שתף קטע נבחר

בכיר במכון הגיאולוגי: "תהיה בישראל רעידת אדמה חזקה בוודאות"

רעידת האדמה הקטלנית בטורקיה שהורגשה היטב בישראל הזכירה את הסכנה הישירה גם אצלנו. "קשה להעריך מתי, אבל אנחנו בוודאות נראה רעידת אדמה חזקה בישראל", הזהיר ד"ר עמוס סלמון באולפן ynet. "אנו עושים את כל המאמצים כדי שלא נגיע לרמות ההרס האלה"

  

 

רעידת האדמה בטורקיה ביום שישי האחרון, שגרמה למותם של לפחות 31 בני אדם ולהרס רב במדינה, הורגשה היטב גם בישראל. ד"ר עמוס סלמון, חוקר בכיר במכון הגיאולוגי, אמר הבוקר (ראשון) באולפן ynet כי לא ניתן לומר אומנם שלרעידה בטורקיה יש השפעה על רעידה עתידית בישראל אך טען שאחת כזאת תקרה בוודאות: "אני לא רוצה להגיד מתי, אבל אנחנו נראה בוודאות רעידה חזקה בישראל".

 

יומיים אחרי הרעידת הקשה בטורקיה, מניין הפצועים ברעש במזרח המדינה עומד כרגע על 1,556 בני אדם. צוותי החילוץ בטורקיה ממשיכים לחפש ניצולים בהריסות הבניינים, ו-45 איש חולצו עד כה.

ההריסות אלאזיג טורקיה רעידת אדמה  (צילום: רויטרס)
ההריסות בטורקיה. יהיו מראות דומים בישראל?(צילום: רויטרס)

ההריסות אלאזיג טורקיה רעידת אדמה  (צילום: MCT)
(צילום: MCT)
 

"קשה להגיד שדווקא הרעידה הזאת תגרום או תחולל או תאיץ רעידות אדמה אצלנו", אמר סלמון. "אנחנו לא מספיק מבינים בשביל להגיד את זה, אבל אנחנו לא צריכים אותה בשביל לדעת שגם האזור שלנו רגיש, והתהליך מתקדם כך שרעידה צפויה גם אצלנו".  

 

-אבל זה משהו שכן שייך לאותו שבר סורי אפריקאי שצפוי להשפיע גם עלינו בהמשך?

"כמעט אותו שבר. למעשה השבר שבו הייתה הרעידה בטורקיה הוא המשך של השבר הסורי אפריקאי שנמצא אלינו. השבר אצלנו עולה מדרום לצפון, ממפרץ אילת לערבה, ים המלח, החולה, לבנון, סוריה ונכנס לטורקיה ושם הוא משתנה קצת לשבר המזרח אנטולי. הוא דומה במהותו אבל הרבה יותר פעיל ממה שקורה אצלנו ולכן יש שם רעידות".

 

-אנחנו עלולים לראות כזה דבר אצלנו גם בשנים הקרובות?

"אנחנו יודעים בוודאות שכן אבל התזמון הוא בעיה שמאוד קשה לטפל בה. אנחנו כן יודעים בערך את המוקד המרכזי אצלנו, שזה לאורך השבר הסורי האפריקאי. אנחנו עושים את כל המאמץ שלא להגיע לרמות ההרס האלו ואנחנו מנסים כל הזמן בכל מיני אמצעים לשפר את המענה ולהפחית את הסכנה ואם חלילה זה יקרה - לא להגיע לרמות הנזק האלה".

 

-אנחנו באמת ערוכים או שלא כל כך?

"אין דבר כזה באמת ערוכים, כי תמיד רוצים להשתדל יותר. אין גבול לכמה שאפשר להיערך לרעידת אדמה. אנחנו לא שוקטים על השמרים וכל הזמן רוצים לשפר ולייעל, להכין מפות סיכול, לשפר את מפות התקן, לשפר את ההיערכות של כוחות הביטחון. נעשית הרבה מאוד עבודה בזכות וועדת ההיגוי להערכות לרעידות אדמה אבל אי אפשר להגיד אף פעם שזה מספיק.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
ההרס ברעידת האדמה בטורקיה
צילום: AP
מומלצים