שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    סיור בחיי הלילה של חיפה

    אין כמו חיפה בלילות: יצאנו לבדוק מה קורה בחיי הלילה של חיפה וגילינו עיר מעורבות עם חיי לילה תוססים במיוחד

     

    צילום: ירון שרון, עריכה: יותם קצור

    צילום: ירון שרון, עריכה: יותם קצור

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    צפו: ביקרנו בבר ה"סנדק" המיתולוגי בחיפה

     

    חיי הלילה של חיפה תוססים לא פחות מאלה של תל אביב ויש בהם משהו שאין בערים אחרות. לא מאמינים? צאו לסיור אל תוך נבכי חיי הלילה של העיר.

     

    בראון (צילום: גיא רותם)
    בראון(צילום: גיא רותם)

    כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

     

    חיפה של מטה

    רשימת מקומות המפתח שפועלים בעיר התחתית כוללת את החמארה המזרח אירופאית המיתולוגיות "מעיין הבירה" ואת "קלמנס", מקום שפעם היה פאב בסגנון אנגלי, וכיום הוא טברנה יוונית.

     (צילום: אלעד גרשגורן) (צילום: אלעד גרשגורן)
    (צילום: אלעד גרשגורן)

    בעיר התחתית יש גם שני ברי אוכל של שפים: "ביסטרו וניה" של השף מיכאל גרטופסקי ומסעדת "לוקס" של השף עלאא מוסא. מול לוקס פועל הבר היפני של קובי שנאן "ROKU", שבו מגישים סושי יפני אמיתי, כזה שלא מתחנף, ומוגש לצד סוגים שונים של סאקה, שלא פוגשים הרבה בארץ.

    רוקו ()
    רוקו
    לא רחוק משם פועל גסטרו בר שונה בנוף: מצד אחד הוא פתוח כבר משעות הצהריים ומציע גם עסקיות, ומצד שני יש בו קונספט המשלב בין אוכל איטלקי ואלכוהול. למקום הזה קוראים "ג'יוקוסו" והוא מציע תפריט שבו בכל מנה יש רכיב אלכוהולי המתמזג בטעמים, ולצד כל מנה מופיעה המלצה למשקה אלכוהולי שמתאים ללוות אותה. האווירה בבר האוכל הצעיר הזה קלילה ונעימה והשירות חביב במיוחד.

       (צילום: אפיק גבאי)
    לוקס(צילום: אפיק גבאי)
      

    את המקום הזה הקימו רועי גרבר כפיר בויום. כדאי לטעום כאן רביולי די טורו בוויסקי הממולאים בבשר מפורק (54 שקלים), טורטליני ירוקים במילוי עלי רוקט, תרד, קייל, בצל וריקוטה, המוגשים ברוטב שמנת עם לימון כבוש, מולים ושרימפס צרוב (54 שקים) ופיצה ביאנקה עם בייקון (72 שקלים).

    ג'יוקוסו (צילום: יפית בשבקין)
    ג'יוקוסו(צילום: יפית בשבקין)
     

    במרחק צעדים ספורים משם נמצא "פאטוש בר גלריה", אחיו הצעיר של בית קפה מסעדה הפועל תחת אותו השם במושבה הגרמנית בעיר. שני המקומות שייכים לאמן ולמעצב הפנים, וואדיה שחוואט, חובב ענתיקות ווינטאג', והתחביב שלו ניכר גם בעיצוב המקומות שלו. פטוש של העיר התחתית ממוקם בתוך הנגאר ענקי, ויש במקום במה להופעות שעליה פסנתר כנף שחור, חדר פנימי המשמש בתור גלריה לאומנות שבה תערוכות מתחלפות וקומת גלריה. במהלך השבוע המקום פתוח גם לארוחות בוקר וצהריים, ובימי חמישי ושישי בערב תצטרכו להסתדר עם שירות עצמי. יש במקום אווירה היפסטרית ומסביב לשולחנות זה לצד זה מבלים ערבים ויהודים. על הבמה מופיעים גם אמנים פלסתינאים וגם אומנים מחו"ל, ובתפריט יש שילובים מעניינים בין המטבח הערבי למטבח הישראלי: כריך רוסטביף (48 שקלים), עלי גפן (39 שקלים), טרטר סלמון, עראיס ועוד.

    מיכאל גרטופסקי (צילום: מיקי אופק)
    מיכאל גרטופסקי בביסטרו "וניה"(צילום: מיקי אופק)
     

    במעלה הרחוב מעבר לכביש, פועל בר יין אינטימי בשם "נחום בר יין" ולצידו "אומניבור". את "אומניבר" פתחו אולגה גורל ובעלה איליה, שעלו לארץ לפני ארבע שנים ממוסקבה, כשהם עוזבים מקצועות מבוקשים ועבודות ריווחיות. איליה היה אדריכל של המסעדות הכי מדוברות בעיר, ואולגה עסקה ביחסי ציבור של השפים המובילים. המקום שהם פתחו בעיר התחתית קטן ומלא קסם ויש בו אוכל של בית ואווירה של ביסטרו בר שכונתי בצרפת.

