שתף קטע נבחר

צילום: AP

מנדלבליט על הסיפוח: "נשמע ונחליט"

היועמ"ש התייחס בכנס של המכון למחקרי ביטחון לאומי לאפשרות הסיפוח: "נראה מה הדחיפות, אני לא שולל כלום". על הגשת האישום נגד נתניהו: "ברגע שהחסינות הוסרה - חובה היה להגיש"

אחרי שהגיש היום את כתב האישום נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו, היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט נאם הערב (שלישי) בכינוס במכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS) בתל אביב, תחת הכותרת "הערכה אסטרטגית לישראל 2020 - מבט אל העשור הבא". הוא התייחס לסוגיית הסיפוח כפי שהוצגה ב"עסקת המאה": "צריך לסייע לממשלה ליישם את מדיניותה, אך להקפיד על ריסון בממשלת מעבר. נראה מה הדחיפות של הנושא. נשמע ונחליט".

 

לעיון בתוכנית המלאה - לחצו כאן

 

 

אביחי מנדלבליט (צילום: מוטי קמחי )
אביחי מנדלבליט(צילום: מוטי קמחי )

 

"אני לא יודע על החלטות ממשלה כאלה, מוקדם לדעת מה ילד יום", אמר מנדלבליט ביחס להחלטה על סיפוח ההתנחלויות, "בסיטואציה שאנחנו נמצאים זו דוגמה קלאסית של התפקיד של היועמ"ש ויש לו חמישה כובעים אבל שני עיקריים, אחראי על התביעה והיועמ"ש. תפישת העולם שלי היא, אני נסמך על דורות, הנשיא שמגר ז"ל, אני צריך לסיע לממשלה לממש את המדיניות ויש כללים, כשמדובר בממשלת מעבר בוודאי שיש צורך בהקפדה על ריסון. ויחד עם זאת, ברגע שהממשלה תפנה ותבקש משהו, שבוע זה המון זמן בישראל, זה יהיה מאוד מהר. ברגע שתגיע בקשה נבחן את זה. מצד שני, בממשלת מעבר יש דברים שאפשר לעשות והיו דברים מעולם, נחכה לשמוע מה הבקשה אם תגיע כזו, נראה מה הדחיפות, למה לא לחכות עד אחרי הבחירות ועל בסיס זה נקבל את ההחלטות, אני לא שולל כלום".

 

זמן קצר קודם לכן הודיע נתניהו, שנמצא בוושינגטון, כי ביום ראשון תכריע הממשלה על החלת הריבונות על כל ההתנחלויות: "החלת החוק הישראלי תיעשה בשתי פעימות - קודם אביא לאישור הממשלה בישיבה הקרובה החלטה להחיל את החוק הישראלי על בקעת הירדן וכל ההתנחלויות. לאחר עבודת מטה בישראל ובתיאום עם ארה"ב תובא לממשלה החלת החוק הישראלי על שטחים נוספים. זה ייקח קצת זמן. נבטל את הממשל הצבאי מעל חצי מיליון ישראלים בהתנחלויות בעקבות החלטת הממשלה".

 

  ()

 

הצעת החלוקה ע
מפת ישראל ע"פ עסקת המאה

 

נתניהו הוסיף: "אחרי החלת החוק הישראלי יוסרו כל ההגבלות על הבניה ועל סוגיות נוספות שבעבר היו צריכים אישור אמריקני. רוב המאחזים הבלתי חוקיים הם באזורים שיישארו בידי ישראל. ישראל תמשיך לעד לשלוט ביטחונית בכל שטחי הגדה. לפלסטינים לא יהיה שדה תעופה. הם יקבלו רציף עבורם בנמלי אשדוד וחיפה. השליטה על כל מעברי הגבול תמשיך להיות בידי ישראל. ישראל מקבלת הכרה אמריקנית לשטחים נוספים בגדה כולל עתודות שטח לפיתוח התנחלויות. צה"ל ימשיך לשלוט בכל השטח כולל צירי גישה. אף אחד לא ייעקר מביתו. ההכרה האמריקנית מונעת סנקציות בינלאומיות נגד ישראל במידה של סיפוח".  

 

 

הגשת האישום המיידית: "החלטה פרוצדורלית"

מנדלבליט התייחס גם להגשת כתב האישום היום נגד נתניהו: "בקשת החסינות הוסרה ולכן הייתה חובה להגיש אותו מיד. עיקרון העל הוא שלטון החוק. זו החלטה פרוצדורלית, וברגע שהוסר החסם יש להגיש את כתב האישום - שההחלטה לגביו התקבלה לפני חודשיים - לבית המשפט".

 

ההחלטות בעניין בנימין נתניהו (צילום: אוהד צויגנברג)
(צילום: אוהד צויגנברג)

 

מוקדם יותר הגיבו מקורבי ראש הממשלה בחריפות להגשת האישום. "אם למישהו עוד היה ספק שיש פה רדיפה אובססיבית נגד ראש הממשלה נתניהו, הוא קיבל עכשיו עוד הוכחה ברורה וחדה לכך", מסרו המקורבים, "הלהיטות להגיש את כתב האישום המופרך נגד ראש הממשלה היא כה גדולה, עד שהם לא יכלו להמתין ולו יום אחד עד לסיום הפסגה ההיסטורית בוושיגנטון, מן החשובות בתולדות המדינה. כמה לא מפתיע שמי שנאבקו בכל כוחם להכניס את תומכת המחבלים היבא יזבק לכנסת ונתנו חוות דעת מזעזעת לטובתה, רצו בריצת אמוק להגיש כתבי אישום מופרכים נגד ראש ממשלת ישראל דווקא ביום היסטורי זה".

 

מנדלבליט הגיש את כתב האישום בצהריים לבית המשפט המחוזי בירושלים, שעות אחרי שראש הממשלה משך את בקשתו לקבל חסינות מהכנסת. נוסף לנתניהו נאשמים גם שאול ואיריס אלוביץ' ונוני מוזס המעורבים בתיקים 2000 ו-4000. נתניהו מואשם בקבלת שוחד בתיק 4000 (פרשת בזק-וואלה), ובמרמה והפרת אמונים בתיק 1000 (טובות ההנאה מארנון מילצ'ן) ובתיק 2000 (שיחות ביבי-נוני).

 

במשרד המשפטים מסרו כי סעיף ארבע לחוק חסינות חברי הכנסת קובע שמרגע שחבר כנסת משך את בקשתו לחסינות - דינו ככל אדם. לכן התחייב שהפרקליטות תגיש את כתב האישם לבית המשפט מיד כשמתקבלת החלטה על העמדתו לדין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
היועמ"ש מנדלבליט
צילום: מוטי קמחי
מומלצים