב)
כריך חלה, גראציא(צילום: אפרת לב)
 

אז איפה תמצאו את כריכי החלה של יום שישי? איפה אפשר להזמין אותם גם בחמישי, איפה מציעים אותם אפילו בשלישי ומי השף שזיהה את הפוטנציאל והכניס את המנה לתפריט שלו?  

 

תל אביב מרכז

 

Norman

שווארמיה מצוחצחת הקרויה על שמו של ממציא השווארמה, קאדיר נורמן. יחד עם איתו עובדים במקום גם שני האחים שלו - אביאל ואלון - ושלושתם אחראים על טירוף החלה שמתפשט בארץ.

 

במהלך השבוע מוכרים במקום שווארמה, וביום שישי התפריט כולו מתחלף: חלות, ערימה של שניצלים פריכים וחציל מטוגן. אם תעברו ברחוב החשמונאים ביום שישי בצהריים לא תאמינו למראה התור הארוך שמשתרכך על המדרכה. יש חלה ליחיד או חלת ענק שמתאימה לחמישה סועדים.

 

בנוסף לשניצלים נכנסים פנימה גם חצילים מטוגנים, לימון כבוש, פלפל חריף מטוגן ומטבוחה ביתית. המנה מוגשת יחד עם חמוצים טוניסאיים, צ׳'יפס בטטה וצ'יפס תפוחי אדמה והיא עולה 39 שקלים למנה אישית או 150 שקלים למנה ענקית לחמישה סועדים.

חשמונאים 96 תל אביב, 050-7755551, כשר

 

בוטקה 23

כשהמקום הזה נפתח הוא משך אליו תשומת לב מיוחדת הודות למנה אחת המשלבת בין פלאפל, סביח ושניצל הנארזים בפיתות מאודות בתוספת עמבה.

כריך חלה, בוטקה 23 ()

בשבועות האחרונים החל במקום טירוף חדש בימי שישי - מוזיקה שמחה, צ'ייסרים וחלה ענקית לארבעה סועדים ובתוכה שניצלים, חומוס וטחינה, חצילים מטוגנים וסלט חצילים בסגנון טריפוליטאי. המנה מגיעה בליווי צ'יפס נפוח וצ'ייסרים של עראק. המחיר של המנה הגדולה הוא 100 שקלים ויש גם מנה אישית שעולה 32 שקלים.

האצ"ל 23 שכונת התקווה תל אביב, כשר 

 

POW WOW

בר מסעדה שמציע תפריט חלוקה לחבר'ה: בשישי בצהריים המקום לובש חג ומהמטבח יוצאות חלות מתוקות עם שניצל, חציל, מטבוחה ופלפל חריף לצד סלט גזר מרוקאי וסלט סלק (אותו אפשר להחליף בקולסלאו). מחיר המנה 46 שקלים.

רוטשילד 62 ראשון לציון, 03-9797805, לא כשר

 

וורקה

דנה אלחרר (מ"משחקי השף") מגישה כריכי חלה בימי שני וחמישי בצהריים וגם בימי שישי בין 14:00-10:00. כאן החלה מכילה סלט משוויה פיקנטי, סלט עגבניות פיקנטי, זיתים, טחינה, חציל מטוגן, פלפל חריף ושניצל או מעקודה. יש גם גרסה עם קציצות דגים.

הרצל 35 לוד, 052-3139995‏, כשר

 

שגב קונספט & Bowls

השף משה שגב מציע בימי שישי החל מ-11:00 תפריט אוכל ביתי מוכן.

כריך חלה, שגב קונספט (צילום: יעל יצחקי)
(צילום: יעל יצחקי)

בנוסף, יש במקום גם את גרסת השף לחלת יום שישי: חלה שבתוכה שניצל קריספי, מטבוחה, חציל מטוגן, טחינה, פלפל שיפקה, ומי שאוהב חריף יכול לקבל גם פלפל חריף מטוגן (45 שקלים).

קלמן מגן 3 תל-אביב, מתחם שרונה מרקט

 

צפון ואזור השרון

 

בפיתה

במיזם הפיתות שהאיר את הקולינריה בנהריה מנמנום, מתן חמיאס מציע לאורך השבוע פיתות סטייל אייל שני באריזות ממותגות ומעוצבות. ביום שישי יש במקום חגיגה של חלה - חלה ענקית המוגשת על מגש עץ לצד צ'יפס, גרגרי חומוס מבושלים ומתובלים וחמוצים.

 

את החלה מעטרים מלמעלה שבבי צ׳יפס בטטה ובתוכה מסתתרים שניצלים, מטבוחה, חציל מטוגן, קצת חריף וגרגרי חומוס נימוחים. בשביל האווירה יש במקום מיכל עם ערק לימונים. החלה הגדולה מיועדת לארבעה סועדים ועולה 120 שקלים ויש גם מנה אישית שעולה 28 שקלים.

הגעתון 19 נהריה, 04-9525040, כשר

 

הבוריקה של רותי

במקום של רותי מכינים חלת שניצל בימי חמישי ושישי ומלבד השניצל יש גם חלה עם קציצות. בנוסף לקציצותאו שניצל, נכנסים לתוך החלה גם מטבוחה וחציל מטוגן. אם לא מתחשק לכם לצאת מהבית אפשר לקבל את המנה גם במשלוח.

אחי אילת 11 קרית חיים, 052-5087273, כשר

 

השמיניה

דוכן חדש שנפתח לאחרונה בשוק הישן של עפולה, ובו לאורך כל השבוע מכינים כריכים בתוך לחמניית חלה קלועה. יש לחמניה עם שקשוקה, עם פלאפל, עם קציצות בשר או עם קציצות דגים.

השמינייה, שוק עפולה (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

והשוס - אפשר לאכול את המנה הזו כל השבוע ולא רק ביום שישי. טווח המחירים של כל המנות 20-30 שקלים והן מוגשות על גבי מגש יחד עם ירקות חתוכים וזיתים.

השוק 9 עפולה, 052-5990146, כשר

 

פיתוש

מקום חדש שמציע פיתות שלכל אחת יש שם מיוחד. בימי שני התפריט מתחלף ומציע מנה בשם "סנדוויץ של בית".

 

זו מנה של חלה עם שניצל, מטבוחה, חציל מטוגן, פשטידה מרוקאית בשם מחמאר וגם ירקות גרול. מנה ליחיד עולה 30 שקלים ומנה זוגית תעלה לכם 65 שקלים.

אח״י אילת 19 קרית חיים, 04-8186184‏, כשר

 

גרציא

במסגרת הבראנץ' החדש שהשיקו כאן אפשר למצוא גם מנה של חלת שניצל. החלה הזאת מוגשת בימי שישי בצהריים, והיא מגיעה כמנת שרינג עם שניצל, מטבוחה, חצילים ובצל (139 שקלים).

קיבוץ העוגן, 09-8943942, לא כשר

 

דרום

 

אורבן שניצל

כאן מכינים במשך השבוע בגטים עם שניצל, ובשישי מחליפים את הבגט בחלה הטרנדית. המנה נקראת "שישישניצל", ומדובר על חלה עם שניצל ומטבוחה, שמבעבעת על האש כבר מיום חמישי.

כריך חלה, אורבן שניצל (צילום: אשדוד בתפריט)
(צילום: אשדוד בתפריט)

שוהם 2 רובע י"ז אשדוד, כשר

 

הפרוסה

את מיזם הכריכים הזה הקים השף טל דיטשי. מזמינים אותם בטלפון (לא חייבים מראש, אפשר להתקשר באותו היום, במשך כל השבוע), ומגיעים לאסוף או מקבלים במשלוח. המחיר הוא 35 שקלים לחלה ביתית ממולאת במפרום עם לימון כבוש, סלט חצילים, רוטב פלפל חריף שום וטחינה ירוקה. בימי שישי מתווספים לסיפור הזה גם שניצלים, חציל ומטבוחה ביתית שנארזים לתוך אותן החלות המתוקות.

באר שבע, 052-8280421, כשר

 

פיתה מחנה

מזללת פיתות שבמהלך השבוע מגישים בה מנות מוגזמות ופוטוגניות בתוך פיתה. בימי שישי הפיתה זזה הצידה ובמקום מגישים חלות עם שניצל, חציל ומטבוחה ביתית.

אדר 4 אשדוד, 074-7023808‏, כשר

 

הדלפק

מזללת פיתות של בר אשכנזי הממוקמת על הכיכר הראשית של העיר העתיקה. בימי שישי מציעים במקום חלות אישיות גדולות עם מטבוחה, חציל קריספי שמטוגן במעטפת קורנפלור, סלט כרוב, פרוסה של "פשטידה של סבתא" ושניצל עם פירורי לחם המיוצרים במקום. מחיר המנה 35 שקלים.

הרצל 44 באר שבע, כשר

  

פינצ'יטו

חלת שישי שמיועדת לשלושה סועדים וכוללת מטבוחה, לימון כבוש, פשטידה מרוקאית, בטטה צלויה, חציל מטוגן, קציצות בקר, קציצות ירק ושניצל.

הסתת 7 אילת, 08-6336688‏, כשר

 

ירושלים  

ברונו

כאן מגישים לאורך כל השבוע תבשילים ביתיים ובשרים על האש. ביום שישי במסגרת קבלת שבת תמצאו במקום חלות ירושלמיות מנוקדות בשומשום וממולאות בשניצלים, מטבוחה, חציל מטוגן וחריף.

דרך בית לחם 84 ירושלים, 02-5805888‏, כשר

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו סיטבון
הכירו את הטרנד של כריכי החלה
צילום: עידו סיטבון
מומלצים