     

    אולגה מפקדת לבדה על המטבח, ומגישה תפריט מצומצם וקולע של אוכל סובייטי-צרפתי עם טוויסט. יש פלמני שמייצרת עבורה מאמא רוסייה (40 שקלים), יש גם מרק בצל עם גבינת גרוייר (38 שקלים) וגם צ'יבורקי, סלט תפוחי אדמה רוסי וסירניקי - לביבות גבינה שמנמנות ונימוחות, המוגשות עם שמנת חמוצה וריבה שאולגה מייצרת בעצמה (38 שקלים). תמצאו במקום גם תפריט יינות ומבעבעים מכל אירופה, סלט אנדיב וצלחת גבינות ונקניקים.

     

    אם חוצים עוד כביש ומטפסים קצת יותר למעלה, מגיעים לחמארה קטנטנה ומהממת בשם "הבולגרי". את המקום הזה פתחו לפני חודש שדרן הרדיו ארז יעקובי וג'קי רזון (מי שהיה בעבר הבעלים של מקום חיפאי מיתולוגי בשם "ג׳ק והאפונים"). יחד איתם עובדת במטבח השפית נועה דרוקר, שהיא גם על תקן המארחת ולפעמים גם על תקן הברמנית.

    הבולגרי (צילום: נועה דרוקר)
    הבולגרי(צילום: נועה דרוקר)
     

    יש במקום בר עם ארבעה מקומות ישיבה וארבעה שולחנות, והאוכל והאווירה לא מהעולם הזה. הקהל במקום בוגר, כך שגם הפלייליסט שמתנגן בווליום נעים, מאפשר שיחה. התפריט לא מתפזר והתמחור סביר בהחלט. יש בתפריט צזיקי נהדר (19 שקלים), סלט ביצים עם בצל מטוגן שיספקו לכם כמה ביסים מענגים תמורת 16 שקלים, איקרה מעולה (19 שקלים) וטונה בעישן ביתי (28 שקלים). מנות נוספות שכדאי לטעום הם ורניקס תפוחי אדמה (28 שקלים), קציצות פארסה המוגשות מעל צזיקי ומלבי טבעוני מעולה של נועה.

     

    חיפה של מעלה

    אחרי שעוברים את שכונת הדר מגיעים לעיר העלית, שבה שוקקת סצנת חיי לילה נוספת ושונה מזו של העיר התחתית. הבליינים כאן בורגנים, האווירה סולידית יותר, המקומות עצמם יותר מרווחים והמנות של השולחן הרבה יותר גדולות.

     

    באזור הזה פועלים מספר ברים מפורסמים וגם בר מסעדה עם ווייב הכי תל אביבי בחיפה: ה"סטלה בר" של רפי לוי קיים 19 שנה. שם תמצאו בחור בשם אורן שקד, אחת מדמויות המפתח של חיי הלילה בעיר, וברמן מזה 31 שנה (מתוכם 25 היה מאחורי הבר של "סנדק", שנסגר). כאן ממוקם גם בר מסעדה The Duke.

    צפרירים (צילום: אנטולי מיכאלו)
    צפרירים(צילום: אנטולי מיכאלו)
     

    המקום הכי עמוס שבו אפשר בקלות להרגיש כאילו קפצתם לרגע לתל אביב, הוא ללא ספק "צפרירים 1" - מצד אחד זו מסעדה עם סטייקים שמשקלם עולה על קילוגרם, ומצד שני מסביב לבר תמצאו אווירה תוססת. המקום הזה נפתח לפני עשור, אבל הוא מתקדם מאוד מבחינת הגימיקים -  בבר תמצאו מכונה מיוחדת שתדפיס את התמונה שלכם על הקצף של הבירה. יש במקום שולחנות אבירים, ספות, פינות רומנטיות ונישות לחבר'ה. מלבד הסטייקים האימתניים התפריט מציע גם מנות עדכניות כמו שווארמה דגים (62 שקלים), עראייס צלעות טלה (58 שקלים) ושרימפס גורגונזולה (97 שקלים).

     

    "בראון" הוא הפאב הוותיק ביותר על ציר מוריה, ששייך לשתי אושיות חיי לילה מחיפה, שהם גם בני זוג - עידו שוורץ ונועה גוטפריד. הפאב הזה הוא מקום מפגש של כל החיפאיים באשר הם, ובעלי המקום נמצאים בו כל יום, ומפקדים על צוות לא קטן של ברמנים ומלצרים. כאן יושבים פרלמנטים וכאן נפגשים ברמנים בסוף המשמרת.

