שתף קטע נבחר

עמיר פרץ לטראמפ: תוכניתך מתפרשת כהתערבות בבחירות

באיגרת ששיגר ראש העבודה-גשר-מרצ לנשיא ארה"ב, כתב עמיר פרץ כי לא ניתן להתניע מהלך מדיני אמיתי אם לא יהיה מבוסס על עקרון של שתי המדינות: "כל מהלך שמוביל לסיפוח חד צדדי לא ישיג דבר"

ראש העבודה-גשר-מרצ עמיר פרץ שיגר הערב (שבת) איגרת לנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ שבה הפציר בו להימנע מפרסום תוכניתו הנודעת בשמה "עסקת המאה". "אני חושש שבעת הזו עלולה התוכנית להתפרש כהתערבות במערכת הבחירות בישראל", כתב לו פרץ.

 

ישיבת סיעת העבודה גשר מר
עמיר פרץ(צילום: מוטי קמחי)

"אני פונה אליך תוך הערכה אישית לחשיבות שאתה רואה בפתרון הסכסוך הישראלי פלסטיני, פתרון שיבטיח שישראל תשכון בגבולות ברי הגנה, ותישמר כמדינה יהודית ודמוקרטית. עתיד הסכסוך בין הישראלים לפלסטינים צריך להיפתר במשא ומתן ישיר לשלום כפי שהתחיל ראש הממשלה המנוח יצחק רבין. לא ניתן להתניע מהלך מדיני אמיתי אם לא יהיה מבוסס על עקרון של שתי המדינות. כל מהלך שמוביל לסיפוח חד צדדי - לא ישיג דבר", כתב פרץ.

 

"לצד זאת, אני מביע חשש שבעת הזאת עלולה התוכנית להתפרש כהתערבות במערכת הבחירות בישראל כאשר אני בטוח שזאת לא כוונתך וכל מאמציך כנים לטובת עתיד של שלום וביטחון באזורנו. בעוד כחודשיים, לאחר שיחלפו הבחירות לכנסת ותוקם ממשלה, תוכל הממשלה החדשה שתוקם שתקבל לגיטימציה מהציבור הישראלי לחדש את התהליך המדיני לשלום עם הרשות הפלסטינית, וזאת תוך מאמץ להשלים תוכנית היפרדות מהפלסטינים כצורך ישראלי".

 

"אדוני הנשיא, אסיים בכך שישראל מתמודדת כיום עם אתגרים חשובים, שדומים במהותם לאתגר הקמת המדינה ב-1948, שכן האתגרים היום יקבעו את עתידה של ישראל ואת צביונה. אין ספק כי מעורבותך בהבטחת עתידה וביטחונה של ישראל ובמיוחד מול האיום האיראני ושאלות אסטרטגיות רבות חשובה ביותר ועל כך תודתנו העמוקה. לארה"ב תפקיד חשוב מאין כמותו בהתנעת מהלך מדיני אזורי, אך אחזור ואומר שוב: תהליך שכזה יחל, ימשך ויסתיים בהצלחה ובהכרעה, רק בהידברות בין ירושלים ורמאללה, כאשר ארה"ב היא הגורם שיכול להביא לסיום ההידברות בצורה טובה ומוצלחת".

 

  (צילום: אלכס קולומויסקי, AP, אוהד צויגנברג)
גנץ, טראמפ ונתניהו(צילום: אלכס קולומויסקי, AP, אוהד צויגנברג)

טראמפ הודיע אתמול לפנות בוקר כי יפרסם את "עסקת המאה" לשלום במזרח התיכון לפני הגעתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו לוושינגטון ביום שלישי. נתניהו הוזמן לפגישה יחד עם יו"ר כחול לבן בני גנץ. טראמפ אמר כי ממשלו עדכן את הפלסטינים וכי הם "עשויים להתנגד לתוכנית בהתחלה, אך היא תועיל להם". הנשיא האמריקני הוסיף: "זו תוכנית מצוינת שיכולה באמת לעבוד".

  

גורמים בכירים בממשלה טוענים כי תוכנית המאה הוצגה במלואה לנתניהו בשבועות האחרונים וכי ההזמנה לבית הלבן נעשתה על דעתו ובתיווכו. נתניהו היה זה שביקש לצרף את גנץ, ככל הנראה במטרה לחשק אותו ולהציב בסדר היום את המחלוקת הכי קשה בכחול לבן – הנושא המדיני. עיתוי ההזמנה – ליום שלישי הבא – הוא לא מקרי והוא נופל הן על דיוני החסינות בכנסת והן על דיוני ההדחה של טראמפ, כך שהגשת התוכנית מסייעת פוליטית לשניהם.

  

טראמפ אמר לכתבים במטוס הנשיאותי "אייר פורס 1" כי היה "מופתע" שנתניהו וגנץ הסכימו להגיע לוושינגטון בעיצומה של מערכת הבחירות בישראל: "שניהם רוצים את העסקה, הם רוצים שלום וגם הפלסטינים רוצים שלום. כולם רוצים שלום אבל לא תמיד מוכנים להגיד זאת", אמר הנשיא האמריקני.

 

לפי גורמים ישראליים שנחשפו לפרטי תוכנית השלום האמריקנית, הצד הישראלי מקבל סיפוח של 30-40% משטחי C שנמצאים כיום בשליטה ביטחונית ואזרחית של ישראל. החלת הריבונות תחול בחלק מהמקרים רק על היישובים עצמם ובחלקים אחרים גם על שטחים פתוחים. הסיפוח הישראלי כולל גם התנחלויות מבודדות.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים