שתף קטע נבחר

"אי השוויון יצא משליטה": ל-2,153 מיליארדרים הון כמו 60% מהאוכלוסייה

על פי דו"ח של ארגון הצדקה אוקספם, 22 הגברים העשירים בעולם מחזיקים יחד בהון הזהה לזה של 326 מיליון הנשים מעל גיל 20 מכל יבשת אפריקה. הדו"ח מדגיש את אי השוויון הדרמטי בין ההון של גברים ונשים, ומאשים "מערכות כלכליות שדוחקות נשים בעוד הן מאפשרות לגברים מיליארדרים לצבור הון שלא מסייע לחברה"

2,153 המיליארדרים העשירים בעולם מחזיקים יחד בהון זהה ל-4.6 מיליארד בני אדם, כ-60% מאוכלוסיית העולם. כך לפי דוח חדש של ארגון הצדקה אוקספם (Oxfam).

 

בגלל הרגולציה: תל אביב מהערים היקרות ביותר בעולם

הונם של 500 האנשים העשירים בעולם תפח ב-25% בשנת 2019

מצעד המיליארדרים: אלה הם עשרת האנשים העשירים בעולם ב-2019

 

הדו"ח של אוקספם, "זמן לדאגה", פורסם אתמול (א') לקראת פתיחתו היום של הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס, שבו מתכנסים 1,500 ממנהיגי העולם בתחומי הפוליטיקה, העסקים והכלכלה. לפי הדו"ח, מספר המיליארדים בעולם הוכפל במהלך העשור הקודם.

ג'ף בזוס לורן סאנצ'ז (צילום: Gettyimages)
האיש העשיר בעולם, ג'ף בזוס, מנכ"ל אמזון(צילום: Gettyimages)
 

"הפער בין עשירים לעניים לא יכול להתבטל בלי מדיניות שבירת שוויון מכוונת, וממשלות מועטות מדי מחויבות לכך", אמר מנכ"ל Oxfam הודו, אמביטה באהר, הנמצא בדאבוס ומייצג את החברה. "הכלכלות השבורות שלנו מרפדות את כיסיהם של מיליארדרים ושל עסקים גדולים על חשבון בני אדם רגילים, נשים וגברים. אין פלא שאנשים מתחילים לתהות האם קיומם של מיליארדרים הוא דבר נחוץ".  

 

הפערים המגדריים

עוד צוינו בדו"ח הפערים המגדריים בכלכלה העולמית. לדוגמה, נמצא כי 22 הגברים העשירים בעולם מחזיקים יחד בהון הזהה לזה של 326 מיליון הנשים מעל גיל 20 בכל יבשת אפריקה. הדו"ח מציין כי כל יום ברחבי העולם עובדות נשים ובנות 12.5 מיליארד שעות בבישול, ניקיון, ודאגה לילדים ולזקנים - תרומה של לפחות 10.8 טריליון דולר לשנה לכלכלה העולמית, ויותר משלוש פעמים גודלו של שוק תעשיית הטכנולוגיה.

נשים בזימבבואה. 22 הגברים העשירים בעולם מחזיקים יחד בהון הזהה לזה של 326 מיליון הנשים מעל גיל 20 בכל יבשת אפריקה (צילום: עינת קאפח) (צילום: עינת קאפח)
נשים בזימבבואה. 22 הגברים העשירים בעולם מחזיקים יחד בהון הזהה לזה של 326 מיליון הנשים מעל גיל 20 בכל יבשת אפריקה(צילום: עינת קאפח)
 

"נשים ובנות הן בין אלה המרוויחים הכי פחות משיטת הכלכלה הנוכחית", אמר באהר. "הן מבלות מיליארדי שעות בעבודות טיפול ללא תשלום והן 'המנוע הנעלם' ששומר על גלגלי הכלכלה, העסקים והחברה בתנועה. הן מבוצעות על ידי נשים שבדרך כלל יש להן מעט זמן לרכוש השכלה, להרוויח משכורת מכובדת או להיות חלק משמעותי בחברה שלנו, ובשל כך הן לכודות בתחתית הכלכלה".

 

לפי הדו"ח, אם השכבה העשירה ביותר תגדיל רק בעוד 0.5% את תשלום המס שלה במהלך העשור הבא, זה יהיה שווה להשקעה הנדרשת על מנת ליצור 117 מיליון מקומות עבודה במגזרים כמו חינוך, בריאות, טיפול בילדים וקשישים.

 

  

החישובים לגבי חלוקת ההון בדו"ח מתבססים על מחקר של חברת קרדיט סוויס מ-2019. את המספרים הנוגעים באנשים העשירים ביותר אספה החברה מרשימת המיליארדרים של המגזין פורבס לאשתקד.

 

Oxfam היא חלק מברית הלוחמה באי שוויון, קואליציה גלובאלית של ארגוני חברה אזרחיים ואקטיביסטים, שמקיים החודש אירועים ב-30 מדינות, ביניהן הודו, קניה, מקסיקו, פקיסטן, דרום אפריקה ואוגנדה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
ג'ף בזוס, האיש העשיר בעולם
צילום: AFP
מומלצים