     

    האווירה במקום נדירה, וזה כנראה גם המקום העמוס ביותר בכל חיפה. יש בו חדר סגור נפרד עבור אלה שלא מעשנים, ושני חדרים פרטיים. כל המי ומי של העיר נפגשים כאן, ותוכלו למצוא במקום בני 60 שותים בירה לצד בני 20.

     

    בקיץ המקום מארח מסיבות צהריים, כשיש משחקי ספורט הוא הופך למועדון ספורט שמח במיוחד והפלייליסט משלב מדונה, רוק ישראלי של שנות ה-80, להיטים עכשווים וגם מוזיקת צ'ילאאוט. המקום קיים מאז 2002 ומלבד האווירה המיוחדת יש בו גם אוכל מעולה: כריך פילי צ'יז סטייק (59 שקלים), רוסטביף ביתי (63 שקשלים), שניצל ענקי ומנות בר גדולות.

    ברים קולינריים ליבירה (צילום: אנטולי מיכאלו)
    ליבירה(צילום: אנטולי מיכאלו)
     

    מקומות בילוי ליליים נוספים שכדאי להכיר בחיפה: "אפטר דארק" - בר שבו מעל 30 סוגי בירה מהחבית; "ליבירה" - בר מסעדה ומבשלת בירה; הבר המיתולוגי "פונדק הדוב"; בר היין "Wine "Bar by Andre Suidan; הבר המפורסם של העיר התחתית "דוברין 7"; פאבים סטודנטאליים כמו "Nola Socks Pub" ו"החונטה"; בר הופעות והרצאות בשם "סינקופה"; והפאב הקואופרטיבי "בר גלים".

     

    שדרוגים

    1. בשנים האחרונות צצו בעיר התחתית גם כמה מלונות בוטיק, אז אם תישארו לישון באחד מהם אחרי בילוי לילי, תוכלו ליהנות ביום למחרת מארוחות בוקר הפתוחות לקהל הרחב. למשל כמו זו במלון "קולוני", מלון שהוקם במושבה הגרמנית במבנה אבן מקורי משנת 1905, ובו מציעים ארוחות בוקר שמחירה 95 שקלים לאדם, שמוגשת בין 11:00-7:00. הארוחה מורכבת מבופה עם עשרה סוגי גבינות, ביצים, פשטידות וקישים, תפוחי אדמה אפויים, בר סלטים, חומוס ביתי, לחמים, דגים כבושים ומלוחים, ממרחים, מעדני חלב וקורנפלקס, מבחר עוגות ומאפים.

     

    2. אם בא לכם להכיר את חיי הלילה של חיפה בצורה קצת יותר מודרכת ובשיטת ה"טעימות", תוכלו להצטרף לסיורי הלילה של נעמה סובול, בלוגרית חיפאית המתחזקת בלוג אוכל בשם "תרבות אכילה". הסיור של סובול כולל שש תחנות, ומחירו 200-150 שקלים (תלוי בכמות האלכוהול ששותים במהלכו). אפשר להזמין סיורים פרטיים סגורים לקבוצות או להירשם לאחד התאריכים בהם מתקיימים סיורים פתוחים.

     

    כתובות

    מעיין הבירה: נתנזון 4, 04-8623193‏

    קלמנס: הנמל 3, 04-8620525‏

    ביסטרו וניה: שער פלמר 1, 04-6716272‏

    Lux: הנמל 13, 077-2060970‏

    Roku: הנמל 10, 050-6852860‏

    ג'יוקוסו: הנמל 21, 04-9887880

    פאטוש בר גלריה: הנמל 6, 077-2316936

    נחום בר יין: כטיב 4

    אומניבור: קהילת סלוניקי 6, 055-9443314‏

    הבולגרי: כטיב 8, 053-7393005‏

    The Duke: שדרות מוריה 112, 04-8347282‏

    צפרירים 1: צפרירים 1 04-8112235

    בראון: מוריה 131, 04-8112391

    מלון קולוני: שדרות בן גוריון 28, 04-8513344

    סיורי אוכל של תרבות אכילה: להזמנות 052-5929262, או בפייסבוק "תרבות אכילה"

    אפטר דארק: דרך יפו 30, 053-5216076‏

    ליבירה: הנמל 26, 04-3740251‏

    פונדק הדוב: שדרות הנשיא 135, 04-8381703‏

    Wine Bar by Andre Suidan: הנשיא 98, 050-4274556‏

    דוברין 7: דוברין 7, 058-5586825

    Nola Socks Pub: שלום עלכם 4, 077-7929159‏

    חונטה בר: מתחם הטכניון, 04-6903060

    סינקופה: כיאט 5, 054-6142643‏

    בר גלים: יונתן 3 חיפה, 04-6444408

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים