שתף קטע נבחר

בהלת הנגיף: כך תבנה סין 2 בתי חולים בתוך ימים

בווהאן, מוקד ההתפרצות בסין, מתקשים להתמודד עם עומס המטופלים והמחסור בציוד. הרשויות פתחו במרוץ מסביב לשעון כדי לבנות שני בתי חולים חדשים: "מנסים לשבור את השיא". רשמית ידוע על 1,400 חולים, אך במחקר חדש נטען: ייתכן שכבר 4,000 נדבקו

 

 

התפרצותו של נגיף הקורונה החדש מעוררת בהלה רבה ברחבי העולם, ובעיקר בסין – שם נדבקו כבר כ-1,400 איש ו-56 נספו. במוקד ההתפרצות, העיר ווהאן שבמרכז סין, מתקשים להתמודד עם עומס המטופלים שמציפים את בתי החולים, מחשש שאולי גם הם נדבקו בנגיף, ופתחו במשימה שנראית לחלק בלתי-אפשרית – הקמת שני בתי חולים בתוך ימים ספורים.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

בשידורי הטלוויזיה הסינית נראה צי של דחפורים מכינים את הקרקע לבנייתו של בית החולים הראשון, שבנייתו צפויה לפי הרשויות להיגמר ב-3 בפברואר. לפי סוכנות הידיעות הממלכתית שינחואה, הוא יתפרש על פני 25 אלף מטרים רבועים, ויוכל להעניק טיפול לאלף בני אדם. בית החולים ימוקם באתר שנמצא על גדות אגם בפרברי העיר, ביתם של 11 מיליון תושבים. במקור היו אמורים לשהות במתחם עובדים שיצאו לחופשת השנה החדשה.

בנייה של בית חולים שדה (צילום: gettyimages)
ישברו את השיא? עשרות דחפורים באתר העבודות בווהאן(צילום: gettyimages)

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

וירוס קורונה בסין (צילום: AFP)
כמה מידבק הנגיף? בדיקת חום למטופל בבית חולים בווהאן(צילום: AFP)

וירוס קורונה בסין (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

עובד מטפל בחולה ביחידה לטיפול נמרץ בבית החולים ז'ונגנן בסין ()

מטרת המתקן החדש, נכתב בדיווח של שינחואה, היא "להקל על המחסור במשאבים לטיפול רפואי ולשפר את היכולת להעניק טיפול לחולים". היום, כיממה בלבד לאחר הדיווח על בניית בית החולים החדש, הודיעו הרשויות בווהאן על תחילת בנייתו של בית חולים שני, שבו יהיו 1,300 מיטות. לדבריהן, בנייתו צפויה להסתיים בעוד כשבועיים.

 

הנגיף שמעורר בהלה בעולם – סיקור נרחב ב-ynet:

אלו הנחיות משרד הבריאות לישראלים

הגבלות תנועה גם בבייג'ינג: "הנגיף מתפשט"

בצל ההתפרצות: חוגגים את שנת העכברוש

נשללו מקרים בישראל: שבו מסין והוכנסו לבידוד

הנגיף הגיע גם לאוסטרליה ולאירופה

תיעוד מהבידוד: עם הנדבקים בנגיף הסיני

 

זו לא הפעם הראשונה שבה סין מקימה בית חולים בתוך ימים ספורים. בהתפרצות נגיף הסארס ב-2003 הקימו השלטונות את בית החולים שיאוטנגשאן בתוך שבעה ימים בלבד, ויש מי שטוען כי מדובר בשיא עולמי. הוא הוקם כדי לספק מענה לחולים שהיה חשש שנדבקו בסארס, שהוביל אז למותם של כ-350 איש בסין ועוד כ-300 בטריטוריה האוטונומית-למחצה הונג קונג. 4,000 פועלים עמלו על בנייתו, ועבדו יומם ולילה כדי לעמוד ביעד שהוצב להם. לפי BBC, אותו בית חולים כלל חדר רנטגן, CT, יחידת טיפול נמרץ ומעבדה.

 

כמו אותו בית חולים שנבנה לפני כמעט שני עשורים, גם הפעם מעריכים שבית החולים החדש ייבנה בעזרת יחידות בניין מוכנות. "זהו למעשה בית חולים מבודד שאליו יישלחו אנשים עם מחלות זיהומיות, כך שיהיו בו אמצעי בטיחות והגנה", אמרה ל-BBC ג'ואן קאופמן, מרצה בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת הרווארד.

וירוס קורונה בסין (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

אנשים עם מסיכות  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

חגיגות השנה החדשה בסין בצל וירוס הקורונה (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

יאנזונג הואנג, שותף בכיר במרכז לבריאות עולמית ב"מועצה ליחסים בינלאומיים", הסביר לרשת החדשות הבריטית כי לסין יש ניסיון רב בהקמת פרויקטים כאלו בזריזות רבה. הוא טען שצוות הבנייה כנראה מנסה לשבור את השיא שנקבע בבניית בית החולים בהתפרצות הסארס ב-2003. לדבריו, השלטון האוטוריטרי בסין יכול לעקוף מכשולים בירוקרטיים או מגבלות פיננסיות, ו"לגייס את כל המשאבים" עבור המשימה. "עבודה הנדסית זה מה שסין טובה בו. הם בונים גורדי שחקים במהירות. למערביים קשה להבין את זה. זה אפשרי".

 

הקמת שני בתי החולים החדשים מגיעה כאמור על רקע המחסור הרב בצוותים רפואיים ובציוד רפואי שעליו מדווחות הרשויות בווהאן ובכל מחוז חוביי, שווהאן היא בירתו. לפי דיווחים בסין, אחד הרופאים בווהאן שטיפל בחולים שנדבקו בנגיף החדש לקה בלבו ומת – בגלל תשישות.

 

עדות נוספת לעומס הרב בעיר נחשפה בסרטון שפורסם אתמול ברשת החברתית הסינית "ווייבו", ובו נראה מסדרון צפוף עם כמה גופות מכוסות, במה שנטען שהוא בית החולים של הצלב האדום בווהאן. אמינותו של הסרטון לא ברורה לפי שעה, אך הוא פורסם בכלי תקשורת מרכזי בסין. תומאס יאו, מפיק באתר החדשות הסיני South China Morning Post, אמר שהאישה שפרסמה אותו במקור טענה כי היא אחות בבית החולים, אם כי בהמשך הוא הוסר מ"ווייבו".

 

 

צעד נוסף שנועד לסייע לצוותים המותשים בווהאן, כך לפי הדיווחים במדינה, הוא שליחתם של 1,230 רופאים ואחיות לעיר. בשינחואה דווח גם כי הממשלה שלחה לשם 14 אלף חליפות מגן, ו-110 אלף זוגות של כפפות.

 

הנגיף שמעורר בהלה ברחבי העולם לא היה מוכר עד השבועות האחרונים, וההערכה היא שמוצאו בשוק בווהאן שבו סחרו בבעלי חיים באופן בלתי חוקי. לפי מחקר ראשוני הנגיף עבר לבני אדם מנחשים. הוא שייך לאותה משפחה נגיפית שעמה נמנה נגיף הסארס.

 

לפי ההערכות, הנגיף החדש קטלני פחות מהסארס. תחילה ההערכה הייתה שהנגיף עובר רק מבעלי חיים לבני אדם, אולם בהמשך התברר כי הוא מסוגל לעבור גם מאדם לאדם – למשל בהתעטשות, בשיעול או ביחסי מין. תסמינים ראשונים של הנגיף הם חום, שיעול, תעוקת חזה וקוצר נשימה. הוא יכול לגרום לדלקת ריאות, שעלולה להיות קטלנית. בסין מדגישים כי רוב ההרוגים סבלו גם ממחלות קודמות. לפי שעה אין לו חיסון, אם כי כמה צוותים רפואיים כבר החלו במאמצים קדחתניים לפיתוחו.

  ()

ריסוס חיטוי ברכבות (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

נגיף הקורונה מתפשט  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
נגיף הקורונה מתפשט  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

האופן המדויק שבו מתפשט הנגיף החדש עדיין לא ברור לחוקרים. היום פורסמו שני מחקרים מדעיים שלפיהם כל אדם שנדבק בנגיף מעביר אותו בממוצע לשניים או שלושה אחרים, לפי קצב ההדבקה הנוכחי. שני המחקרים הללו ציינו כי לא ברור עדיין אם הנגיף ימשיך להתפשט, וכי הדבר תלוי באפקטיביות של צעדי המניעה בהם נוקטת ממשלת סין. "לא ברור בשלב זה אם ניתן לעצור את ההתפרצות הזו בסין", אמר לסוכנות הידיעות רויטרס ניל פרגוסון, מומחה בריטי למחלות זיהומיות וכותב-שותף של אחד משני המחקרים החדשים.

 

הצוות של פרגוסון מעריך כי ייתכן שעד 4,000 איש בווהאן לבדה כבר נדבקו בנגיף נכון ל-18 בינואר, על אף שלפי המניין הנוכחי של הרשויות בסין 1,372 איש נדבקו בה ברחבי סין. בשאר העולם דווח על מקרי הידבקויות מעטים במדינות שונות, בהן ארה"ב, צרפת ואוסטרליה. גם בתאילנד, סינגפור, יפן, טייוואן, מלזיה, וייטנאם, דרום קוריאה ונפאל התגלו מקרים בודדים. "אם המגיפה תמשיך בלי הפוגה בווהאן, אנו חוזים שהיא תהיה גדולה הרבה יותר ב-4 בפברואר", נכתב במחקר השני שפורסם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
צי של דחפורים. העבודות בווהאן
צילום: AFP
מומלצים